4 of 5
4
Her Müslüman Bunu Okusun
20-06-2005 01:18   [ Yok say ]   [ # 46 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Ey zahit şaraba eyle ihtiram
insan ol cihanda bu dünya fani
ehline helaldir na ehile haram
biz içeriz bize yoktur vebali

sevap almak için içeriz şarap
içmezsek oluruz uçarı harap
senin aklın ermez bu başka hesap
meyhanede bulduk biz bu cemali

kandil geceleri kandil oluruz
kandilin içinde fitil oluruz
hakkı göstermeye delil oluruz
fakat kör olanlar görmez bu hali

sen münkirsin sana haramdır bade
bekle ki içesin öbür dünyada
bak saçma harami bundan ziyade
çünkü bilmez haram ile helali…

sağlığınıza arkadaşlar…

Gönderen:kerem

27-06-2005 12:09   [ Yok say ]   [ # 47 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ne yazıkki sadece işinize gelen cümleleri sarf ediyorsunuz.ağızdan çıkandan korkan girenden de korkar.laf salatası yapmayın.

Gönderen:serdar

27-06-2005 12:13   [ Yok say ]   [ # 48 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

tek doğru O da ondan

Gönderen:yıldız

01-07-2005 19:55   [ Yok say ]   [ # 49 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

iyi ile kötüyü ayırt edemiyenlere acı en acınacak halde olan aslında onlardır…
içki içen adam sevdigine içirirmisin çocugunla kadeh tokuştururmusun…
içki içen adam neden içersin içkiyi neyi unutmak istiyorsun unutamazsın ki…
yada unuttunmu ki hala unutmadın sadece sorhoşladıgın anın dışındaki,
içki içen adam yok o cemali meyhanede bulmak içinse meyhane vermediki o cemali…içki içen adam uyan artık uyan acınacak hal degil bu han rahmetin indi son an o han eger varsa hükmünde ordada iner elbet ama sen gel ne olursan gel bu cihan bu şan…        bu huzur bu can…..       
gel gel ne olursan ol yine gel bin kere tövbeni bozmuş isen yine gel
  yarabbi senin dinin sadece baş kullarına ise ben ne yapayım….
bu kapı ümitsizlik kapısı degil bu kapı aşk sarhoşlugu kapısı dön affedene kadar dön aşk sorhoşu ol şeytanın fırıldagı degil o döndürmesin seni aşk öldürsün seni gelmez deme bana ulaşmaz deme dahada dön dünyaya yaraşır olsun 4dön ulaşmak için….ümitsizlik yada şeytan oyuncagı olmaktansa 4 dön onun için
birgün bakarsın dünya dönmeye yeniden dönmeye başlar amma sen artık sarhoş degil artık belki aşıgın ta kendisi olmuşundur kim bilir…
    hidayet yarabbi seni bir daha unutmayacak gönüllere hidayet yarabbi seni bir daha hiç yanıltmıyacak gönüllere hidayet yarabbi seni bir daha hiç bırakmıyacak gönüllere hidayet yarabbi…

Gönderen:zavallı çocug

18-09-2005 16:04   [ Yok say ]   [ # 50 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ömer Hayyam’ı herkes anlayamaz zaten… Sen hiç anlayamazsın… Onun bahsettiği şarap senin içtiğin şarap değildir… Öncelikle bunu bilesin…
Allah seni de beni de cezalandırma yetkisinin tek sahibidir. O yegane hüküm ve hikmet sahibidir… O senin, benim ve bütün kainatın yaratıcısı, maliki ve melikidir…
O’ndan izinsiz bir yaprak bile kıpırdayamaz… O istemezse hiçbir canlı nefes alamaz… O istemeden güneş doğamaz…
Şimdi sana soruyorum arkadaş:
Farzet ki sen bir “hür iradeye sahip robot” imalatçısısın… Gözalabildiğine geniş arazin var… Bu arazide fabrikalar, tarlalar, işyerleri var… Ve sen bütün işleri ürettiğin robotlara yaptırıyorsun… Kimini müdür olarak programlamışsın; kimini şef, kimini işçi, kimini kahya, kimini ırgat, kimini aşçı, kimini şoför, kimini kuaför, kimini hizmetçi… Ve senin o küçücük “dünya"n zaman içinde aheste aheste akıp giderken, bakıyorsun, bir robot isyan ediyor ve senin karşına geçip “beni neden müdür yapmadın da ırgat yaptın? Benim suçum neydi?” diyor ve sana küfrediyor. Sana itaat etmiyor, verdiğin görevleri yapmıyor; bu da yetmiyormuş gibi kulis yapıyor aleyhinde… Öyle ya? Neden onu müdür yapmadın?.. Diyelim hoşgördün, sabrettin ve ona “peki seni lüzumsuz işler müdürü yaptım” dedin… Robot memnun… Ya diğerleri?.. Bunu gören diğer robotlar da homurdanmaya başlıyor… “Bende halimden memnun değilim… Beni de müdür yap!.” diyor… Nefis var ya… İster… İstedikçe ister… İstediğini ver, başkasını ister…
İşler şimdi karıştı... Hepsini müdür yaparsan diğer işleri kim yapacak?.. Ne yapmayı düşünürsün bu durumda?.. Ben söyleyeyim mi?: Sonunda “ben de… ben de….” derken sabrın taşar ve başkaldıranların şartelini kapatır, elektriğini keser ve iptal ederek hayatına son verirsin… Değil mi?.. Herhalde hepsinin başkaldırıp seni boğmalarını istemezsin… Yaptığın robotların senden daha gururlu olmalarını kabul edemezsin herhalde…
Görüyorsun, değil mi, sevgili arkadaşım, Allah ne kadar sabırlı?!.. Sen “ateist” olduğunu söylüyorsun (ki bu senin Allah tarafından yaratıldığın gerçeğini değiştirmez) ama O sana rızkını vermeye devam ediyor…
Görüyorsun, değil mi, kardeşim, O azimuşşan ne kadar da affedici?!.. Senin söylediklerini işitiyor, görüyor ama senin gerçeği farkedip düzelmen için sana eceline kadar zaman veriyor, cezalandırmıyor… Şükretmelisin, küfür değil…
Unutma ki O herşeye gücü yetendir… O herşeye kaadir olandır… O sonsuz mağfiret ve ihsan sahibidir…
Bak O azimuşşan ASR sure-i celilesinde ne diyor: “Asra yemin olsun ki insanoğlu ziyandadır… İman edenler, hayırlı amel işleyenler, hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler hariç...”
Bu 4 zümreden birine ya da hepsine dahil olmanı temenni eder, saygılar sunarım.
Seni Allah-u tealanın sonsuz affediciliğine emanet ediyorum…

Gönderen:tonerre

20-09-2005 16:29   [ Yok say ]   [ # 51 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Selamin aleykûm,

Arkadaslar merhaba, beni bu konuda aydinlatsaniz çok sevinirim….
Dinimizde fal, tarot çok haram seyler oldugunu billiyorum, ama inanarak hiç bir kere okutmadim fallimi, hep girgirina, fakat en son yine bir arkadasin istegiyle bir tarotçuya gittik, ve adam bana oldugum durumu, yasadigim zor günleri, aile meselerini, gönül meselerini, hastalari, kazalari hepsi ni söyledi, gelecegimle ilgilide, nisanlancagim insanin yanlis insan oldugunu ve onun kötü karakterlerinin hepsini anlatti,hatta onunla kesinlikle evlenmicegimi bile söyledi, ya nasil anlatsam bilmiyorum aklim çok karisik çünkü adamin saydiklari benim hissetiklerimle ayni….okudugu fal gelecek üç sene içinmis..O kadarda kendinden emindiki…

Gelecegi bir insan göre bilirmi???
O insan yasadigim ortami nasil billebilir???
lütfen beni aydinlatsaniz bu konuda çok sevinirim…...

Gönderen:fatma

14-12-2005 19:58   [ Yok say ]   [ # 52 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

sayın dini bütün kardeşlerim ! maalesefe yanılıyorsunuz o kadar kopmuşsunuz ki çok şey anlatmak isterdim ama faydası olmayacak sonunda bildik Kuran ayetlerini sıralamaktan başka bir şey yapmayacaksınız bu Kuran sizin saplantınız olmuş çıkamıyorsunuz içinden bir türlü,  acaba diyorum sizin kendininize ait düşünceleriniz var mı ? hayat hakkında, insan hakkında, yaratılış hakkında, sevgi hakkında…..

Gönderen:Ertu

23-02-2006 19:14   [ Yok say ]   [ # 53 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selamun aleyküm arkadaslar ben bbirşey sormak istiyorum birşey duydum acaba dogrumu? Şarap içen 40 gün değilde 40 yıl namaz falan kılamıyomus vucuttan cıkmıyomus yani. Dogru değil dimi?

Gönderen:nurr

24-02-2006 12:27   [ Yok say ]   [ # 54 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

yok öylebişey insanları içkiden uzak tutmak için uydurulan bişey ama günah içki içmek namaz kılıyosan namaz kılmana devam et

Gönderen:çadaş

16-02-2010 22:42   [ Yok say ]   [ # 55 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  2
Katıldı  2010-02-16

O, size, yalnız hayvan ölüsü, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni yasakladı. Ancak, kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zorunlu olan miktarı geçmemek şartıyla ona da günah yükletilmez. Çünkü Allah, çok bağışlayan ve merhamet edendir.(bakara 173)
——
kardeşim namaza sarhoşluk süresince yaklaşamayacağımız söylenmiştir onun dışında 40 gün çıkmazmış namaz kılınmazmış vs yok öyle bişi.40 gün çıkmayabilir ancak namaza engel değildir.şarhoşluğumuzun geçtiğinden emin olduktan sonra doğru düzgün temizlenip kılabiliriz.

Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın. Cünüb iken de yolcu olanlar müstesna gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur, veya yolculukta bulunursanız veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince veya cinsî münasebette bulunup, su da bulamazsanız o zaman tertemiz bir toprak ile teyemmüm edin. Niyetle yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz ki Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.(nisa 43).
—-

17-02-2010 18:26   [ Yok say ]   [ # 56 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2010-02-17

dünyanın rengini şarap dünyayı kanlısı gören neden kanlımızın kanını içmeyelimki diyen adamın şiirine kuran ayetlerinde anlam bulmaya çalışmayalım lütfen adam rakıda balığı geçmiş şarapta alim olmuş üzümü anlamadan şarabı çözemessiniz.

18-02-2010 16:24   [ Yok say ]   [ # 57 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  38
Katıldı  2009-05-11

İyi tamam bunları buraya yazdın.Tamam.Peki NEDEN?? Bizi günahtan korumak için mi? Sen peygamber misin?Bizi doğru yola mı çağırıyorsun?Nasıl bir ruh halindesin.Vicdanını mı temizliyorsun?Nesanıyorsun kendini intihar bombacısı mı? Aralarına dalıp mesaj bırakıyorsun sonra ...Nasıl bir ruh halindesin gerçekten merak ediyorum..Ya da senin bildiklerini kimsenin bilmediğin mi zannediyorsun? Bİr tek sen biliyorsun öylemi?Bu fikirler yüzyıllardır dünyada var.Kaldı ki bizde bu güzel ülkede büyüdük.Senden iyi biliyoruz merak etme.. Hiç şüphen olmasın..Ama şundan da şüphen olmasın;Buraya gelip herkese ahkam kesip,kafirlere(!) müslümanlık adına manifesto yazmak vicdanını rahatlatamaz.Belli ki çektiğin azabı hafifletemez..Şİmdi biz şarap içtiğimiz için öbür dünya da yanarken sen yüksek bir yerden bakıp gülümseyerek’‘Ben size demiştim’’ diyeceksin.Öyle mi? Hayır?Bence sen yalancı peygamberliğe soyunduğun için ve insanları tanrı adına yargıladığın için cezalandırılacaksın.. Benim öbür dünyamda öyle..

Biz burada kendi halinde kimseye zararı dokunmayan, Allah’ın bize vermiş olduğu bir nimeti içmekten başka derdi olmayan insanlarız.Sen git cemaat sitelerine mesaj yaz.Bu bilgilerini orda paylaş..Biz Hayyam’ın izindeyiz.

18-02-2010 17:12   [ Yok say ]   [ # 58 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  38
Katıldı  2009-05-11

Sanırım açıklamam gerek.Mesajım ilk ‘‘HER MÜSLÜMAN BUNU OKUSUN’‘başlıklı manifestoyu yazan arkadaşaydı.Ha tabiki ders çıkarmak isteyen,derse ihtiyacı olan herkes ders çıkarabilir.
Saygılar

25-02-2010 15:55   [ Yok say ]   [ # 59 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-02-25

yine hayyamdan paylaşmak istedim

Allah benim yaradılış ruhumu yoğururken
Amelimin ne olacağını biliyordu.
Bana yakışmayan günahları,
Ben onun ilmi, onun rızası ile işliyorum.
O halde kıyamet günü
Beni cehennemde yakmasının
Mantıklı sebebi acaba nedir?

Ömer Hayyam

İmza 

“Alemde gündüz gönlüme işkencedir,
Bence bayram ufukta gün bitincedir…”

26-02-2010 03:45   [ Yok say ]   [ # 60 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-02-16

Kurana göre amel etmemiz gerektiğini bilmiyor musunuz be kardeseim.hayyam içiyomus onu yapıyomus bunu şunu demiş vs vs.
“O halde kıyamet günü
Beni cehennemde yakmasının
Mantıklı sebebi acaba nedir?”
sakat sakat lafları var.
sorgulamak güzeldir ama (haşa) Allah’ı yargılarcasına böyle konuşması çok saçma.

4 of 5
4

‹‹ tekrar merhaba      doruk gurkan ››