şarap üretim teknolojisi ve bagcılık
09-08-2008 19:09   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  2
Katıldı  2008-08-09

Türkiye’nin ilk şarap üretim teknolojisi ve bagcılık bölümü olan namık kemal üniversitesi şarköy myo şarap üretim teknolojisi ve bagcılık bölümünden bu sene mezun oldum…şarap sekötüründe çalış üzere iş aramaktayım…yorumlarınız için simdiden tskler…

saygılar sait yıldırım

26-09-2008 10:52   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2008-09-26

Merhaba
Çukurova Üniversitesi MYO Şarap Üretim Teknolojileri ve Bağcılık bölümü
1. sınıf öğrencisiyim…
ve bölüm hakkında çok da bi bilgiye sahip değilim. (her ne kadar ilk tercihim olsada)
Bize söylenen çok kolay iş imkanı bulabbileceğimiz…
Şarköy MYO Şarap bölümü derslerini inceledim…
Bölüm ve iş imkanları konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim…
Teşekkürler
Umarım iş bulmuşunuzdur…

15-01-2009 16:25   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2009-01-15

Bölüm hakkında bilgi sahibi değilsen, sunu söyleyebilirim çok seveceksin, söyle bi siseceksin bölümünün adını söylediğin yerlerde, önoloğum falan dersen daha bir havan olur. Asıl mevzuu bundan sonra baslar, sektördeki çoğu insan amiyane tabiriyle ‘kırıktır’ ‘çatlaktır’. ugrasırsın. İş imkanı öyle denildiği kadar yoktur, hatta yoktur, asgari birseyler bekle maas olarak, söz senettir lafi onlar icin ağırdır, size söylenen koca bir yalandır ‘Fethiye’ .. Bol Sans

19-06-2009 19:13   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  9
Katıldı  2009-06-19

Merhaba
Bende sait arkadaşım gibi aynı okuldan mezunum ancak ilk mezunlarından yani 2007 çıkışlıyım.Şarap sektöründe şuana kadar 11 aylık bir iş hayatım oldu ve şuanda iş aramaktayım ama malesef Ankara da bulunmamın verdiği dezavantaj ve firmalarında kabul etmemeleriyle beraber çok sevdiğim şarap işini yapamıyorum.Ancak şunu söylemeliyim ki bu meslek bambaşka birşey,farklı bi dünya ‘‘keşke’’ kelimesini hiç kullanmadım bu zamana kadar ‘‘iyi ki’’ okumuşum dedim.Umarım en kısa zamanda da iş buluruz.

14-07-2009 01:52   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  7
Katıldı  2009-07-13

şarap üretim teknolojisi bölümünden arkadaşlarla mümkünse direkt irtibat kurmak istiyorum.dört yıldan beri kandi bağımızdan kaendi içeceğimiz şarabımızı üretiyoruz.şarap ve şarapçılıkla ilgili,bir takım projelerim var.bunları nasıl hayata geçirebilirim,geçirebilirmiyim onuda bilmiyorum.kısacası şarabı seviyorum.şarap evi açmakyada butik şarapçılıkla ilgili kanuni yükümlülüklerle ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

14-07-2009 11:49   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-06-19

Merhaba ben Gamze mesajınızı görünce çok sevindim ben yukarıda da yazmıştım Trakya üni.Şarköy MYO Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık bölümü 2007 mezunuyum.Şarap konusunda kanuni yükümlülük hakkında tam bir bilgiye sahip değilim ancak bu zamana kadar yaptıklarımı yazmak isterim.Okulumuzda fabrikalar hakkında bağ düzeni hakkında ve şarap tadım üzerine derslerimiz oldu.Şarköyde,Müreftede bulunan tüm şaraphaneleri gezdik ve 2005 yaz döneminde Ankara Kalecik’te KALVİ şarapçılıkta stajımı yaptım.2007 yazında da Tokat’ta bulunan DİREN şarapçılıkta gönüllü satajer olarak çalıştım.2008 de ise Şarap Bilgilendirme elemanı olarak bir hipermarkette görev aldım.Hani sizde demişsiniz ya ‘‘kısacası şarabı seviyorum’’ diye işte benimde söyliyebileceğim sanırım bu şarabı gerçekten çok seviyorum özelliklede içine girdikçe şarabı yakından tanıdıkça daha da vazgeçilmez oluyo.Yazdıklarım sizin planlarınızla örtüşüyomu bilemiyorum ama inş.irtibata geçebiliriz.Şimdiden teşekkür ediyorum.

14-07-2009 13:25   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-07-13

merhaba Gamze bütün projeler bir tarafa ,yeni şarap dostlarıyla tanışmak en güzeli sanırım.bizim küçük ama kaliteli üzüm veren bir tamamen orta çağ dan kalma cabarnet bagımız var,tamamen katkısız koruyucu dahi kullanmadan kendi içeceğimiz şarabı üretiyoruz.bu işi ğeliştirmekle ilğili düşüncelerim var.keşke biraz daha genç ve sorumlulukları daha az bir insan olsaydım senin okudugun bölümün öğrencisi olurdum.

14-07-2009 14:26   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-06-19

Kesinlikle haklısınız aynı şeyleri paylaşan ve heyecanını duyan dostlar edinmek gerçekten harika.Çok güzel tek bir üzüm çeşidinin olması ve katkısız kendine has olması ki bu özellikle kaliteli üzüm çeşitlerinden biri olan cabernet’se.Hiç böle düşünmeyin bence elinizde olan bir mirası( yani ben öle görüyorum açıkcası:) )  ileriye doğru götürmek bile en güzeli ve emin olun siz içinde olduğunuz için daha da şanslısınız.Ama şunuda belirtmeliyim ki harika bir bölüm Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık bölümü ilk başta fasla birşey bilmeden gittim ama iyi ki de gitmişim bana çok şey kattı.

14-07-2009 15:09   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-07-13

Bende bi yerlerden başlamak istiyorum açıkçası ama nerden ve nasıl onu bilmiyorum.ilk düşündüğüm şey yasal yükümlülüklerle ilgili yaşayacağım sorunlar.bu konuda aydınlanabilirsem en büyük sorunu aşıp hayallerimi gerçekleştirmek yolunda ilerleyebilirim.Bu konuda tüm arkadaşlarımızın yardımlarını beklıiyorum.

14-07-2009 15:24   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-06-19

Anladım.Şarabı siz kendiniz ürettiğiniz için edindiğim bilgilere göree umarım yanlış değildir 350 lt ye kadar izin veriyorlarmış ve uzun ismini bilmiyorum:) ancak Tütün ve Alkol kurumundan izinle beraber ruhsatta gerekliymiş bir nevi tekel bayi açmak gibi ve hayyam’ın sitesinde de belirtiyordu mutlaka ve mutlaka mahzeninizin olması gerekiyormuş,ticaretini siz yapmıycakmışsınız gibi şeylerde yazıyordu.

15-06-2010 21:57   [ Yok say ]   [ # 10 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2010-06-15

up

bende bu sene şarköy myo şarap üretim teknolojileri ve bağcılık bölümünü yazmayı düşünüyorum.Bu bölümü gerçekten merak ediyorum.Bitirdikten sonra dgsyle gıda mühendisliğine geçiip daha sonra şarap fabrikalrında iş bulmayı hedefliyorum,varmdır bu sene şarköy yazıcak arkdaşalar