Ömer Hayyam’ın Yazdığı Rubaiyat’ın Titanic’te Batışı |
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 5042
Katıldı 2008-10-12
|
Arkadaşlar bu konu hakkında geniş bir araştırma yapmak istiyorum.Bana Rubaiyat’ın Titanic’te batışı hakkında kesin bilgi verebilecek ya da beni bu konu hakkında doğru kaynaklara yönlendirebilecek arkadaşlar lütfen benimle e_mail adresimden irtibata geçsin.
Gönderen: Şakir KÖK
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
merhbalar..bu konuyla neden ilgileniyorsun bilmiyorum ama yardımcı olayım…amin maolofun semerkant adlı kitabında yarı hikaye yarı gerçek bilgi bulabilirsin…zaten hayyam hakkında kesin bir bilgi bulmk mümkün değil..bu da kaderin bir oyunu olsa gerek…sana mutluluklar diliyorum
Gönderen:serkan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Merhaba Şakir Kök ve Serkan,
Aslında bu konu benimde kafamı kurcalıyor. Amin Maalouf ‘un Semerkant ını yeni bitirdim. Muhteşem bir roman tekniğiyle Hayyam’ın hayatı ve sonrasında Rubaiyat’ın akibeti anlatılıyor. Gerçekler nerde başlıyor nerde bitiyor, nekadarı Amin Maalouf un hayal gücünün eseri bilmiyorum. Ama öğrenmeyi çok isterim. Kitabı bitirir bitirmezde biraz olsun bu soruların cevaplarını bulabilmek için internette aramalar yaparken bu siteyle karşılaştım.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Gönderen:zelal
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Bende kitabı yeni bitirdim, gerçektende ne kadar bnilginin gerçeği olduğunu bilemiyoruım ancak bu kitap sayesinde Ömer Hayyam’ı biraz da ols atanım aşnasım oldu en azından sıkıcı okul terimleirnin dışına taşan yönleri hakkında bilgilenme şansı buldum.
Titanic ve Rubaiyat konusunda bende araştırıp bilgiler edinem istiyorum.
Gönderen:Murat AKBULUT
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
semerkant ı bende yeni bitirdim.kitap insanı etkiliyor.şimdi herkese ÖMER HAYYAM ın rubailerini okuyorum ve keşke o kitap şimdi okyanusun dibinde değilde,şu anda elimde olsaydı.benjamin in yerinde olmak isterdim.koca bir tarihin okyanusun dibinde olduğunu düşündükçe kederleniyorum. Rüya denilen şu köhne evin aslı nedir? Gündüzün sonu hep böyle karanlık gecedir. ÖMER HAYYAM
Gönderen:ÖMER FARUK KARA
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
emin malofun hayal gucu kadar oryantalizmden de beslendigini farkedemediniz mi? gorsel kulturun zihinsel fukaralari. ayik gezseniz de bos sarhos olsanizda bos.
Gönderen:agop agopyan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bu konu hakkında bende gerçekten oldukça büyük bir merak içersindeyim. Eğer yeterli bilgiye ulaşabildiyseniz benide aydınlatırsanız çok mutlu olacağım. Göstereceğiniz alakadan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
Gönderen:gülsüm
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Bu ne cürretkar bir yaklaşımdır böyle. Hayal gücü ürünü olması insanların sarhoşlukarını ellerinden alıp onları uyandırabilmeniz anlamına gelmemeli. Hayyamın büyüleyiciliği yanında yaklaşımınızın bıçak kadar keskin olduğunu farkettim ve cevap yazmadan duramadım. Uamarım tüm hayatınızı böyle bıçak sırtı geçirmiyorusnuzdur. Umarım kastettiğiniz sarhoşluğun tatlılılığını bir nebze yüreğinizde hissedebilecek kadar hayal gücünüz vardır.
Gönderen:gülsüm
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
semerkant adlı kitabı bugün bitirdim ve kitabı okumaya başladığım andan itibaren ÖMER HAYYAMın hayatı ve RUBAİYATı hakkında daha fazla nasıl bilgi edinirim diye düşünüyorum. kitap beni gerçekten büyüledi ve RUBAİYATın akıbetini mrk ediyorum. mümkün olsada Amin Maaloufun kendisine ulaşabilsek!!!
Gönderen:ayşegül rızvanoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
isterseniz bide Alamut Kalesini okuyun.. hasan sabahı da merak ediyosanız tabi..semerkantla çelişen yerleri var..hasan sabbaha iki farklı bakış..bi de o yönden görmek isterseniz tabi…
Gönderen:gözde muratoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
titanic i araştırıyorsanız ruhunu anlayın o aşkı bulursunuz
Gönderen:ömer faruk
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni üye
Toplam Mesaj: 2
Katıldı 2009-09-12
|
İngilizce kaynaklara göre Ömer Hayyam’ın Titanik’te batan Rubaiyat’ı, yalnızca orjinal kitabın ingilizce tercümesiymiş. Bu kadar konuluşmasının sebebi, kitabın çok değerli taşlar ve altınla süslenmiş olmasıymış ve Amerika’dan sipariş edilmek üzere yola çıkarılmış.
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni üye
Katıldı 2009-10-11
|
notpozitive - 12-09-2009 10:00 İngilizce kaynaklara göre Ömer Hayyam’ın Titanik’te batan Rubaiyat’ı, yalnızca orjinal kitabın ingilizce tercümesiymiş. Bu kadar konuluşmasının sebebi, kitabın çok değerli taşlar ve altınla süslenmiş olmasıymış ve Amerika’dan sipariş edilmek üzere yola çıkarılmış.
rubayiat ın orjinalı nerde acabaa şuanda o zaman :s
kaybolmamsını elimde olmasını çok isteriim
semerkant bu kadar çok mu etkiledi bizi yada daha elimize bile almadan rubayiata mı aşık olduk bizde
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni üye
Katıldı 2009-09-12
|
orjinali nerede bilinmiyor. Zaten günümüzde hayyamın rubaiyatları diye satılanların bir kısmının hayyam’a ait olmadığı bile söyleniyor. Semerkand kitabında da bu geçiyor zaten. İnsanların tanrı görüşüne ters bir görüşle şiir yazan herkes, direk “bunu hayyam yazdı” diyerek işin içinden sıvışmış. Bu yüzden hangilerinin hayyam’a ait olduğu, hangilerinin olmadığı kesin değil.
Rubiyatları dışında kaybolan başka kitapları da var. Mesela matematikle ilgili yazdığı birçok kitap kayıp ve kayıp olduklarını bilmemizin tek sebebi, günümüze kadar ulaşmış olan kitaplarında bu kitaplarından bahsediyor olması. Hayyam’ın kendi zamanında bu kadar ün kazanmış olması, insanların onun kitaplarına sahip olma isteğini öyle bir arttırmış ki, kimbilir bu kitaplar nerede… sen de rubaiyatın orjinalinin senin elinde olmasını istediğini söylemişsin. Oysa orjinali bulunsa ve tüm dünyaya sunulsa daha mutlu olmaz mıydın?
saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni üye
Katıldı 2009-12-08
|
konuya nıckınle uyacak bı sekılde cevap vermıssın
negatıf bı yaklasım ama senın dogruluguna PAY VERMEK BENIM ICIN COK YUKSEK
MILLET BELKIDE TASSAK GECIYOR BIZLE AFFINIZA SIGINAK TABIKI HAYYAM AFIINA O AFDER DI NE OLSA
NOTPOSITIVE ACIKLMALARINI BEKLERIM !’^+%&/()=?
|
|
|
|
|