tabi ki hayyam
25-08-2004 20:48   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Bu guzel calismalari bizlere sunan arkadaslara öncelikle tsk ler .Gercekten ömer hayyam gibi insanlar dunyaya yuz yilda bir gelebilecek nadir insanlardan biridir ki arkadaslarimiz onun buyuleyici bir o kadar guldurucu ve dusundurucu akil veren dörtluklerine bu kadar yer vermeleri ve onun adina bunu yapmalari cok guzel.Herkeze selamlar.Sitenin yapiminda emek veren bilek yoran herkeze kolay gelsin .Saglicakla kalin!

Gönderen: zerdust

11-11-2004 18:23   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

esrara ezele ne tu dizani u ne ez   u ev harfen
muamma ne tu dıxwini u ne ez.ez u tu lı para perdeda bi hevra dipeyıvın demaku perde rabu ne tu dimını u ne ez…
                                  ömer hayyam    
yazdığım dörtlük hayyama aittir ve bende diyorum gerçek rubaileriyle tabi ki ö.hayyam.

Gönderen:gulasor

04-07-2005 22:41   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Yine de Ömer Hayyam..

Yukarida demissin ki;“islam dinini bir incele,herhangi bir insan için hiç kötü birşey yapmasını emretmişmidir,içki içmeyin demişki:vucuduna kendine zarar,etrafına zarar,cebine zarar.”  Ve isin ilginc tarafi nedense muslumanlarda daha yaygin bu tur olaylar icki ,kurmar, kadin dövme, zorlama,öldurme vs. gibi,Senin islam dininde her nedense bir taraftan allahin verdigi cani allah alir diyip, diger taraftan allaha inanmayan kulun dunyada yeri yoktur sözundenden mahrum birakmiyor kendini.Buda beni ister istemez celiskiye sokuyor.Ve bunun gibi bir cok celiskili örnekler verilebilir.Muslumanlikta kadina el kalkma var mi yok peki neden kadinlarinizi döve döve kapatiriyorsunuz inkar etme bunun yuzlerce örnegi vardir gunumuzde.Muslumanlikta icki icme deniyor peki nicin musluman erkekleri icip icip evine zil zurna sarhos geliyor hani nerde yalan onlar musluman degil mi diyeceksin..muslumanlikta zorlama yoktur diyorsun insanlari zorla muslan yapmak icin turlu turlu yollar deniyorsunuz en basit örnek” el kaide” az mi dehcet sacti turkiyede ya da” taliban” az mi asip kesmedi insanlari afganistanda ya da baska yerlede..Muslumanlikta zorlama yoktur sözunu curutmek icin sadece bir kac örnekti..Ayrica arkadasim ben yanlis yolda degilim ki dogrusu bulmak gibi bir kaydem olsun..Saygilar/zerdust

Gönderen:zerdust

01-09-2005 15:52   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Trafik kuralları trafiğin düzgün işlemesi için konmuştur ve çoğu ülkede aşağı yukarı bu kurallar aynıdır. Fakat maalesef ülkemizde, sürücüler bu kurallara sıklıkla uymamakta ve ulluslararası standartların çok üzerinde trafiğe bağlı ölümler gerçekleşmektedir. Durum bu iken, trafik kurallarını düzgün bir şekilde yapan insanlar mı suçludur yoksa bu kurallara türlü sebeplerle uymayıp yollarda ölüm saçanlar mı??

Kıssadan hisse…

Gönderen:mehmet baran

19-10-2005 14:57   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Gulasor arkadaş;

Şu rubaini Türkçe yazalım da herkes anlasın

Geçmişin sırlarını, sezemeyiz, sen ve ben.
Bu gizli bilmeceyi, çözemeyiz, sen ve ben.
Bir perdenin ardında konuşurlar bizleri,
Perde iner, dünyada gezemeyiz, sen ve ben.

Gulasor’un rubaisi:
( esrara ezele ne tu dizani u ne ez
u ev harfen muamma ne tu dıxwini u ne ez.
ez u tu lı para perdeda bi hevra dipeyıvın
demaku perde rabu ne tu dimını u ne ez…)

‹‹ Hiç "Kimseye" Cevap      herkese duyrulur ››