toprağınızı tanımadan bağcılığa başlamayın
16-02-2009 23:22   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  12
Katıldı  2008-03-28

toprak bügün bir canlı, bağlar asitik toprakları sever. yani phsı 6.5 altı dense bile bağlarımı 5 veya 5.5 ph ya yani insanlar arasında toprak tansiyon derecesidir. türkiyenin çoğu bölümünde de bu topraklar vardır amma bölgeye göre üzüm çeşidi seçmek gerekir.

bu arada toprak analizinize göre hazırlıklarınız yapılmış toprağınız işlenmiş olacak doğru anacı ve doğru üzüm çeşidini seçtikten sonra dikim terbiyesi ve usülune göre dikiniz. kolay gelsin gerisini sonra yazacağım.

bu arada kırklarelinde bulgaristan türkiye ilk defa bağ budama şenliği yapılacak hava müsade ederse. haftasonu.

bağların en güzel tarafı insanları bağlaması dostlukları da pekiştirmesidir. bazen siirten bazen istanbuldan bir bağcı arar bazen de günde bir veya iki kişi nasıl yatırım yapmalıyım nasıl ben de bağcı olabilirim.

lütfen yatırım yapmadan iyi araştırın ve benim yaptığım yanlışı yapmayın.

21-03-2009 14:32   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Yönetici
RankRank
Toplam Mesaj:  38
Katıldı  2006-03-30

Merhaba Hatice Hanım,

samimi ve sıcak yazınız için teşekkürler.

Tecrübelerinizi şarapseverler ve bağcılıkla uğraşmak isteyen okuyucularımızla paylaşırsanız çok seviniriz.

Umarım forumlarımız, ziyaretçilerimize bu konulardaki bilgi eksikliğini gidermede sizlerin de katkılarıyla yardımcı olacaktır. 

Sevgiler

22-03-2009 16:32   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2008-03-28

toprak konumuzun sadece biri iklim hava durumu eğimi sertifikalı fidanı bunlar bir paket hatta unuttuğumuz teknik kişiler insan olgusu. amma birinci adımda bilgisizlik bilinçsizlik ve cehaletle kullanılan topraklar olsun ki mehmetlerimizin kanları boşa gitmesin.bizim ülkemiz o kadar zengin ki hala batmıyoruz. çünkü başkasında olmayan topraklar ve çevremiz var.

22-03-2009 16:37   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2008-03-28

bu gün phsı5.5 üzerindeki topraklara bağ dikiliyor düz alanda yağmur suyu altında bağlar cevizler boğuluyor tabiatın dili yoksa insanın aklı yok mu araştıralım.soralım. tabiatın sesini onu ancak tanımaya başlamakla başlar ceplerdeki yeşil veya pembe banknotlarla değil şehir yatırımcılarım. rantla değil. kendiniz olmakla başlar. bereketli topraklar bilinçli ve bilgili insanlar biraz çannbayla siz de tabiatın sesini duyabilirsiniz.

22-03-2009 17:33   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2008-03-28

benim bir adım toprak ana bir adım üzüm annedir tecrübemi son 9 yıldır bağcılıkla ilgili tecrübemi paylaşıyorum. zaten basın da bu yüzden bana bu ismi verdi.