İstanbul’daki şarap evleri
13-05-2009 20:49   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  9
Katıldı  2009-05-08

İstanbul’da şarap tatmayı bilmeyenlerin de kandırılma korkusu yaşamadan rahatlıkla gidebileceği şarapevleri var mıdır?

29-05-2009 21:13   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  4
Katıldı  2009-05-08

Ben bilmiyorum, galiba yok.

09-06-2009 22:43   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2009-04-20

nerede ikamet ediyorsunuz?

21-06-2009 16:57   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-05-08

Şu anda Antalya’dayım fakat daimi ikametim İstanbul Fatih .

07-07-2009 15:43   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2009-07-07

istanbul’da maalesef şarapevleri, adına uygun bir işlev görmüyor. şu şarabı tadayım, ya da gidince orada güzel bir şarap tadayım demek zor o şarapevleri için. sommelier aramak nafile; şişeyi tutmasını bilmeyen garsonlardan tutun, şişenin size sorulmadan masanıza bırakılmasına, ısısına dikkat edilmemesine, kötü kadehlere, iyi peynir bulunmamasına kadar bir dolu hayalkırıklığından sözetmek mümkün. en önemlisi kavları yoktur ve şarap koleksiyonları olağanüstü sınırlıdır. Bouchonne çıkmışsa şarap bir de, bir havalar bir surat asmalar, kabahatli siz olursunuz, yeni bir şişeyi açtırmanız bir anda sizi sorunlu müşteri yapar. facia di mi…öyle ama. istanbul’un metropol olarak en önemli eksiklerindendir; iyi şarabı, iyi bir hizmetle içebilmek keyfi avrupa’da bistrolarda gayet uygun fiyatlarla mümkünken burada maalesef ancak pahalı restaurantlara gitmek gerekiyor. üstelik onların sayısı da çok değil.

18-07-2009 17:16   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-05-08

Netice her ne kadar cansıkıcı olsa da,bi yerlerden başlamak gerekiyor.Türkiye’de şarap kültürü henüz gelişmediği için bu tip konularda eleman eksikliği yaşanması doğaldır.Kalifiye eleman bulmak için önce o elemanı yetiştirmek,donanımlı hale getirmek icap eder.Sonuçta herşey dönüp dolaşıp Türkiye şartlarında kilitleniyor.
Şarap hala “öcü” gibi gösterildiği,yeterince tanımadığı ve sadece evsiz-barskız ayyaşlarını tükettiği “ucuz” bir içki olarak görüldüğü için maalesef olumlu adımlar atılmıyor.Hükümetin şaraba karşı düşmanca bir politikası olduğu apaçık ortadadır.Turistik yerlerde şarap satan işletmecilerin bu konuda muazzam sıkıntı içerisinde olduğunu ben bizzat biliyorum.

Bu şartlar altında kendi içinde bir bütün olan şarap kültürünün gelişmesi ve yayılması oldukça zor görünüyor

28-08-2009 14:20   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  2
Katıldı  2009-08-28

beyoğlunda hazzo pulo var. benzer sorunlarla daha az karşılaşabileceğiniz bir yer.

28-08-2009 14:23   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-08-28

bir de pano var yazmayı unutmuştum.

29-08-2009 21:26   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  5
Katıldı  2009-08-29

Tarabya’da da var. Ayrıca Cihangirde kayra akademi var sanırsam alt katında mini bar var.

02-09-2009 20:14   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-05-08

Orayı biliyorum,Sıraselviler’de hatta yeni açıldı.Orda bulundum,çok güzel bir manzarası var fakat şarap konusunda bilgisine başvurabileceğim birisi yoktu ne yazık ki.

04-09-2009 23:54   [ Yok say ]   [ # 10 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  5
Katıldı  2009-08-29

ben eğitim amaçlı orada bulundum ama tahminimce bi sommelieri vardı sanırsam..

30-09-2009 10:46   [ Yok say ]   [ # 11 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-05-15

Vinum Şarap Marketi Açıldı !!!

Değerli Şarapsever Dostlarımız;

Vinum; Dünya’ nın en muhteşem lezzetlerini Türk şarapseverleri ile buluşturuyor.

Dünya’nın dört bir yanında özenle üretilen birbirinden değerli üreticilerimize ait şarapları yine aynı özenle tek tek seçiyoruz.

Vinum olarak geniş şarap portföyümüzü ayrıca şarap ile ilgili bilmeniz gereken tüm bilgileri, tadım günlerimizi ve gurme gecelerimizi

http://www.sarapmarketi.com.tr adresinde bulabilirsiz.

Amacımız; hassas damağınıza, ağız tadınıza ve zevkinize en uygun şarapları bir tıkla kapınıza kadar getirmek.

Seçimlerimiz arasında herkesin zevkine uygun bir şarap bulabileceğine inanıyoruz.

http://www.sarapmarketi.com.tr adresimizi ziyaret edin, birbirinden güzel şaraplarımızı inceleyin ve değerli görüşlerinizi birlerle paylaşın.

Saygılarımız ve damak tadı dolu günler dileklerimizle,

http://www.sarapmarketi.com.tr