Evet dostlar,samanlıkta bir iğne olarak,kulak verin derim diyeceklerime.Şarap dünyanın en güzel 4 harfi,öyle olmasaydı bunca tarih bahsedermiydi her mısrasında bir aşk’tan vede şarap’dan,niteliğimi geçin derim niceliğimi soracak olursanız doldurun derim kadehleri deyi verem size hangi kadehte ne var,marka meraklılarına diyeceğim vardır hele,geçin o şarapları,en güzel üzümler bu topraklarda yetişiyor,yüzlerce şarap tatdım,kendimde üretiyorum hepsi emek işi hepside güzel derim,anlatacağım şudur,yobazlığı niğmetten sayan bir memleketteyim,bırakın şarabı,suyun bile farkında olmayan yaratıklarlan yaşıyoruz,bir gün duyduk ki koca şehirden şarap satar bir market açıldı,gözümüz gönlümüz açıldı sevindik elbette,koştuk gittik her bir şişeden tatmaya ne geldiyse aldık,paramız olsada aldık,olmasada hayyam dedi ya bize için ülen için,aynen öle yaptık içtik,içtik ağladık,içtik güldük pahalısında içtik köpek öldürenide hepsinde el emeği göz nuru var ayırt etmedik,ama illede sorsanız şu kula derimki onca tonlarca şarap içtik,KARAM’ı seçtik ne alakam vardır,nede derler ya giren çıkan bize tavsiye isterseniz şu garip kuldan bir şikayetim yoktur KARAM’dan afiyet şeker ola
okuyanada okumayanada….Kaldırdıkça kadehleri hatırlaya .....
Şarapcıdan Öğütler |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||