altinbasercan - 23-10-2009 12:11
selamlar… potasyum metabisülfit tüm mayaları öldürüyormuş. peki şıraya katıldıktan sonra aktivitesi kaç saat sonra sona eriyor. yani şarap mayasını ne zaman ilave etmemiz lazım. bir de, bazı yazılarda her aktarmada kullanıldığı belirtiliyor. tüm mayalar öldüğüne göre her seferinde, fermentasyonun devam etmesi için, maya ilavesi gerekiyor mu???
kardeş şarabın esasında bildiğim kadarıyla hiç katkı yok potasyum metasülfit kullanmadım ben. sadece fermantasyon başlamadı o sebeble maya hazırladım ve attım. şimdi bu maya ekleme işlemi yaptıktan 1 hafta sonra kabarcıklarım durdu bende 3 gün bekledim bu üç günde de hiç bir kıpırdama olmadı aktarma yaptım. şu anda aktarma yapalı 10 günü geçti ama yavaşta olsa kabarcıklarım devam ediyor. bir iki güne kadar ikinci aktarmamı gerçekleştireceğim. ben bu şekilde uyguluyorum, elbette senin bildiğin duyduğun vardır ben bilmiyoırum yaptığım bu eksiğim varsa söyle bişeyler anlatabildiysem de ne mutlu bana paylaşarak iyiye yaklaşırız yoksa burada mükemmel üretici çok çok az