ölmek bazen ölümsüzlük yolunda basit bir adımdır
13-01-2005 13:16   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

ölmek duşundugunuz kadar önemli bir olay değil. hergun binlerse insan birşeylerden dolayı öluyor ve hepside tıpkı sizin gibi kendini önemsiyor bişeylere deger veriiyor, sevdiği şeyleri var. ama saçmasapan bir olay yuzunden bir den ölüveriyor. komik değilmi. ve siz ölmek için sebepleri olan intahar severlere sesleriniyorum. ne istediğinizi bilmiyorsunuz evet hayat anlamsız. bu doğru belki. ama bunun olsa olsa tek bir sebebi olabilir . kendinizi gereginden fazla önemsiyor olmalısınız . ölmeniz kimin umrunda sizin için dökülecek bir kaç sahte gözyaşı ve bir kaç ay sonra herşey sizsizde devam ediyor olacak. ve herkes ölmek zorundadır. ve olecektirde. önemli olan ölümü ölümsüzlük yolunda atılabilecek basit bire feragate çevirebilmektir. buyuk adamlar vardır. belki dönemlerinin delisidirler ama sonraki yuzyılların dahisi olurlar. hayyam da bunlardandır. belki sevilmedi ayyaş dendi. ama hiçbir yazılı eseri olmadan bunca yıl sonra hayyam artık bir fenomene dönüştü. onlar için ölüm basit bir formaliteye dönüştü. fakat siz ölmekle ne kazanabilirsiniz. bir düşünün. hayat sıradan insana verilmiş büyülü bir armağandır.

Gönderen: ciwan dersimi

11-03-2005 12:10   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

kardeş yazdıkların okudum oldukça mantıklı geldi. intahar delisi insanlarla aynı toplumda hava solumak bile beni delirtiyor. ama ne yaparsın bu insanlar kendilerini haddinden fazla önemsiyorlar. tabi topşumdan bekledikleri ilgiyide göremeyince 1000 fitten kafa üstü çakılıyorlar.kardeş mesajlarını okumaya devem edeceğim hoşça kal…

Gönderen:selo21

30-08-2005 22:08   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ölmeyi istemek yaşamayı seçmek kadar büyük bir haktır.intihar bireysel değil toplumsal bir sorundur.hayyam imparatorluklar çağında biz ise post-endüstriyel çağda yaşıyoruz,toplum yaşayışları arasında uçurumlar var

Gönderen:serdar çakır

21-09-2005 12:28   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Arkadaşlar, ölümü neden düşünür insan ve zaten yaşam kaç günlük bir yol ki?
Ömer Hayyam aşağıda Sâki’ye değil, ölümü düşünen insanlara seslenmiş galiba.. Ne dersiniz?

Madem ölüm amansız koldur, ey Sâki!
Kadehimi şarapla doldur, ey Sâki!
Gönlümüzü dertlerle doldurmayalım,
Dünya, iki üç günlük yoldur, ey Sâki!

Umutla, dirençle ayakta kalın..

17-10-2005 02:13   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selam kardeşler
ölmek bildiğiniz ölüm değil bir geçit kapısı aklı başında bir insan için ölüm bulunmaz bir nimettir ne yazıkki zamanını beklemek zorundayız gideceğiniz yerde ne bulacağınızı siz belirliyorsunuz ben sonsuza dek kanatsız emeksiz uçabilmek isterdim inşallah uçacağımda tabi ahirette dünyadaki kısa sürüyor
geçim derdi yok kadın dırdırı yok karın ağrısı yok oy kullanarak çekici başkasının eline verip kafamı uzatarak birde sen vur demek yok ÖZGÜRLÜK var ben nasıl bekliyorum ölümü bir bilseniz ben memurum maddi durumum iyi şahsi arabam var evliyim harika bir eşim var 28 yaşındayım yani herşey güzel ama orası daha güzel ailemle birlikte orda olmayı çok isterdim
size bir menkibe anlatayım
muhammet a.s zamanında müslüman ve gayet zengin birine o sırada atla giderken durdurup sormuşlar yaa bilmem kim siz diyorsunuzki dünya müslümanlara cehennem gibi kafirlere cennet gibi bir hayat sunar ama ben fakirim zayıfım mağdurum açlık içindeyim sen at üstünde sefa sürüyorsun bu ne iştir
bilmemkim ona dönüp yaklaş hele bakbakalım şuraya deyip pelerinin sağını  göstermiş
adam bakmış bizim bilmemkim cennet köşklerinde sefa içinde bide şuraya bak deyip solunu göstermiş kendisi cehennemde azab içinde
bilmem kim gördüklerini dünyayla kıyasla demiş ordaki haline göre şuan cennettesin
burası birilerine mantıksız gelebilir hani pelerinden görüntü gösterme konusu
ama anlatılmak istenen ahiret dünya karşılaştırması yapmamız gerektiği

orayı bir cennet haline getirmek bizim elimizde bunu bir bilgisayar programıymış gibi düşünün programı nasıl dizayn ettiyseniz ekrana onlar çıkacak burda mantıksız bir durum yokki

Gönderen:mehdi balık

26-01-2006 19:57   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selam

İntahar etmek bazen her şeyin kurtuluşu sanılır ama bir çok kötü ve mutsuz şeyin başlangıcıdır. Ama bazen insan o derece zorlanıyor ki eğer günah olduğu bilinmese saniyelik bir iş. Bazen de hayat insana çok çok güzel geliyor ve o zaman ölmek istediğimiz an aklımıza geliyo ve kötü bir şey olduğu anlaşılıyor. Ben daha on dört yaşındayım ama bazı sebeplerden dolayı hayat bana çok zor geliyor bazen ama öyle değil. İnşallah hiç kimsenin ölümü bu türlü olmaz herkese mutlu ,sağlıklı ,başarılı ve güzel bir hayat geçirmelerini dilerim….....

Gönderen:Ekrem Can

16-04-2006 18:14   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Mutluluk….

Hayyam şu şarap ile aymış, ne mutlu!
Yanına bir gül yanak almış, ne mutlu!
Dünyada kazandığın sonunda yokluk,
Aslında yoksun ama, varmış, ne mutlu!

‹‹ hayyam      hayyama kulak verin ››