herkeze selam öncelikle. şarap yapımında özenle seçilen üzümler toplanır, çöplerinden ayrılarak ezme işlemi yapılır suyu çıkarılan üzümün posası şıraya karıştırılır, bu işlemler temiz ve düzenli bi ortamda yapılmalıki yapacagımız şarap enfekyon kapmasın. ve fermantasyona bırakılır. rengini iyi alması için 3-4 güne bi karıştırılır ki aynı zamanda fermantasyonda hızlı ve düzenli olur. posa demlenince ilk süzme işlemi gerçekleştirilir,ve fermantasyona devam edilir,üzümü ezdigimiz günden yaklaşık 1.5 ay sonra( ortam şartlarına göre degişim gösterebilir) taze şarabımızı yudumlamaya başlarız:) işin incelikleri tabi dogru üzümü seçmekde. benim tercihlerim kalecik karası+çal karası, öküzgözü+bogazkere+çalkarası, shiraz+çalkarası, benim favorim olan çalkarası+kuşüzümü ( kuş üzümü: deli bag üzümü olarakda geçen küçük taneli tat oranı düşük olan fakat çok yüksek oranda renk taneni içeren bi üzüm genelde aşı anacı olarak kullanılır) renk ve tat açısından begendiklerim… beyaz şarap pek sevmedigimden kırmızı üzerine yognlaşdım. şarap yıllandırması taraftarı degilim pek taze şarap hep daha güzel geldi. görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar…
şarap yapımında incelikler…(ev yapımı organik:) |
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||