bag in box
09-10-2009 11:25   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  11
Katıldı  2009-10-08

evde üreteceğim (yaklaşık 50lt) şarabım için “bag in box” diye tabir edilen şarap torbalarından kullanmak istiyorum, bag in box daki şaraptan istediğin kadar harcıyorsun ama hava girmediğinden şarap bozulmuyor,çok iyi fikir. torbaların iç yüzeyleri de şaraba zarar vermiyormuş ve sağlık açısından bir sakıncası yokmuş internetten araştırdığım kadarıyla.  hammaddeler.com daki bag in box lara baktım, sitedeki resimler fazla büyütülmediğinden torbanın giriş çıkışı sağlayan uç kısmını çok iyi göremedim, bu şekildeki torbaya şarabı doldurmak için ayrı bir cihaza gerek var mı yoksa ev ortamında doldurulabilir mi? bir de musluk düzeneği göremedim bu torbada, şarabı torbadan boşaltmak için ayrı bir musluk mu takmak gerekiyor yoksa satın aldığımız şekilde kullanıma hazır mı? acaba bu torbalardan kullanan var mı aranızda, yada bu torbaların kullanımı hakkında bilgisi olan var mı. eğer siteden alındığı şekilde evde doldurulabiliyor ve başka aparata ihtiyaç duymadan içinden şarap alınabiliyorsa ev kullanımı açısından çok cazip birşey.. fiyatları da şişeye göre epey ucuz. bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

13-10-2009 13:13   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-10-08

hammaddeler.com un müşteri hizmetlerini aradım, bag in box larda her bir torba için musluk veriliyormuş ve ev ortamında dolum yapılabiliyormuş, ertesi gün sitedeki resmi de güncellediler, biraz daha ayrıntılı görülebiliyor, şarabım olduğunda bu torbalardan kullanmayı düşünüyorum, hem ekonomik hem sağlıklı..

07-11-2009 17:37   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-08-03

diğer şarap malzemelerinde olduğu gibi ba in box ambalajlarıda hammaddeler.com dan aldım.
3 litrelikleri benim için çok idealdi daha büyük ambalajlarıda varmış ama,sizde deneyin isterseniz memnun kaldım ben.
http://magaza.hammaddeler.com/index.php?do=catalog/product&pid=1637

18-08-2010 10:28   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-10-08

evet, kafamdaki soru işaretleriyle yazdığım ilk mesajın üzerinden aylar hatta neredyse yıl geçti ve şimdi bilmeyen,merak eden arkadaşlar için tecrübemi aktarayım.
şarabım olduktan sonra hammaddeler.com dan 10 adet bag in box sipariş ettim. kullanımı gayet basit, her torba için bir musluk geliyor yanında. torbanın ağzı  rahatlıkla doldurulabilecek kadar geniş (çapı çay bardağından biraz daha dar). öyle hemen patlamayacak kadar basınca dayanıklı sanıyorum. tabiki bilimsel ölçüm yapma imkanım yok. ama dolu torbanın üzerine elimle bastırdığımda ne musluk kısmından sızıntı nede torbanın ek yerlerinde açılma olmadı. yani üstüste istif edebiliyorsunuz. fakat yüksek bir ağırlık altında ya da içerde fazla gaz çıkışı olursa yüksek oranda basınca dayanır mı bilmem. 
torbaları doldururken (her ne kadar şaraptan gaz çıkışı bitmiş olsada ne olur ne olmaz diye)tam doldurmak yerine bir miktar boşluk bıraktım, gerilme, şişme payı olsun diye. torbanın içindeki havayı tam olarak çıkarıp muslukları taktım.
kullanımına gelince; son derece kullanışlı oluyor. evde yada ardiyede istediğiniz bir dolabın içine torbaları istif edebiliyorsunuz. esnek malzeme olduğundan arada boşluk, yer kaybı vs. sorunu olmuyor. taşıması kolay, cam gibi kırılma derdi yok. torbayı buzdolabının bir köşesine koyup yine esnekliğinden dolayı sağına soluna birşeyler sıkıştırdığınızda sorun olmuyor.
musluğun konumu torbanın orta seviyelerine denk getirildiğinde dipteki olası tortu, partikül vs. bardağa dolmuyor. kullanım sırasında içine hava girmediğinden bozulma olmuyor. (torba açıldıktan sonra 6 ay tazeliğini koruduğu söyleniyor)
sonuç olarak herkese tavsiye ederim. hem kullanışlı, hem ucuz.

‹‹ metil alkol      Saraplık Uzum Satısı ››