ikinci aktarmayı yapmalımıyım
25-10-2009 20:54   [ Yok say ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  25
Katıldı  2008-01-15

sevgili üstadlar tortulardan kurtulmak için ikinci aktarmayı yapmalımıyım yoksa direk şişelere artık şarabımı almalımıyım yardımlarınızı bekliyorum saygılar

27-10-2009 22:50   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  11
Katıldı  2009-09-28

Merhaba,Siselemek icin cok erken.Sarap’ın bir kac ay uykuya ihtiyaci var.Bu dinlendirmenin bir kac ayini imkaniniz varsa mese ficilarda gecirmesi ona ozellik katacaktir.Fici yoksa normal bir kapta dinlemesi gerekir.Bu arada siselemeden once suzmeyecekseniz bir kac kez aktararak dip tortusunu atin.Bana gore siselemek icin en erken zaman mayis ayi,Sarap siselendikten sonrada olusumuna devam edecektir.
Kolay gelsin,gorusuruz..

28-10-2009 21:54   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  25
Katıldı  2008-01-15
raberez - 27-10-2009 22:50

Merhaba,Siselemek icin cok erken.Sarap’ın bir kac ay uykuya ihtiyaci var.Bu dinlendirmenin bir kac ayini imkaniniz varsa mese ficilarda gecirmesi ona ozellik katacaktir.Fici yoksa normal bir kapta dinlemesi gerekir.Bu arada siselemeden once suzmeyecekseniz bir kac kez aktararak dip tortusunu atin.Bana gore siselemek icin en erken zaman mayis ayi,Sarap siselendikten sonrada olusumuna devam edecektir.
Kolay gelsin,gorusuruz..

çok teşekkür ederim ilginize verdiğiniz bilgiler gerçekten değerli öğrendiğim her şeyi yazıyor ve uygulamaya çalıuşıyorum ama bende meşe fıçısı yok seneye düşünüyorum ben ilk kez bir başıma bu sene şarap yapıyorum ve sadece 5 lt şıram vardı dediklerinizi aynen yapmaya çalışacağım tekrar teşekkürler

03-11-2009 22:48   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  11
Katıldı  2009-09-28

Tekrar merhaba,sarabinizi dinlendireceginiz kapta fazla hava boslugu birakmamaya calisin.Zaten miktariniz az oldugu icin siselemeden de tuketebilirsiniz.Afiyet olsun.