(ACİL) Şarap Nasıl Sergilenmeli ?
05-03-2010 22:27   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2010-03-05

Arkadaşlar öncelikle merhaba
Şarap nasıl sergilenmelidir ? sorusunun cevabına ihtiyacım var.İç mimarlık öğrencisiyim ve projemde fuar standı hazırlamak ve şarap standı hazılıyacağım şarap değince aklıma ilk gelen yerde olduğumu düşünüyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Görüş ve düşünceleriniz bekliyorum.Şimdiden teşekürler…

29-04-2010 15:28   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  10
Katıldı  2010-04-14

Almyra merhaba,
Korkarım yanıt geç kaldı. Ama hala bilgi istersen tekrar mesaj at. Ben hem bir şarap sever hem de bir Fuar organizasyon firması sahibiyim. Bu konuda bir kaç fikrim olabilir.
Selamlar
Levo

29-04-2010 18:31   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-03-05

hala geç kalmış sayılmazsınız önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekürler…

30-04-2010 09:15   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-04-14

Öncelikle Fuar içinde standın yeri, büyüklüğü ve yürüyüş aksı önemlidir. Standın kaç ve hangi yönlerinin açık olduğu ve ziyaretçilerin hangi yönden standa doğru geldikleri saptanmalı ve bu yöne bir giriş ve kabul bankosu konmalıdır. Diğer bir önemli konu stand sahibinin sektör içindeki konumu, vermek istediği imaj ve en önemlisi harcamak isteyeceği miktardır. Örneğin bir şarap fuarında Kavaklıdere ile Corvus aynı büyüklükte standlara sahip olmazlar. Kavaklıdere daha büyük bir standda daha geniş bir ziyaretçi kitlesine hitap ederken Corvus elit ve yüksek bedelle şarap almaya hazır ziyaretçiyi hedefler. Bazı fuarlarda perakende satışa izin verilirken bazılarında sadece tanıtım yapılır. Yani katılımcının amacını iyi öğrenmek gerekir. Stand tasarımları bir konsepte sahip olmalıdır ve bu konsept stand sahibinin sektörde vermek istediği görüntüye uymalıdır.
Bunlardan sonra somut öneriler gelecektir. Örneğin şarap standlarında şarap satış ünitelerine, mahzenlere benzetilen standlar sıkça görülmüştür. Tekraralarken dikkatli olmalı, benzerlerinden ayırt edici baskı yazılar, ışıklı panolar ve mutlaka standın sahibini öne çıkartacak bir merkez sembol kullanılmalıdır. Şarap standlarında çok katlı tasarımlardan hem maliyet hem de konu itibarıyle kaçınılmalıdır.
Bence tasarımında üç tarafı kapalı bir stand olması trafiği ve ziyaretçi kontrolunu sağlamak açısından iyi olur. Standda mutlaka ürünlerin öne çıkartıldığı IŞIKLI vitrin/raflar bulunmalıdır. Ayrıca tadım için trafiğe engel olmayacak bir kenarda bar türü bir banko bulundurmalıdır. Önemli konukları ağırlamak için bir oda ve stand personeli için ayrı bir servis odası bulunmalıdır. Standda mutlaka bir buz dolabı bulunmalı şarapla beraber servis edilecek ürünlerin (ekmek, elma vs) saklanacağı ve sunulacağı olanaklar düşünülmelidir. Şarapla karanlık (loşluk) arasında bir paralellik kurulabilir. Bu anlamda geneli loş olan ve ürünlerin ve tadım alanının aydınlatıldığı bir ışık sistemi tasarlanabilir. Başka ne istersen sen bana yaz bana bırakırsan 20 sayfa yazabilirim. Kolay Gelsin. Levo

02-05-2010 22:21   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-04-25

merhaba. bilgiler cok acıklayıcı tebrikler. bu arada bugünlerde bir fuar var mı? ziyaret etmeyi çok isterim.

02-05-2010 22:52   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-03-05

Levo açıklaman için çok teşekür ederim şimdilik bunlar benim için yeterli eğer yinede takılacağım bir nokta olursa desteğini beklerim tekrar teşekür ederim ...

03-05-2010 09:47   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-04-14

Almyra - Kolay gelsin.
Amour du Vin - En yakın Fuar 27 - 30 Mayıs İzmir Kültür Park ta VINOLIVE.

Selamlar
Levo

05-05-2010 12:32   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  22
Katıldı  2010-02-18

Ben olsam fuarın tam ortasına kocaman bir fıçı yapardım. Fıçının ön tarafına bir musluk, musluğun içine merdivenle fıçının içine ziyaretçileri alırdım. Biraz maliyetli olur ama ses getirir. Kendi işimle ilgili olarak üç kere fuar katılımım oldu. Sektörün lideri değilseniz ve kendiniz kanıtlamak istiyorsanız çok farklı bir stant yapmalısınız veya en büyük stant alanını kiralayıp sade bir şekilde ürünleri sergileyerek, gelen tüm müşterilerle birebir sohbet etmek. Stantta kalabalık olmak gerekir. Hanutculuk yapmalı. Mutlaka bir kart veya e-mail adresinizi alın ve verin. İlgilenilen stantta daha fazla zaman harcalar. Diğer stantlarda az zaman geçirmeleri sağlarsınız, hatta bazı stantları gezmelerin fırsat kalmaz. :Buda bir taktiktir. 1-0 önde giden maçta oyunu yavaşlatmak gibi. Fuar demek gövde gösterisi demektir. Ürününe güvenip arkasına saklananlar fuarlarda kaybeden olur. Hindi gibi kabaracaksınız, aslan gibi kükreyeceksiniz, bülbül gibi öteceksiniz, tavuzkuşu gibi güzelliğini sergileyen dişiyi de işi de kapar. Tabi Levo bu işin daha iyi biliyor. Benim düşüncelerim. Şarap fuarı konu olunca katılımcılara ikram yapan standa ilgi görecektir. Fakat kocaman bir fıçı yaparsan insanlar meraktan gelirler. İkram da bulunmasanız bile insanları standa çekmeyi başarırsınız.
Şaraplar özel bölmelerde daha loş ışıkta, yatık bir vaziyette, orta sıcaklığı 18-20 derece olacak şekilde, sıcaklığı ve nemi gösteren göstergeler olmalıdır. Standa şaraba gösterdiğiniz saygı size değer kazandırır. Şarap yapımında kullanılan araç ve gereçler ilgi görür.

İmza 

İşinizi şanşa bırakmayın.

05-05-2010 13:22   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-04-14

Sevgili Katar,

Umarım bütün katılımcılar senin gibi düşünür. Tebrikler.
Levo