AMATÖR ŞARAPCILAR TEKİRDAĞ BU YIL SİZLERİDE BEKLİYOR ŞARAP TUTKUNLARI HAZIRMISINIZZZZZ
02-07-2010 10:11   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  18
Katıldı  2009-09-25

Merhaba şarap sevenler
Tekirdağ da bağ bozumuna tüm şarap sevenleri bekliyorum.Gelen arkadaşlarıma bağımda hem üzümlerimden hemde meşhur köftemizden ikram edebilirim.
Kendime ait olan 100 dönüm yüksek telli sistemli bağlarım (merlot,şiraz ,cabernet ve beyaz olarakta S.blanc) şarap sevenlerle buluşmak için gün sayıyor.
İsteyen gelip kendi toplayabilir,isteyen üzüm olarak alabilir yada istekli arkadaşlara ücretsiz sıkıp sap ayırıcımdan geçirip teslim edebilirim.Ayrıca yeni amatör olarak şarap yapmak isteyen arkadaşlarımada bilgi verebilirim.
Bilgi isteyen arkadaşlar günün her saati bana ulaşabilirler.

Kemal Bey
tel:0 533 689 51 46
bağlarımız ıinternet sitemizden takip edebilirsiniz:http://www.uzumcuyuz.biz

04-07-2010 23:40   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  13
Katıldı  2008-11-15

BAĞ BOZUMU

Bağ bozumu yani üzümkesimi bütün sene boyunca yapılan yorucu çalışmaların bir mükafatı olarak görülmeli ve büyük bir şenlik içinde kutlanmalıdır. Bu nedenle bağcılık ve şarapçılık ile uğraşan insanlar içinde en büyük yarışın ve uğraşının başladığı bir zamandır. Şaraplık üzüm kesiminde ise çok hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir. Kaliteli olarak yetiştirilen üzümlerden yine kaliteli olarak şarap yapmanın kaidesi ve ölçüleri vardır.Bunun içinde üzümün kesim zamanının ölçülerek tesbit edilmesi ve alınan şıra değerlerine göre kesimin yapılmasına dikkat edilmesi iyi olur. Yani Brix veya Öchsle değerleri.
Bağımız Urla Yarımadasında kurulu olup Merlot,Cabernet Sauvignon, Chardonney ve Syrahz türlerine sahip bulunmaktadır. Şarapını kendisi yapmak isteyen arkadaşlara hem fikir ve hemde ölçüm değerlerini devamlı olarak Mail veya SMS olarak göndermekteyim. Ayrıca bağımızın ilaçlamalasında organik bazlı ve avrupada serbest olan ilaçlar ile yapmaktayım.Bununla ne demek istediğimi ileriki yazılarımda açıklamayı düşünüyorum.
Mail adresim: (JavaScript must be enabled to view this email address) veya 20 Temmuzdan itibaren
0536/ 445 97 51 ulaşabilirsiniz.