2011 SEZONU AÇILDI TEKİRDAĞ DA GÜZEL BİR ŞARAP İÇİN BU SEZONDA YİNE BERABERİZ HAZIRMISINIZZZZZ
13-07-2010 15:07   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  18
Katıldı  2009-09-25

Merhaba şarap sevenler
Tekirdağ da bağ bozumuna tüm şarap sevenleri bekliyorum.Gelen arkadaşlarıma bağımda hem üzümlerimden hemde meşhur köftemizden ikram edebilirim.
Kendime ait olan yüksek telli sistemli bağlarım (merlot,şiraz ,cabernet ve beyaz olarakta S.blanc) şarap sevenlerle buluşmak için gün sayıyor.
İsteyen gelip kendi toplayabilir,isteyen üzüm olarak alabilir yada istekli arkadaşlara ücretsiz sap ayırıcımdan geçirip teslim edebilirim.Ayrıca yeni amatör olarak şarap yapmak isteyen arkadaşlarımada bilgi verebilirim.Üzüm bağlarımda hiçbir şekilde kimyasal ilaçlama kullanılmamaktadır,asit ve şeker oranlarını haftalık olarak ölçüp istekli arkadaşlarımı haberdar ederim.Asit ve şeker oranları üzümün şaraba dönüşüm hikayesinin başrol oyuncularıdır bu sebeble hangi üzüm ne zaman toplanmalıdır bunu çok iyi hesap etmek gereklidir…
Bilgi isteyen arkadaşlar günün her saati bana ulaşabilirler.

Kemal Bey
tel:0 533 689 51 46

internet sitemiz:http://www.uzumcuyuz.biz

buradan bağlarımız ve sezonda yaşanılanları görmek mümkündür.

29-07-2010 15:13   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  38
Katıldı  2009-05-11

Kemal Bey Merhaba,

Ben Çorlu’da yaşıyorum ve bu sene ilk defa kendi şarabımı yapmak niyetindeyim.Bunun için bana yardımcı olabilir misiniz?
Sizce hangi cins üzümle başlamalıyım. Başlangıç olarak 50-60 kilo üzüm alarak yaklaşık 25-30 litre kırmızı şarap üretmek niyetindeyim. Üzümler nezaman olgunlaşır.Bu kadar üzümü  sapları ayrılmış bir şekilde sizden alabilir miyim? Bunun bana maliyeti nedir.Bu sorularımı cevaplandırırsanız beni çok sevindirmiş olursunuz.
En kısa sürede görüşmek dileğiyle…
HAKAN

29-07-2010 21:29   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-09-25

Merhaba Hakan Bey

Bence siz bu yıl Şiraz üzümü ile başlayın derim hem aroması hemde lezzeti çok güzel ama 2. bir secenek biraz daha hafif olan Merlot u tavsiye ederim Cabernet biraz daha sert diğerşerıne göre ben sizin üzümlerinizi burada sap ayırıcı makınamdan geçiririm ancak muhakkak buraya gelirken büyük boy bir fıcı ıle gelmenız gerekır maliyet konusunda hiç bir problem olmaz benim amacım benım gıbı ınsanlarla tanısmak ve aamatör şarapcılara yardımcı olmaktır.Ben üzümlerime hiçbir kimyasal madde atmıyırum tamamen organik koruma yöntemleri uyguluyorum.Sap ayırıcı makınamdan kullanım ücreti ise sordugunuz böyle bir ücret istemek benım için zaten mümkün değil.Zaman konusu ise Ağustos ayının sonlarına dogru şeker ve asıt oranları tam dengeye geliyor bana yukarıdakı telefondan her zaman ulasabılırsınız Hoscakaın

13-08-2010 13:55   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Müdavim
RankRank
Katıldı  2009-05-11

Kemal bey merhaba,
Ağustos ayının 22 sinde Tekirdağ‘da olucam(Bir aksilik çıkmazsa) Büyük fıçı işini hallettim. Bu tarih şiraz üzümünün gelişimi için uygunmudur.Bir de hangi saatlerde gelmem sizin için uygun olur Tekirdağ‘a geldiğimde sizi telefonla arayabilir miyim? Bilgi verebilirseniz sevinirim?

16-08-2010 18:58   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-09-25

Merhaba
bu ayın 22 si şiraz için tam uygun zaman olmayabılır yaptıgım ancelemeler ancak bu ayın sonlarına doğru gerklı asıt ve şeker oranlarını yakalıyacagını gosterıyor eger benım fıkrımı sorarsanız ayın sonunu bekleyın derım cunku üzümde 1 gun bıle çok buyuk degısıklıkler yapıyor buraya gelırsenız benı muhakkak arayın hem sıze bağları gezdırırım hemde soracaklarınızı cevaplarım ve cok memnun olurum. Ayın 22-25 gıbı beyaz Fransız üzümü S.Blanc ların hasatına baslamıs olacagız umarım o gunlere denkgelırsınız .şimdilik hoscakalın benı her zaman aramanız mumkun saatın onemı yok.

31-08-2010 16:15   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Müdavim
RankRank
Katıldı  2009-05-11

Kemal Bey merhaba
5 Eylül pazar günü eğer bir aksilik olmazsa Tekirdağ‘da olucam.Büyük fıçı temin ettim.50 kg kadar siraz üzümünden sap ayırıcıdan geçmiş şekilde almak istiyorum.Bu sene ilk defa kendi şarabımı yapmayı deniycem umarım bir problem çkmaz.Pazar günü görüşmek üzere
Hakan

27-06-2011 09:30   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-09-25
hoca - 13-07-2010 15:07

Merhaba şarap sevenler
Tekirdağ da bağ bozumuna tüm şarap sevenleri bekliyorum.Gelen arkadaşlarıma bağımda hem üzümlerimden hemde meşhur köftemizden ikram edebilirim.
Kendime ait olan yüksek telli sistemli bağlarım (merlot,şiraz ,cabernet ve beyaz olarakta S.blanc) şarap sevenlerle buluşmak için gün sayıyor.
İsteyen gelip kendi toplayabilir,isteyen üzüm olarak alabilir yada istekli arkadaşlara ücretsiz sıkıp sap ayırıcımdan geçirip teslim edebilirim.Ayrıca yeni amatör olarak şarap yapmak isteyen arkadaşlarımada bilgi verebilirim.Üzüm bağlarımda hiçbir şekilde kimyasal ilaçlama kullanılmamaktadır.asit ve şeker oranlarını haftalık bazda ölçüp istekli arkadaşlarımı haberdar ederim.Asit ve şeker oranları üzümün şaraba dönüşüm hikayesinin başrol oyuncularıdır bu sebeble hangi üzüm ne zaman toplanmalıdır bunu çok iyi hesap etmek gereklidir…

Kemal Bey

27-06-2011 09:31   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-09-25
hoca - 27-06-2011 09:30
hoca - 13-07-2010 15:07

Merhaba şarap sevenler
İsteyen gelip kendi toplayabilir,isteyen üzüm olarak alabilir yada istekli arkadaşlara ücretsiz sıkıp sap ayırıcımdan geçirip teslim edebilirim.Ayrıca yeni amatör olarak şarap yapmak isteyen arkadaşlarımada bilgi verebilirim.Üzüm bağlarımda hiçbir şekilde kimyasal ilaçlama kullanılmamaktadır.asit ve şeker oranlarını haftalık bazda ölçüp istekli arkadaşlarımı haberdar ederim.Asit ve şeker oranları üzümün şaraba dönüşüm hikayesinin başrol oyuncularıdır bu sebeble hangi üzüm ne zaman toplanmalıdır bunu çok iyi hesap etmek gereklidir…

Kemal Bey