düşününce…
29-04-2005 17:51   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Hepimiz birbirimize benzeriz ama hiçbirimiz aynı değilizdir, başka başkayız her birimiz, isteklerimiz, hayallerimiz, beklentilerimiz, hayata bakış açımız, inançlarımız,umutlarımız hepsi herşey bambaşka.
Farklı kültürler, farklı yaşamlar, yetişme tarzları, farklı çevreler….bir insan ne kadar değişebilir, nasıl değişebilir? Hayat insanı şekilden şekle sokuyor, hatta bazen neye benzediğini bile bilemez hale sokuyor!
Neden yalan söyler insan gereksiz yere bile! Neden herşey menfaat, gösteriş ve bencillikten ibaret şu zamanda? İnsanlar neyi ispatlamaya çalışıyor birbirine, ne istiyorlar birbirlerinden? İnsanlık nerde? Nereye gidiyor? Neden?
Bana kalırsa çok daha kötüye gidiyoruz, ibret alınacak bir sürü şey gelse de gözlerimizin önüne, görmüyoruz demek ki! Anlamıyoruz demek ki!
Yapacak bir şey yok, hiçbirşey yok. Çünkü o kadar çok ki aramızda kötülük timsalleri…Üstelik de görünenler kadar görünmeyen bir o kadar daha var…
İçleri kötü olanlar! Kötülük yapmasa bile, içlerinde iyilik olmayan insanlar. O kadar çok çeşit var ki…Bizi böyle yapan da bizleriz , kendimiziz!
Ne kadar hesaplaşıyoruz kendimizle ve ne kadar iyileşebiliyoruz! Dünyaya bir kez gelmişiz diye neden her şeye sahip olmak isteriz, neden dünyevi isteklerimiz hayatımız boyunca son bulmaz? Çünkü o kadar çok şey eksik ki! İyi niyet eksik, sabır eksik, hoşgörü eksik, saygı eksik, insanlık eksik, inanç eksik! Açlık var, doyumsuzluk var! Cahillik var…
Böyle bir dünyada bunca çirkinliğin arasında insan ne kadar neşelenebilir, ne kadar pozitif olabilir, bir yerde her şeyden ama her şeyden bıkıp usanıyor insan sonunda.
Sonra ne kadar toparlayabilir kendini, her şeye rağmen yeniden ne kadar selam verebilir insanlara…Bir yardım eli bile uzatamayacak kadar aciz hale gelmişiz yanımızdakine, bir tek kelime cevap veremeyecek kadar acizleşmişiz, somurtkanlaşmışız, küsmüşüz işte. Bir merhaba, bir hoşçakal diyemeyecek kadar… Kayboluyor muyuz yoksa…
İnsan neden kendisi düşünülmek ister de bir başkasının da düşünülmeye ihtiyacı olduğunu düşünemez! Nasıl ki kendi incinmek istemez de bir başkasının da incinmek istemeyeceğini bilemez! İncitmek istemeyen kişi neden incitir! Nedir insanları bu kadar yaralayan ki onları bu kadar duyarsız,bencil,düşüncesiz hale getirir böylesine!
Bir çözümü yok dimi, hiç çözümü yok mu? Ne kadar konuşulsa da ne kadar tartışılsa da, yazılıp çizilse de hiç faydası yok dimi, bu bir kısırdöngü de hiç sonuç yok dimi.
Ama birgün herşeyin ama her bir şeyin hesabı verilecek mi, tüm haksızlıkların, tüm acımasızlıkların hesabı…Hepimiz yaptıklarımızın cezasını ve mükafatını görecek miyiz bir gün?
Bence göreceğiz, nasıl ki ölülerimiz bile tüm cezalarını ve mükafatlarını göremeden öldülerse bir gün hep beraber hesaba çekileceğiz ve o zaman göreceğiz! Yani ölüm bile son değil henüz, çünkü bu dünya son bulmadı ve son bir başlangıçtır işte, kıyamet denen gün herşey son bulacak ve yeniden başlayacak herşey, ben buna inanıyorum tüm kalbimle, o günün korkunçluğunu bilemeyiz, hayal bile edemeyiz, bilseydik bu kadar rahat olamazdık herhalde.
Ama insanoğluyuz günahkarız, günahlarımız sürekli yenileniyor, hiç bitmiyor,kul olarak görevlerimizi yapamıyoruz, insan olarak yapsak bari, onu da yapamıyoruz.

Gönderen: ozge candemir

04-05-2005 02:10   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Yazınız çok güzel olmuş. Hepsi gerçek. Fakat bir kişinin ahlakını hissederek tekrar okursanız onun ve varislerinin lezzeti ümitlerinizin yeşermesine yol açar.
Hz. Muhammed (S.A.V.) ve varisleri olan velileri Mevlana gibi.
Onlar bu dünyaya rahmet ve merhamet üzere geldiler. Aşk peygamberidir.
Onunla ve onun ahlakı ve güzelliği ile yakılan ateş bütün o zamanın dünyasını kapladı. Hala yanıyor velilerinde. Bu günde yarında yer yüzünde 124.000 adet veli olacak. Bu da Allahu Tealanın bir lütfu. Bu aşk çemberinden geçince insan aynı mevlana gibi bakar. Ne olursan ol gel der. Peygamberimiz gibi der. Bilselerdi yapmazlardı Onlar bilmiyorlar. Sen onları affet ya rabbi der. Onların yolu alma değil verme yoludur. Onların yolu Olma değil bu insanların uğrunda ölme yoludur. Onların yolu kendileri için değil bütün insanlar için yaşama yoludur. Mevlana derki ‘Aşk imamdır bize gönüller cemaat.
Kıblemiz dost yüzüdür. İşimiz daima salât.’
Bu günkü yazdıkların aşkın bilinmemesinden. Sevmeyi bile bilmiyoruz ki aşka varabilelim. Sevgi öyle bir iksirki gönülden akla güzel düşünceye döner. ordan göze güzel görmeye başlar. En çirkin gözünde kaybolur. Güzelden başkasını göremez. Çünkü kendi güzeldir. Güzel sevgi ve aşktır vesselam.
Herşey gönlünüze göre olsun.
Selamlar.

Gönderen:ali eren

23-05-2005 14:51   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

VALLA SENİ TAKDİR ETTİM ARKADAŞ AĞZINA SAĞLIK, HELAL OLSUN YA SANA, SENİN GİBİLERE DE İHTİYACI VAR Kİ BU DÜNYANIN VE İNSANLARIN BU DÜZENİN BİR ANLAMI OLSUN!
BAK SENDE İNANÇLI BİR İNSANSIN DEMEK Kİ, NE GÜZEL, CEHENNEMİN VARLIĞINA İNANMAK DA BİŞEY!

Gönderen:ozge candemir

13-06-2005 17:28   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Aslinda sorun bence algilamayla ilgili;bizim icin nelerin dogru oldugunu onceden dogru algilayabilseydik herhalde yanlisliklar yapmazdik.Insan bilincini gelistirmeye baslayinca dogruyu aramaya, dogru algilamaya,nelerin dogru oldugunu dusunmeye basliyor.Birseyi yapmakla dogru yapmak arasinda cok fark vardir.Bu dunyada birseyler yapiyoruz ama dogrumu yapiyoruz.Dogruyu yanlistan ayirabilme ozelligimiz olan vicdanimiz var ama bu vicdanimiz ne kadar gelismis veya nekadar gelistirmisiz bilemiyoruz.Cunki bununda bir olcusu yok.Ornegin birine rahatsizlik veren bir olay diger bir insani hic etkilememekte.Insanin dogruyu bulma yolunda sadece kendi cabasi yeterlimidir,ben anlayamadim daha.Inanc konusuda aynen algilamayla ilgili,inancta yanliz insan fazla sorgulayamiyor herseyi.Bir bakima inaniyorsunuz ama dogrulugunu yada yanlisligini dusunmuyorsunuz.Sadece inaniyorsunuz.Ornegin inege yada okuze tapan insanlar var gunumuzde bu insanlar bunu dogru yada yanlis oldugu icin yapmiyorlar,sadece inandiklari icin yapiyorlar.Sorarsaniz bu insanlara bunun dogru oldugunu rahatlikla savunurlar ama bence bu dogru kavramindan daha farkli bir sey,bir inanc.Iste bilincini gelistiren, dusunen insanin buradaki cabasi onemlidir ve ilk sorusuda dogru olan nedir diye kendine sormasidir.Fakat yanitini kendinde arayan insan bunun cevabini kolaylikla veremez.Belki insanin degismesi farkli bir boyuta gecmesi gereklidir.Yani degisim gecirmesi simdiki durumundan farkli bir kisilige ulasmasi.Bunun icinde gerekli olan neyse onu dusunuyorum hep.Butur konularda dusunceleriniz varsa paylasmanizi bekliyorum.Hepinize saygilar.

Gönderen:daghan

01-07-2005 15:43   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

hayır daghan yanılıyosun…kim demiş...ben hiç çekinmeden dinimi yada dinimin içindeki kuralları sorgulayabiliyorum…cevap bulabiliyorum..böylelikle daha çok iman ediyorum…acaba sen inançlılara olan ön yargını sorgulayabiliyormusun?hiç sanmıyorum..bu arada inançlı dan kastım müsülümanlar..çünkü digerleri “HAK"olmadıgı için çelişkiler içinde olan dinlerdir..bu ayrı bi konu..siz sürekli aynı şeyi yapıyorsunuz…bütün dinleri tek bir dinmiş gibi ele alıyorsunuz,inançlıları bagnaz,olaylara sorgulamadan hüküm veren bilimden habersiz insanlar olarak bilip kendinizi şartlamışsınız…ve sürekli bilimden dem vuruyorsunuz..ama yazdıklarınızda hiç bir bilimsellik göremiyorum nedense…ben bu formu çok sevdim herkes istedigini yazıyo açık açık…

Gönderen:blawknox

04-08-2005 14:09   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

messitte riya pişeler ettin ko riyayı
meyhaneye gel ki ne riya var ne mürayi

ehline helaldir na ehline haram
biz içeriz bize yoktur günahı

Gönderen:yunus

15-10-2005 19:04   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Hayyam düşünmüş ve yazmış
Kimi fikir sahibi din ve imanla doldu.
Kimisi DÜŞÜNDÜKÇE kuşkuya yakın oldu.
Tam o anda duyuldu gürleyen, kalın bir ses:
Ey şaşkınlar; doğru yol, ne bu, ne de o yoldu!
Kalkıp bu saf şarabı ben bal yapayım.
Şarapla bu yüzümü hep al yapayım.
DÜŞÜNEN şu aklımı, azcık şarapla
Bir yumrukla uyutup, aptal yapayım!
Çiğniyorken ayağın, DÜŞÜN toprağı
Bir güzelin yüzü o; kaşı, dudağı
Şu bina duvarında gördüğün tuğla;
Ya bir Şah başı, ya bir Vezir parmağı!
ÖMER HAYYAM

Ben de düşündüm ve yazdım:
Doğduğum günden beri, hep mezarımı kazdım.
İçtim, düşündüm, Ney’dim; düşündüm, içtim, sazdım.
Şu çok güzel ezgide, istedim sesim olsun;
Hayyam söyledi, ben de , Türkçe yeniden yazdım.
YALÇIN AYDIN AYÇİÇEK

17-10-2005 01:48   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

zerdüşt kardeş cehennemi iyi biliyor olmalısın kafa yapısı konusunda kendindenmi esinlendin cehennemi bildiğin halde ondan korkmamanı gerektiren ney orada çokmu akrabaların var sizin aşiretin hepsi ordamı onlaramı güveniyorsun
helal sana iyi cesaret tebrik ederim 2080 de görüşmek üzere kendine iyi bak

Gönderen:mehdi balık

15-12-2005 08:45   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

özge teşekkürler samimi serzenişlerin için maalesef insanlar egolarının tutsağı olmuşlar günümüzde parası pulu olmayan insanı annesi bile sevmez olmuş, çocuğu bile sevmez olmuş ama işte zaten bize düşen görevde bütün bu bencilliklerin, çıkar kavgalarının, kin ve nefretin içinden sevginin çiçeklerini büyütmek değil mi ?

Gönderen:Ertu

‹‹ sorular      canınız cennete:) ››