Kana kana iç gençlik çağlayanından,an gelir susarsın delice, iç içebilirsen bir daha… |
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 5044
Katıldı 2008-10-12
|
Kana kana iç gençlik çağlayanından, an gelir susarsın delice, iç içebilirsen bir daha…
Bir de bakmışsın ki uçup gitmiş gençlik!
Artık geri gelmez, ondan geriye bir tebessüm kalır dudaklarının kenarında da, anılara karışır en güzel yılların…
Daha yaşanacak çok şey vardır, yarınlar, neler neler…Fakat gençlikteki coşkuyu, bitmez tükenmez enerjiyi ve isteği bul bulabilirsen.
Günden güne daha hızlı akıp gider zaman, gençliğin nasıl geçtiğini anlayamazsın, yapabildiğin kadarını yapmalı, o günleri yaşamalı insan dolu dolu, her yaşın farklı bir tadı var da gençliğin sarhoşluğunu hiçbir şarap vermez asla!
O zamanlar da yaşananların tadını yıllar geçtikten sonra almak ne mümkün!
Koş koşabildiğin kadar hızlı, aç açabildiğin kadar kollarını aşka sevdaya, yan yanabildiğin kadar, gül gülebildiğin kadar…Yaşa gençliğini yaşayabildiğin kadar, ne kadar imkanın varsa, sakın küsme hayata gençlik zamanında, hiç birşey yıldırmasın seni ki umutların hep genç kalsın!
İlerde uzun bir yol var, bu yolda dayanıklı olabilmek için de bize en çok gereken umut ve daima inanç!
Bu yolda geri dönüş yok, dönüşü olmayan bir yoldasın unutma, bazen telafisi olmayacak hatalar bu zamanlarda yapılır, o zaman attığın adımlara da dikkat et!
Geçliğin gözü karadır,asidir, uçarıdır, sabırsız, heyecanlı, korkusuz ve cesurdur, hepsi birer kurşun gibidir, nasıl olduğunu anlamadan yiyiverirsin, bazen sıyırıp geçer, sıyrıklarla atlatırsın ama saplanıp kalırsa bedeli ağır olabilir! Ağır yaralı yaşamak istemezsen hayatını, hiç birşeyin dozunu kaçırma! İşte büyük sözü bir kalkan olabilir çoğu zaman, dinlemeyi bilir de not alırsan aklına, lazım olur bir yerde ucuz kurtulabilirsin sonunda!
Gençlik güzeldir, çok güzeldir, ama her şeyin sonu var, bir gün bir anda kendimizi bir pencerenin kenarında, ya da bir parkta oturup yaşlı gözlerle liseli gençleri izlerken bulabiliriz, elimizde bastonumuz, sırtımızda kamburumuz, yaşadıklarımız ve yaşayamadıklarımız…
Gönderen:ozge candemir
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
güzel…
gençlik hakkatten böyle ya bi bakıkyrsun gitmiş
Gönderen:halil
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
canım kardeşim benim şöyle bir düşün:sen dünyada gidip kendi isteğinle canın sıkıldı diye git bir adamı öldür,gidip sana zararı olmayan birinin malını parasını çal,vb.gibi bir çok kötü şeyler yap,bende yetimleri doyurayım,insanlara hep güzel konuşayım hayır konuşayım yani güzel şeyler temiz şeyler yapayım ve ikimizde birgün ölelim toprağa girelim.çürüyüp gidelim.sonra ebediyyen kendimizi bilmeyelim vucudunuzun her zerresi yok olsun bitelim.böyle bişe düşünebirmisin.sen bu dünyada kötü işler yap,bende güzel şeyler yapayım ve ikimizin sonuda aynı olsun yani yok olmak olsun,canım kardeşim,senin haksız yere öldürdüğün adamın haksız yere parasını çaldığın kimsenin hakkını kim vericek sana karmı kalacak yaptığın,ozaman herkez çalsın namusuna girsin milletin sonrada nasıl olsa bigünü öleceğiz ne yaparsak dünyada nekadar rahat yaşamaya zevk içinde yaşarsak o bize kalır diye düşün,buna mantık izin verirmi,akıllı bir insan bunu onaylayabilirmi,islam dinini bir incele,herhangi bir insan için hiç kötü birşey yapmasını emretmişmidir,içki içmeyin demişki:vucuduna kendine zarar,etrafına zarar,cebine zarar.birtane faydasını söyle.bunu allah emretmiştir işte sadece bizim için.bu dünya kimseye kalmaz canım kardeşim,hz.muhammet eğer peygamber olmasaydı haşa insanları görünen birşeye ilah ettirirdi ki bu ona daha yardımcı olurdu insanların inanmaları için,yahut insanlardan para isterdi kendi menfaati için,ama bi düşünsek islamiyetin bütün emirleri bütün hükümleri,insanın rahat olması huzurlu olması içindir,hiçkimse diyemezki bunu islam dini istiyor ama bana zarar veriyor bu iş ben bunu kabul edemem diye,huzurlu olmak istersen temiz yaşamak istersen en güzel şey islamdır.ateistlik kuruntudan başka birşey değildir.bir gemi düşün bir limandan diğer limana hiçbir sürücüsü olmadan kendi kendine gidiyor ve yükünü kendi dolduruyor geri dönüyor.bunu gemi hiçbir kullanıcısı olmadan yapabilirmi,akıla mantığa sığarmı,bunun için dünya da başıboş değildir dünyayıda yöneten bir yönetici vardır buda insanoğlunun aklına gelebilecek herşeyin sahibi olan allahtır,en güzel günler senin olsun kardeşim önünde belki uzun seneler var sen kurcala beynini doğruyu bulacağına eminim kal sağlıcakla!!
Gönderen:........
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 136
Katıldı 2006-04-07
|
Üstad Ömer Hayyam, Gençlik-Yaşlılık üstüne bakalım neler demiş:
187 nolu rubai
Bugün; delikanlılık sıramdır benim.
Şarap, mutluluk için şıramdır benim.
Acı; ama güzeldir, kızmayın bana,
Acı, yaşam nedenim; şuramdır benim!
188 nolu rubai
Yandı gönlüm, şarap ki benziyor suya.
Anlamadan gidiyor yaşam hayhuya.
Gençlik bir yanan sudur, içinde hisset,
Bu şansına sahip çık, benzer uykuya!
189 nolu rubai
Seher vakti, kalk oğul; bir deli kanla
Lâl şarabı kadehten, iç damla damla.
Esenlik ve tazelik zamanın şimdi;
Bundan daha fazlası bulunmaz, anla!
190 nolu rubai
Eyvah! Gençlik defteri doldu galiba!
Bahar yaşam, şimdi kış oldu galiba!
Gençlik denen o körpe, o neşeli kuş;
Eyvah ne zaman uçtu, soldu galiba!?
192 nolu rubai
Yarın, yalan cübbemi satmak isterim!
Bir şişeye sarılıp, yatmak isterim!
Saçlar beyaza döndü, yaş oldu yetmiş;
Mutluluk ki ne zaman, tatmak isterim?!
(NOT: Yukarıdaki rubai çevirileri ‘Hayyam’ın Türkçe Yüzü’ adlı kitabımdandır)
Hayyam dostlarına sevgilerle…
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
sevgili arkadaşım Yalçın Aydın Ayçiçek,diger mesajına da cevap olarak söyleyecegim tek bi uyarı var sana:LÜTFEN HAYYAMI İLAHLAŞTIRMAYI KESERMİSİN???(bu ne yaa her sözünü dogru kabul ediyorsunuz sanki kutsal bi kitapmış gibi de kaynagını veriyosun!!!biraz daa geniş çerçeveden bakın olaya biraz…o da insan yaa…neyse hadi kendine iyi bak her kimsen!!
Gönderen:blawknox
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Hayyam’ı ilahlaştıran kim öyle birisi mi var burda. Biz sadece Hayyam’ın felsefesini seviyoruz. Hayyam için kurban kesip ibadet edenler varsa bilmiyorum ama ))))
yaa şu bir isim bile yazamayan beyinsiz ........ (isim yerine noktalar koyan kişi) bulmuş bi yazı her konuya yapıştırmış. ne yaptığını sanıyorsa.
Gönderen:Stingray
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
isim yazmıştım bu 1..
evet ilahlaştıran biri var bu 2.
o kişide yalçın aydın ayçiçek bu 3..
her konuya dil sadece onun yazdıı konulara yazdım bu da 4..
dikkat ettiysen onun yazıılarına nasıl başlamış...
yok hayyam zaten sölüyo cevabını da ...hayyam o yüzden içmemişde…yazdıı konularda hayyamın adı bile geçmio be….ayrıca beyinsiz demişsin..ben bunu isim yazmadıımı farzederek yazdıını kabul ederek ismimi sölüyorum…ben blawknox…gerçi yazmıştım ama sorun ne anlamadım…olsun yinede senin canın saolsun hadi kendine iyi bak stingray….bu arad isim yazmayan birinide beyinsiz diye atfetmen ne kadar ayıp…senin dilini koparırım.. ))))
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
blawknox dostum sen cidden çok alıngan oldun. ))))))
İsim yazmayan sen değilsin sen yazdın biliyorum ben adını yazmadan mesaj yazan kişiye yazdım onlar bak yazısı şöyle başlıyo (canım kardeşim benim şöyle bir düşün:sen dünyada gidip kendi isteğinle canın sıkıldı diye git bir adamı öldür,gidip sana zararı olmayan birinin malını parasını çal,vb.)
Bu müslümanlar arasında da dil koparmak moda oldu galiba. 
Yalçın Aydın Ayçiçek sadece rubailerini yazmış o kadar. Benim sitemde de hayyam sayfası var. İlahlaştırdığına dair bi şey yok yani.
Gönderen:Stingray
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
yok anladım anladım…eywallah..
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bunları hiçbir genç dinnemeyecek…o kulaklar daha çok genç...yaşlanınca da bunları işitecek kulak bulamayacaksın maalesef….kimseye tavsiyede bulunma desem,ben de tavsiye etmiş olacağım…her taraf paradoks..paradoks..paradoks…
Gönderen:yunus
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 136
Katıldı 2006-04-07
|
SARHOŞ-AYIK
Gerçekte bu sözlerin anlamı ne? Kimin ayık, kimin sarhoş olduğuna kim karar verecek.
Konuş Üstad, konuş Yaşam Ustası, konuş Koca HAYYAM:
Sen konuş, biz de dinleyelim.
Gerçeği bilemezsin, harcama emek,
Şu yaşam ki kocaman bir kuşku demek.
Öyle ise kadehten çekme elini;
Farketmiyor ya sarhoş, ya ayık gezmek!
İşim şarap, sarhoşluk; tuttu, salmazdı,
Neden kızıyor bu halk, aklım almazdı?
Her günah bir insanı etseydi sarhoş;
Görecektin, dünyada ayık kalmazdı!
Aşık, yıllardır sarhoş; dertle işi boşuna.
Deli, dağınık, rezil gezer düşü boşuna.
Aklın başında iken, dertli her iç çekişin
Sarhoş olmaktır zaten, kalan boşu boşuna!
Ben ki yokluk ve varlık nasıl oktur; bilirim.
En küçükten büyüğe, bilgim çoktur; bilirim.
Bu bilgim boşunadır, yanılsam da utansam;
Sarhoşluktan yüksek bir rütbe yoktur; bilirim!
Düşünen dostlara sevgiler…
(JavaScript must be enabled to view this email address)
Sevgilerla
|
|
|
|
|