4 of 6
4
Allaha inanmak yada inanmamak
18-07-2005 12:33   [ Yok say ]   [ # 46 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

ben halil kardeşimden yanlış anlamasına yol açacak kadar açıklayıcı yazmadııım için özür dilerim….ama benim son mesajım aslında daghana yönelikti…yani ben tekrar tekrar gözden geçiriorum yazdıklarınızı...daghanın aslında o ayetten peygamberimizin şehvet hissettigini anladıgını düşündüm…yani isim de vermek istemedim açıkçası..yani olabilir herkes herşeyi olması gibi anlayamayabilir sonuçta…ve the turkunde bu konuda peygamberimizin sakınmasının sebebiyle ilgili yazdıklarına katıldıgımı söledim….yoksa halil kardeşimin öyle anladıına dair yazdıklarına degil…arkadaşlar bu arda dikkat ettinizmi bilmiorum ama daghan kardeş iki yeni konu daa açmış...onlarıda takip edelim tamam?herkes Allah a emanet olsun…

Gönderen:blawknox

18-07-2005 15:19   [ Yok say ]   [ # 47 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

aslındaaslında zor allah var mı dır yada yok mudur diye sorgularsan işin içinde cıkamazsın ama bunu hakkında birşeyler söyleye bilirim müslümanlara güvenmem ve inanmam ?

Gönderen:berzan

18-07-2005 20:43   [ Yok say ]   [ # 48 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

herkese selam… haklısın berzan…gerçektende haklısın..çünkü ben ateistlerle girdigim tartışmalardan önce onlara Allah ı ispatlıyacagımı inandıracagımı düşünüodum..ama ateistlerle girdigim diyaloglardan sonra çok önemli bi gerçekle karşılaştım…tecrübeyle sabit diyorum ve aksini iddia edeni de bu konuda tartışmaya davet ediyorum..farkettigim gerçek şu ki…bir müslümanın bir ateiste Allah a inandırması...yine o ateistin elinde olan bişey…demek istediim şu..ben bi müslümanım(çok şükür)sana Allah ın varlıgına,hz.Muhammed in peygamber olduguna…Kuranın da Allah ın Kitabı olduguna dair bi ton delil sunarım…ama yinede seni müslüman yapamam..bu tamamen senin elinde olan bişi…çünkü kimse güvenmedigim dedigi kişinin görüşlerini dogru kabul etmez…sen zaten ön yargını koymuşsun…ben de bi müslümanım ve ben ne anlatırsam anlatayım yinede güvenmiceksin dediklerime inanmıcaksın…işte sen ve senin gibi olan ateist arkadaşlar böyle ön yargılar edinmeleri…onların kalplerinin gözlerinin mühürlenmelerine sebep oluyor…yani Allah mühürlemiyor…yine senin elinde olan bi durum mühürlenme…ve Allah gerçektende kalpleri gözleri mühürlü olan kimselerin tartışmalarda nasıl bi tavır takınacagını bildiriyor Kitabın da…“gerçektende o inkar edenleri uyarsanda uyarmasanda onlar için birdir;iman etmezler”(bakara suresi 6)bu ön yargılarınla kulagını gözünü müslümanların söylediklerine karşı tıkamış vaziyettesin…bununla aynı anlama gelen bi cümle kullanımı daha var…Allah gözlerini kalplerini mühürlemiş...amacım seni korkutmak degil…gerçi inanmadıgın için seni pek korkutacagını da düşünmüyorum…amacım seni uyarmak…yazımın başında haklısın demiştim…yazımın sonunuda haklısının devamıyla getireyim…haklısın berzan…gerçektende haklısın…bu ön yargılarınla Allah var mıdır yada yokmudur diye sorgularsak işin içinden çıkamayız…hadi kendine iyi bak…

18-07-2005 23:56   [ Yok say ]   [ # 49 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

hepinize selam arkadaşlar…
halil ve blawknox arkadaşın sorularından başlamak toparlar diye düşünüyorum…
tek bir sebep değil yaşanmış acılar da değil din sistemi içinde tanrıya dürüstlüğüm bozuluyordu ve bununla yüzleştim. eğer böyle düşünüyorsam o zaman müslüman değilim artık dedim dedim de kolay olmadı tabi.Bu karar hayatımın en önemli kararıydı.En korkutucu alana girmiştim,özgürlüğe hep o korktuğum adamlardan biri olmuştum dinsiz ateist. arkadaşlık bile yapmaktan korktuğum cehennemliklerden olmuştum.özgür iradeydi bu tanrının herşeyi bilmesini anlatan ayetti hayatımın anlamını yok ettiğini düşündüren ayet sonra anladım hak verdim ayete bilirsiniz tren uçak benzetmesi,ama ardı arkası kesilmedi şüpheler yağmur gibi geldi kuran okumaktı bütün suçum okudukça atarım dedim ama olmadı.neyse artık bir soru işareti kalmadı tek bir cevap buldum içimde tüm o süphelere bana anlatıldığı gibi değil dinler tanrının eseri değil bu bir gelişim dedim hala da öyle benim için dünyada öyle zaten artık insanlar doğdukları toprakların dinsel kimliklerinden kurtulup ya sapıtıyor ya öbür toprağın dinine kapılıyor .ben bi daha hiçbir dine giremedim istesemde olmuyor zaten artık kendimi kandıramıyorum.en basit sebep şu an benim için en sıradan şüphe soru
neden birçok farklı din indiripte insanlara birbirini oldürtmek gibi fahiş bi hataya düşsün tanrı .
bir de şu
ben mesala neden cehenneme gidicem peygambere inanmıyorum diye ...iyi de ben doğru söylediklerine inanıyorum yanlış olduğuna inandığım birkaç nokta var diye kafir oluyorum ve sırf peygambere inanmadığım için ne yaparsam yapayım cehennem ....vs….sebepler işte…
daghan ....senin merak gücün gerçekten şaşırtıyor beni elimden geldiğince yanıtlıyacam
önce kadınlar aşk da değil sex,sonra para kazanma arzusu ticaret,bu süre de ateisttim yani tanrıya da inanmıyordum yani kurunun yanında yaşıda yakmıştım.kısaca tanrıya inanmadığm için bi ibadetede ihtiyaç duymadım 4-5 yıl sonra ara bir yol buldum tanrı ınancım tekrar karsıma çıktı sex merkımdan aşka ordan da sevgiye bir tekamülüm oldu bu süreç boyunca iyileştim böyle diyorum çünkü hasta gibiydim mutlu olamıyordum neyse sevgi ve tanrı ınancı bana doğru yolda olduğum hissini verdi.şimdi namaz oruç vs gibi diğer insanlara faydası olmayan kendimin cennete gitmemi kolaylaştıracağına inandığım şeylerim yok. ihtiyacım da yok gerek de yok bence ibadet demek diğer insanlara yardım etmek demektir maddi manevi gücün oranında inancıma göre de zaten tanrı bizden bunu istiyor .kendisi için bişeyler istemiyor .bizim boyun eğmemize falan da ihtiyacı yok o bence bizi bir olduğumuzu fark etmemiz için sevmek için yaratmış iki yol çizmiş iyi yol kötü yol hep bildiğimiz ama nedense girmenin işimize yaramadiığı iyi olan yolda yürümemiz için dünyaya geldiğimize inanıyorum.
diğer soruna gelince onların tanrıya kurana inandıklarını sanmıyorum onlar çevreye inanıyorlar bu kuranda var denilen her hurafe allah sözü onlar için o zaman ben kendi fikirlerimi kuran da var deyip de yaysam ben tanrımı olucam çünkü banada inanırlar neden ?cevap basit kuranı hiç okumamışlar yani yabancı dilde olanı dışın da bir meal ellerine almamışlar çoğu gibib körü körüne şirkçilerin tutsağı olmuşlar.bak dostum bu ibadet değil pazarlık tanrı hiçbr konuda pazarlığa girmez kaç rekat kaç oruç kaç hacca gidiş duvarlara kaç defa ağlamak,kaç tane ayine gittiğinin inanıyorum ki onun için önemi yok boş nafile beyhude doğru yol bizi burda kutarmaya başlayacak ancak buna birkaç insan nasip oluyor daha fazla insan doğru yolda yani iyilik yolunda olsa bu gezegen yaşamak için hiçte fene bir yer değil ama gel gör ki berbat durumda demek ki doğru anlamamış bizim atalarımız bazı şeyleri neyse bu kadarına da şükür geliştirmek ve tek tanrılı dinlerde reform yapılıpğ tek çatı altında ortak dğrularıyla birleştirilse çok iyi olucağınada inanıyorum….hoşçakalın arkadaşlar…......

Gönderen:şafak

08-09-2005 18:08   [ Yok say ]   [ # 50 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

merhaba,

Tanrı‘dan ilk olarak ortaokul yıllarımda uzaklaştım. Bosna savaşı yıllarıydı ve düşündüğüm de şuydu:
dünyada o kadar çok kötülük var ki, hangi Tanrı tüm bunların sürüp gitmesine (örneğin masum çocukların tecavüze uğrayıp öldürülmesine) göz yumar ??. İnanan bazı arkadaşlar bu acıların geçici olduğunu ve ebedi hayatlarda bunların hatırlanmayacağını iddia ediyorlar ama o çocukların gözlerindeki dehşet gerçek ve kim bunu ve bizim üzerimizde yarattığı travmayı nasıl silebilir ? eğer hatırlamayacaksak bu yaşadıklarımızın anlamı nedir ?
eğer Tanrı kadiri mutlak, sonsuz ve sınırsız sevgi ise bunların sürüp gitmesine nasıl izin verir ?
bu günahların karşılığı hangi cezadır ? verilen ceza çekilen acıları hafifletir mi ?

inançlı olmasam da ilkeli, insanları kırmamaya özen gösteren ve ortalama olarak iyi bir insan olarak yaşamaya çalışıyorum ve etrafımda da çoğu inançlı olmak üzere iyi arkadaşlarım var.  Bu durumda sırf inanmıyorum diye o katil ve tecavüzcülerle aynı mekanı mı (cehennem) paylaşacağım ?

dünyanın yapanın yanına kâr kalan bir yer olduğu ve tüm bunların karşılıksız kalacağı ve bizlerin sonlu varlıklar olduğu fikrinin kabulu gerçekten çok zor ancak bizi bu kötülüklerin kucağına atan ve şeytan denen varlıkla giriştiği bir iddia yüzünden tüm bunları bize yaşatan bir tanrı fikri çok daha korkutucu geldi bana.

neyse ki dünyada güzellikler de var; şarap, güzel kadınlar, deniz vs

güzellikler sizinle olsun

Gönderen:alkan

10-09-2005 07:56   [ Yok say ]   [ # 51 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Selam Arkadaşlar.
Bence Herşeyden önemlisi iyi ve dürüst bir insan olabilmek ve bunu şartlar ve koşullar ne olursa olsun yaşamın boyunca devam ettiriebilmek.Bunu gerçekleştirdiğin zaman Tanrıya hiç inanmayan biri olsan bile Allah seni hak ettiğinden mahrum etmez.Ayrıca Hangi dini seçmemez konusunda kimse özgür değil.Yani biz Örn.bir avrupa ülkesinde doğsaydık Hristiyan ,Asya’da Budist yada
bir başka yerde süryani , vb.olabilirdik.Tüm dinler Allaha Ulaşmak için olduğuna göre Kim Tanrıya en rahat hangi yolla ulaşabileceğine inanıyorsa, dürüstlükten ve iyilikten ödün vermemek koşulu ile o dini seçmekte özgürdür ve bu konuda eleştirilmemelidir.
Biz hep diğer Dinlere ait kitapların değiştirildiğini söylüyor ama kendi dinimizle ilgili kitabımıza böyle eleştirel yaklaşamıyoruz. Ben Çok Şükür Kuran’ı Kerimi     5 kez hatim ettim.Gönlüme sığmayan şeyler var ve okudukça Allah bunları söz konusu bile etmez buna kesin insan eli değmiştir.Diyorum.
Örnekmi ? Örneğin Bakara Suresinin 130.Ayetinden 140.Ayetine kadar okuyun ve Allah Kullarından birini Bu Kadar Onursuz bir duruma düşürürmü diye sorun
Herkeze yazım okumak için zaman ayırdığından dolayı teşekkür ederim daghan Yaz:
>
> En cok merak ettigim seylerden birisi karsimdaki insanlarin
> Allah inanciyla ilgili algiladiklari.Ben gercekten bu konuya
> kafayi fazlaca takmis biriyim.Ornegin Allaha inan bir insan
> gercekten bunu hissettigi icinmi inanir,tersi inanmayan
> insan gercekten bunu hissedemedigi icinmi inanmaz.Birde soyle
> bir sey var, insan manali ,anlamli bir varlikmidir,yoksa
> manasiz bir varlikmidir.Allaha inan icin manali,inanmayan
> icin manasizmi acaba.Insan kendini anlamli buluyorsa insana
> bu anlami veren nedir,bulmuyorsa bu anlamsizligi veren
> nedir.Bir ihtimal daha var insan kendine anlam
> verbilirmi,yani bir insan ben anlamliyim bu anlami kendime
> veren benim diyebilirmi,yada tersi hayir ben anlamsizim diye
> kendini anlamsiz bir varlik olarak gorebilirmi insan.Bu
> konuda ateist olanlarin veya Allaha inananlarin dusuncelerini
> gercekten merak ediyorum.
> Ateist olan insanlar yuzdeyuz Allahi yok olarak
> goruyorlarsa,bunu gercekten boylemi hissediyorlar merak
> ediyorum.Yani Allahi bes duyu organi ile algilayamadiklari
> icinmi inanmiyorlar.Inanan insanlarda hisssetmemelerine
> ragmenmi inaniyorlar.Bu konulara ilgi duyan ateist yada
> inancli arkadaslarimizn yazilarini fikirlerini merak
> ediyorum.Karsilikli hissettiklerimizi samimi olarak paylasmak
> isteyen arkadaslarimizin yazilarini bekliyorum.Hoscakalin.

Gönderen:ali12

07-10-2005 21:35   [ Yok say ]   [ # 52 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

bir elimizde şarap bir limizde kur an /bir işimiz heleldir bir işimiz haram /şu yarım yamalak dünyada/ne tam kafiriz ne tam müslüman ne .                          ömer hayyam

Gönderen:kenan

15-10-2005 18:55   [ Yok say ]   [ # 53 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Bil ki şu eski dünya saklı bir özdür,
Anlamı su, görene kardan bir gözdür.
Küfür ve din dediğin, çocuk oyunu;
Tanrı makam değildir, sadece sözdür!

ÖMER HAYYAM

16-10-2005 22:41   [ Yok say ]   [ # 54 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selam kardeşler
arkadaş olmak yerine kardeş olmayı tercih ederim
allah varmı kanıtı nerde yada kendine nasıl izah ettin allahın varlığını sorularına cevap olarak
düşündüm ve somut delilleri (yeri geldiğinde yok saymadan) inceledim
kesinlikle değiştirilmemiştir denen ama bunu aynı kitabın içindeki
bir ayeti göstererek destekleyen bir ifade gale alınamazdı bu yüzden
kuran ın kanıt olması için yeterli delillere ulaşmam gerekiyordu
araştırmalar sırasında delta foce oyununun cd sinde bir yazı gördüm
kuran dan muhammet ve bekirin kafa kafaya verip yazdıkları kitap
diye bahsettiklerine şahit oldum ve araştırmalarımı bu yönde
sürdürmeye karar verdim ulaştığım sonuçlar şöyle

1: 20. yüzyıl teknolojisiyle eriştiğimiz bazı bilimsel
gerçeklerin 1400 yıl önce Kuran’da bildirilmiş olması

2: engin denizlerin karanlık olduğu bilgisi Kuran’da bundan 1400 sene
önce haber verilmiştir. Hiçbir teknolojinin, dolayısıyla insanların
denizlerin derinliklerine dalacak araçlarının olmadığı bir dönemde,
böyle bir bilginin verilmiş olması (bir insanın aletsiz inilebileceği derinlik en fazla 70 metre)
okyanuslardaki karanlık, yaklaşık olarak 200 m ve daha derin yerlerde olur.
3:Anne karnındaki bebeğin organlarının oluşumu hakkındaki çok yakın bir dönemde
edinilen bilgiler Kuran ayetlerinde verilen bilgiler ile birebir uyum içinedir
bildiğim kadarıyla bilim ancak 1995 senesinde doğruya ulaşabildi

4:20. yüzyılın ortalarına dek hakim olan görüş, evrenin sonsuz boyutlara sahip olduğu,
sonsuzdan beri var olduğu ve sonsuza kadar da var olacağı şeklindeydi.
21. yüzyılın başlarında olduğumuz şu dönemde, evrenin bir başlangıcı olduğu, yok iken
bir anda büyük bir patlamayla var olduğu modern fizik tarafından pek çok deney,
gözlem ve hesapla ispatlanmış durumdadır. aynen kuran da yazıldığı gibi

5:Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler… (Neml Suresi, 88)
İlk olarak 20. yüzyılın başlarında Alfred Wegener isimli Alman bir bilim adamı, yeryüzündeki kıtaların Dünya’nın
ilk dönemlerinde birarada bulunduklarını, daha sonra farklı yönlerde sürüklenerek birbirlerinden
ayrılıp uzaklaştıklarını öne sürmüştü.

6:Anne sütü ile ilgili başka mucizevi bir özellikse, bebeğin anne sütü ile 2 yıl boyunca beslenmesinin son derece
faydalı olduğudur. Bilimin yeni keşfettiği bu önemli bilgiyi Allah bizlere Kuran’da “Emzirmeyi tamamlamak isteyenler
için anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler…” (Bakara Suresi, 233) ayetiyle 14 asır önce bildirmiştir.

saymakla bitecek gibi değil
sorulması gereken soru şu ebubekir ve muhammet bu bilgilere nasıl ulaşmıştı

bana göre bu bilgilere ulaşabilmenin ve bu durumu acıklayabilmenin 3 olasılğı var

1: bu ikisi çok bilge birer kahindiler
2: bu konuları bizzat yapan ve bilen bir varlık onlara anlattı
3: şeytanın bu konularda bilgisi vardı ve pılanlarına dahil etmek için muhammet ve bekiri kullandı

şimdi mantık yürütelim

eğer (1) geçerliyse ve bunları bilebilecek kadar başarılıysalar cennetin cehennemin varlığınıda doğru tahmin etmiş olmaları yüksek olasılık

eğer (2) geçerliyse kuran gerçekten doğrudur sonucu çıkarki içinde kesinlikle kıyamete kadar değiştirilmiyecektir yazar

eğer (3) gecerliyse şeytanın varlığını kabul etmek allahında varlığını kabul etmek demektir

saymakla bitecek gibi değil demiştim ya şimdiki tespit edilen konuların başlıklarını bi yazayım dedim
bide aklıma gelmişken ruh benliğimizdeki unsurlardan biri değil benliğimizin ta kendisidir
bunun küçük bir kanıtı yapay zeka çalışmalarıdır karar verebilmek sadece beyin değil aynı zamanda ruh gerektirir

Evrenin Varoluşu
Evrenin Genişlemesi
Evrenin Sonu ve Big Crunch
Sıcak Dumandan Yaratılış
“Göklerle Yer"in Birbirinden Ayrılması
Göklerle Yer Arasındakilerin Yaratılışı
Evrendeki Mükemmel Denge
Evrendeki İnce Ayar
Güneş, Ay ve Yıldızın Yapılarındaki Farklılık
Yörüngeler ve Dönen Evren
Güneş‘in Gidiş İstikameti
Ay’ın Yörüngesi
Ay Yılının Hesaplanması
Çekim Gücü ve Yörüngesel Hareketler
Dünya’nın Yuvarlaklığı
Dünya’nın Dönüş Yönü
Dünya’nın Geoit Şekli
Dünya’nın ve Uzay’ın Çapları
Atmosferin Katmanları
Korunmuş Tavan
Gökyüzünün Bina Kılınması
Geri Döndüren Gök
Yeryüzünün Katmanları
Yeryüzünün Ağırlıklarını Dışarı Atması
Dağların Görevi
Dağların Hareket Etmesi
Güneş‘in Doğuşu ve Batışındaki Farklı Noktalar
Karaların Çevresinden Eksilmesi
Yarılan Yeryüzü
Demirdeki Sır
Petrolün Oluşumu
Zamanın Göreceliği
Altı Günde Yaratılış
Kader Gerçeği
Yaratılıştaki Çiftler
Atomaltı Parçacıklar
Karadelikler
Vuruşlu Yıldızlar: Pulsarlar
Sirius Yıldızı
Işık ve Karanlıklar
Ateş Olmayan Yanma
Bulutların Ağırlığı
Yağmurdaki Ölçü
Yağmurun Oluşumu
Toprağın Titreşip Kabarması
Ölü Bir Beldeyi Canlandıran Yağmurlar
Dolu Yağışı, Şimşek ve Gök Gürültüsünün Oluşumu
Aşılayıcı Rüzgarlar
Rüzgarın Oluşumundaki Düzen
Fotosentezin Sabah Vakti Başlaması
Denizlerin Birbirine Karışmaması
Denizlerdeki Karanlık ve İç Dalgalar
Hareketlerimizi Yönlendiren Bölge
Kalplerin Allah’ın Zikriyle Mutmain Olması
Affetmek ve Sağlığa Faydaları
Duaların Hastaların Tedavisini Hızlandırması
Dinden Uzak Yaşamanın Sonuçları: Stres ve Depresyon
İnsanın Doğumu
İnsanın Sudan Yaratılışı
Çamurdan Yaratılış
Genlerdeki Programlanma
Menstrüasyon Dönemi
Hamilelik ve Doğum
İnsandaki Organların Gelişim Sırası
Sütün Oluşumu
Mucize Karışım: Anne Sütü
Parmak İzindeki Kimlik
Dişi Bal Arısı
Baldaki Şifa
Kuran’da Dikkat Çekilen Hurma ve Faydaları
Mükemmel Bir Meyve: İncir
Değerli Bir Besin Kaynağı: Balık
Domuz Eti ve Sağlığa Zararlar
Şifa Kaynağı Bir Bitki: Zeytin
Koroner By-Pass Ameliyatı
Hareket Etmenin, Yıkanmanın ve Su İçmenin Sağlığa Faydaları
Mikroskobik Hayatın Varlığı
Hayvan Topluluklarının Varlığı
Biyomimetik: Canlılardaki Tasarımları Örnek Alma
Toplu Hareket Eden Çekirgeler
Karıncaların İletişimi
Besin Döngüsü
Uykuda Kulakların Aktif Olması
Uykuda Hareket Etmenin Önemi
Gece Hareketliliğin Azalması
Yükseklik Artıkça Göğsün Daralması

kendime kader konusunun bilimsel bir izahatını yapmış bulunmaktayım ilgilenen olursa aktarabilirim sağlıcakla kalın
msn: (JavaScript must be enabled to view this email address)

Gönderen:mehdi balık

17-10-2005 09:42   [ Yok say ]   [ # 55 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Eğer Kuran’da bunlardan bahsediliyorsa, neden 1400 yıldır bu kitabın altını üstüne getirmiş olan alimler (ki bunların arasında çok zeki olanlar da vardır elbet) değil de büyük bir çoğunluğu ‘gavur’ bilimadamları bu keşifleri yapıyor ? Madem Kuran böyle bir kitap, içinde önümüzdeki yüzyıllara ait icatların da yer alması gerekir değil mi ? Buyrun kitap ortada, bunları iddia edenler hiç bilinmeyen, daha önce keşfedilmemiş bir bilimsel gerçeği ortaya koyabiliyorlar mı ? bunun yanında tarih henüz durmuş değil ve medeniyet ilerlemesini sürdürüyor, Kuran önümüzde yaşanacak olan bin yılların icatlarını da içinde barındırıyor olabilir mi ? Binlerce yıllık insanlık bilim ve kültür mirası 600 sayfaya sığdırılmış olabilir mi ?

İslam’ın ortaya çıktığı yerin astronomi, matematik, coğrafya vb bilimlerde çok üstün seviyelere ulaşmış Mısır& Mezoptamya bölgelerinin tam kesişme noktasında olması da tesadüf olmasa gerek. Maya&Aztek;‘ler de bugün bizleri şaşırtıyorlar, acaba onlar da insan üstü güçler yoluyla mı bunlara ulaştılar ?

saygılar

20-10-2005 08:21   [ Yok say ]   [ # 56 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

alkan kardeş senin yapman gereken şey
Dağları görürsün de, donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler… (Neml Suresi, 88)
bu ayetin kuranda yazıp yazmadığını araştırıp bu bilgiyi bilimin hangi tarihte fark ettiğine bakmandır
tabi kurana bu bilginin sonradan eklenmiş olabileceği ihtimalini ortadan kaldırmak için topkapı sarayında olan en eski kuran da da yazıyormu diye bakarak giderebilirsin ve o kuran ın da yazıldığı tarihe bir göz atmakta fayda var bu şekilde
kendine bilimsel olarak kanıtlamış olursun kuran ın gerçekliğini
ondan sonrada 1 .2. 3. seçenekten birini seçersin mantığına hangisi yatıyorsa

yalnız şunu bilmende fayda var müslüman olmak illede oruç tutup namaz kılacaksın demek değil islamın emirlerinin hiçbirini terslemiyeceksin demek kabul ediyorum ama yapamıyorum gibi böyle bile yapsan ve başka hiç bir ibadet etmesende müslümansın ama günahkarsın olur yok ben bunu bunu bide şunu kabul etmiyorum dersen otomatikmen dinden çıkmış olursun
bak buradan söylüyorum her hangi bir yerde yazmaz ama hiçbir alimde aksini iddia etmez edemez demem şu
dünyada insanı islam dininden çıkaracak hiçbir fiziksel hareket yada işlem yoktur
ve fiziksel olarak yapılan hiç bir hareket yada işlem insanı islam dinine sokamaz
din tamamen manevidir fiziksel emirleri olsa dahi onlara uymamakla sadece günah işlemiş oluruz o kadar
allaha kitabına ve kurallarına inanmakla imtihanı kabul etmiş olursunuz ve az çok yaptığınız iyiliklerin karşılığını alma kapısını açık tutmuş olursunuz
ama yok ben bu imtihanıda senide kabul etmiyorum dedikten sonra zamanı gelincede ya şey hani ben filancaya iyilik yapmıştım gibi bir düşünce pek mantıklı olmaz herhalde
ben kendime acıyorum kendine bir iyilik yap sende bana acı yakma güzelim beni

Gönderen:mehdi balık

21-10-2005 20:29   [ Yok say ]   [ # 57 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

BİLİMSEL MUCİZELER ÜSTÜNE FİKİRLERİM
Arkadaşlar öncelikle düştügümüz yanılgı ne biliyormusunuz? Kur’an ın insanlık bilimi için gönderilmiş 600 sayfada da bu bilimsel verilerden bahsediliyormuş gibi anlaşılması...bilimsel mucizelerin başlı başına mucize olan Kur’an ın önünde zikredilmesi açıkçası beni rahatsız etmektedir…zaten bir müslüman olarak Kur’an da bilimsel mucize arayan biriysem mutlaka ve mutlaka bunun benim fikirlerim oldugunu üstüne basarak vurgulamam gerekir…
  arkadaşlar bilimin nasıl işledigini hepimiz biliyoruz,bilimin ne kadar kaygan bir zemin üzerinde işledigini bri gün kesin yargılarla dogru kabul edilen bir teorinin kanunun yarın öbürsü gün iptal olabilecegini de biliyoruz…dolayısıyla Kur’an daki bir ayeti günümüzde ortaya çıkmış bir bilimsel verinin habercisi olarak yorumladıgımız takdir de kendi yorumumuz oldugunu açık ve net bir şekilde vurgulamamız gerekir ama ne yazıkki ben bu çalışmaları yapanlar da bunu pek göremiyorum ve korkum o dur ki bir ayetle özdeşleştirilmiş bir bilimsel veri yarın öbürsü gün iptal olup da yerine başka bir veri ortaya kondugunda bu durumun Kur’an a zarar vermesidir…
  yalnız yazdıklarım kesinlikle ve kesinlikle Kur’an da bilimsel mucize yok anlamına gelmemektedir…ama demek istedigim Kur’an ın gönderiliş amacını ve Kur’an ın zaten bir mucize olarak yettigini(İÇİNDE ÇELİŞKİ OLMAMASI,BİR BENZERİNİN DAHİ HALA YAZILAMAMASI,KENDİ TARZININ DAHA ÖNCEKİ EDEBİ ESERLERİN HİÇ BİRİNE BENZEMEMESİ,KAFİYE ŞEMASINDAKİ MÜKEMMELLİK GİBİ...)TABİ İSTERSENİZ PARANTEZ İÇİNDE YAZDIKLARIMI DA AÇABİLİRİZ…bilimsel düşünmemizi teşvik eden bir sürü ayet içerdigini,ve aslında bize mutluluga nasıl ulaşabilecegimiz başlı başına insan fıtratına dayalı bir yaşam sistemi sundugunu dolayısıyla da bir takım emir ve yasaklar içeridigini kesinlikle arka plana atmamamızdır…sözlerim sadece yazıştıgım kişilere degildir bu foruma öylesine giren birisine de aynı uyarıda bulunmak istedigim için yazdım…
  eger Kur’an ı bilimsel mucizeler için gönderilmiş bir kitap olarak görmeye devam edersek iş diyalektik bir mesele halini alır ve Kur’an ın meydan okudugu konuları görmezden gelmiş oluruz…
  öte yandan ben Alkan kardeşten maya&aztekler; den de bilimsel verilere örnek vermesini onların yaşadıgı zaman ve cografyayı buraya yazmasını kaynaklı bir şekilde sunmasını rica edicem..gerçekten de merak ettim ne gibi verilere ulaşmışlar diye…hadi kendinize iyi bakın..

02-11-2005 10:12   [ Yok say ]   [ # 58 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Blawknox arkadaşımın tavrında alaycılık sezdiğim için yanıt vermekten imtina ediyorum. Eğer tartışmayı bu zemine çekeceksek en azından yabancı isimlerin arkasına saklanmadan kendimiz olarak yazalım. Kendisi Güney Dakota vs doğumlu ise de özür dilerim.

saygılar

02-11-2005 14:35   [ Yok say ]   [ # 59 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

alkan arkadaşım kesinlikle öyle bir niyetim olmadıgını hemen belirtmek isterim..sadece Kuran daki bilimsel veriler den mehdi balık arkadaşımız bahsetmiş..sen de bunun mucize diye anlaşılmaması gerektigini bunun gibi bir sürü şaşırtıcı örnegin maya&azteklerde; de görüldügünü yazmışsın..ben de sadece merak ettim gerçekten de ne gibi verilere ulaşmışlar diye..bir de yaşadıkları zamanı ve cografyayı..kusura bakma bu konuda cahilim senden bilgi almak istedim..sen şimdi ben sana Kuran da bilimsel veriler var desem..sen bana ne gibi bilimsel veriler geçmektedir diye sorsan alaycı bir tavırmı sergilemiş olursun?

02-11-2005 14:45   [ Yok say ]   [ # 60 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

bu arada Türk üm ve Malatya lıyım,İstanbul dogumluyum…blawknox olup olmaması senin için ne ifade ediyorki?ha ali ha veli ha ahmet… bir de “Eğer tartışmayı bu zemine çekeceksek en azından yabancı isimlerin arkasına saklanmadan kendimiz olarak yazalım.”  demişsin…ne yani bende sana türkçe ismin arkasına sıgınmakla ne farkı var filan mı diyeyim? burası bir forum ve hepimiz bir ismin arkasındayız..belki sen arkasına sıgınmak olarak ele alabilirsin ama ben arkasında surmak olarak kabul ediyorum..ve blawknox rumuzunun arkasındayım..bi de çok merak ediyorum aynı tartışmayı ben türkçe isim kullanarak yapsaydık o zaman ne degişecekti? ayrıca ismim fatih ve bu forumun bir çok yerinde bunu söylemişimdir…çekinecek bir şey oldugunu sanmıyorum..

4 of 6
4