5 of 6
5
Allaha inanmak yada inanmamak
15-12-2005 09:04   [ Yok say ]   [ # 61 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

evet şu dinlerdeki çelişkiye bak ki , inanmayan bir insan bütün hayatını insanlığa adasa ve insanların derdine derman olsa yinede cennete gidemez halbuki inanan bir insan her daim kötülük üzerinde bile olsa sırf inandığı için cezasını çektikten sonra cennet. Bence bu dinlerin temel anlayışı yanlış

Gönderen:Ertu

15-12-2005 14:15   [ Yok say ]   [ # 62 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

bu flsefi yazıyı böylesine nasıl kurguladınız anlatyamadım ama kafanızçok karışık anlaşılan.
    bence insnAllahı javramak ve anlamk için kainata bakmalı..çünkü bu iki kaynak insaniçin çok ömemli…

merak ediyorum ne tür kitaplar okuyorsunuz

bence okuduğunuz jitplara dikkat edin ki kafanız daha fazla kaRIŞMASIN

Neysevaktim dar daha çok şey yazmak isterdim ama belki daha sonra…

gül bayrak

Gönderen:gül

16-12-2005 17:27   [ Yok say ]   [ # 63 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ertu kardeş altılıyı tuttursanız ama parasını yatırmamış olsanız ödülünüzü alabilirmisiniz
veya
tartışmasız kabul edilecek seviyede dünyanın en hızlı koşan atletisiniz ama yarışmalara katılmamışsınız ve birileri atletizm yarışmalarına katıldığı için dünya koşuculuk madalyası onda vede dünya çapında en hızlı koşucu olarak kabul edilmiş aslında siz ondan çok daha hızlı bir koşucusunuz şimdi size haksızlıkmı yapılmış oluyor yoksa sizmi kendinize haksızlık ettiniz
yada
önce Allah ta kimmiş ben Allah ta tanımam kuralda tanımam hadi be git işine diyen bir insan öldükten sonra aa allah varmış tamam bu oyunda bende varım benim haklarım ne olucak hakkımı isterim Allah bozunutusu dese ne işe yararki
yanmaktan kurtulabilirmi
veya daha hafif bir isyan olarak
Allah doğrular bunlardır kurallar bu kitaptadır dediği halde olmaz kardeşim bu bu bu ayetler mantıksız hem günümüzede uymuyorlar dese imtihana katılmamış olduğunu belirlemiş olur ve imtihana girmemiş bir insanın puan alması tamamen mantıksız bir uygulama olurdu

Gönderen:mehdi balık

25-01-2006 00:07   [ Yok say ]   [ # 64 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

merhaba ali
Diyorsunki Allah bir insani bu kadar onursuz duruma dusururmu.Valla billa sana yemin ederim yazmis oldugum bu yazida onursuz bir duruma dusecegim aklimin ucundan gecmedi.Sen demekki bu yazida onursuzlukla ilgili bir cok sey gormussun.Aslinda sunu soyleyeyim benim ilgi duydugum konulardan birisi (ALGILARIN OLUSUMU KONUSU).Yazmis oldugum yazida cok detaya girdim.Kisaca sen veya baska insanlarin Allah inanciyla ilgili algilarini merak etmistim.Fakat senin algilamanla onursuz bir duruma dusecegim samimi bir sekilde soyluyorum aklimin ucundan gecmemisti.Belkide abartmistim biraz .Aslinda banane demi, diger insanlarin Allah la ilgili algiladiklari.Sen bile Kurani 5 sefer hatim ettigini soyluyorsun (dogrulugu sana aittir) ama insan eli degdigini soylemektende geri kalmiyorsun.Yani tam olarak inanmiyorsun bazi seylere.Durust olmanin ve iyilik yapmanin yeterli oldugunu soyluyorsun.Buda senin algilaman.Ve bence dogru olan ,herkesin kabullenecegi iki tane degerden soz ediyorsun,durustluk ve iyilik.Bu dunyada herkes kendi yasamindan sorumludur.Inandigin gibi yasa.Sana dogru olan Islam dir demiyorum yada Allah vardir yokturda demiyorum kendini nasil mutlu hissediyorsan oyle yasamaya devam et.Bosver ben ve benim gibi onursuz insanlari takma kafaya,bazen ben ve benim gibi bilgi duzeyi dusuk olan insanlar,  senin gibi bilgi duzeyi ust duzeyde olan insanlar karsisinda senin tabirinle onursuz bir duruma dusuyoruz.Haddimizi bilmemiz gerekli senin gibi bilgi duzeyi yuksek olan insanlar karsisinda. Onun icin senden ozur diliyorum senin gibi durustluk ve iyilik yapmayi esas almis bir insan benim ozurumu kabul eder diye dusunuyorum.Hoscakal durust ve iyi olmaya devam et.

Gönderen:daghan

07-03-2006 11:39   [ Yok say ]   [ # 65 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

SELAMÜN ALEYKÜM ßenım anlamadıgım bişi var bu konuyu acan kışıye sözum ALLAH YOK dıyorsun haşa hıc dusunmuyormusun ya hayata baqsana bır vaktı gelıyor cicekler kapıyor vaktı gelıyor acıyor .insanoglu bazen yanılabılır ama senın gıbı bu sekılde yaparak deil sana dicem tek şey ac kuran-i kerim mealini hatim et bazı şeylere kafan basarsa anlarsın düşün bakalım bır ALLAH YOK DIYORSUN ölüm var ama dımı ölen ınsanlar nereye gidiyor ya ark öle dusunce tarzın varkı şoke ettın benı yanı araitır dınlerın hepsını araştır ınan en uygun olanı islamiyettir ALLAH BÜTÜN İSLAM ALEMININ GUNAHLARINIDA AFFETSIN (AMİN) ALLAHU TEALA YARDIMCIN OLSUN KARDEŞ SANA DICEK SÖZ BULAMIYORUM SELAMETLE VE DUA İLE

Gönderen:kenan

08-03-2006 22:35   [ Yok say ]   [ # 66 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

kenan… herşei tanrıya bağlayamazsın bn inanmıorum diil ama qesinliqle war da diemiorum çünqü görmediin bi şeye inanmaq gerçeqden bazan saçma geliyo insana tamam dünyada çoq şey oluyor we bitiyor fakat bunların hepsini bi qişiye yada bi cisme yada tanrıya bağlayamassın yada dier arqadaşlar quranı gerçeqden allah göndermiş olabilir mi böyle birşei aqlınız alıyo mu?? belqi geçmişte insanlar yazdı we siz ona inanıyorsunuz
belqi quranda değiştirildi aynı incil gibi belqi bunların hepsi yalan!! bilemezsiniz çoq derin qonular bunlar insan düşünmeden yapamıyor sadece çewrenize bağlı olaraq onun mutlaqa war olduşunu düşünüyorsunuz faqat içinizde gerçeqten olduuna inanıyormusunuz?? açıqçası bazen bana herşey çoq mantıqsız geliyo sadece bir güç bu ewreni nasıl yaratır?? siz teq başınıza bu qadar büüq bir şey yapamayacağınız gibi qimse bunu yapamaz!! bnm düşüncelerim bunlar ne düşünürsünüz bilemem faqat gerçeqden çoq qaröaşıq bir qonu!!
saygılar….

Gönderen:biri

09-03-2006 21:32   [ Yok say ]   [ # 67 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

herkese merhaba biri arkadaşıma,diyorsunki allah tealanın var oluşuna kesin diyemiyorum vs.vs.yazdıklarını okudumda hakikaten bu konularda hiçbir bilgisi olmayan biri senin şu yazdıklarını okumuş olsa onada mantıklı gelebilir,ancak elhamdilillah ben allah c.c varlığına inanıyorum seinde inanmanı diliyorum!kuran-ı kerimin çok öncelerde bir insan tarafından yazılmış olabileceğini düşünüyorsun ki,haşa!!! böyle olmuş olsaydı bu mukaddes kitaptan 1400 küsür yıl olmuş birkaç tane daha yazılırdıki böyle birşey düşünülemez bile!kuran-ı kerim kadimdir mevlamızın kelamıdır,diğer mukaddes kitaplar tahrife uğramıştır fakat kuranın mücizesi üzerindedir ve 14000 küsür yıldır kainattadıd ve bir harfi ve harekesi dahi değişime uğramamıştır bu yüce mevlamızın en büyük mucizelerinden biridir ki,akılsahiplerine daha nice mucizeleri vardır…gece ile gündüz kadın ile erkek yaz kış bunları bir insanın yapabileceğini düşünebiliyormusun?bunları ancak ve ancak alllahü teala hazretlri yapar.diyorsunki görmediğime inanmak zor geliyor mesela amerikayı hiç görmüşlüğn varmı?bilmiyorum belki gitmişsindir veya dünyanın herhangi bir ülkesine şimdi sana ...........ülke varmı diye sorsam yada bir başkasına var dersin niz ,gördünmü desem yok eeeeeeeee peki nerden var olduğuna kanaat getiriyorsunuz diye sorsam herkes söylüyor dersiniz.kainatı yaratan allah var diyoruz ve bu kadar mucizeleriyle birlikte ben görmediğime inanmam diyaorsunuz öte yandan tek ayak üstünde 40 tane yalanı çok rahat söyleyen allahın varlığı hakkında şüpheye düşüyorsunuz devam edeceğim

Gönderen:münib

09-02-2007 21:58   [ Yok say ]   [ # 68 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2007-02-09

ya bişi dicem ben bugun bir alevi arakdaşım seni kim yarattı dedi. bende Allah dedim oda onu kim yarattı dedi. çok kıvrandım diyecek doğru dürüst bişi bulamadım. o doğmamıştır doğulmaıştır dedim. yoktan var olduğunu ve inanın beyninin böyle bir şey düşüncek kapasitede olduğunu söyledim. bu konu hakkında bana yardım edersenin çok sevinirim…

selametle kalın AEO şimdiden Allh razı olsun

30-09-2007 22:24   [ Yok say ]   [ # 69 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2007-09-29

yaaa adı üzerinde alevii senin de bu konudaa kafanı bulandırmak istemiş yaa sen ona deseydin yaa kısaca kur’an-ı kerimde apaçık anlatıyo Allah’ı hem ihlas süresinde de çok güzel belirtilmiş hem senin dediklerinde güzel o yüzden eğer çok merak ediyosa o arkadaşın açığ baksın kuranı kerime tabi abdesitini aşıpta baksın türkçe mealine Alla’a emenet ol

06-11-2008 00:30   [ Yok say ]   [ # 70 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  39
Katıldı  2006-08-13

nereden çıktı şimdi bu .inanıp inanmamak.insanlar nereye çekilmek isteniyor.bence çok saçma.her kişinin az veva çok mutlaka inancı vardır.burada birileri birilerine bir takım derslermi vermeye çalışıyor.tartışılan konuyla bu sitenin ne alakası var.git kareşim fikirlerini düşüncelerini başka bir ortamda açıkla sen inanırsın veya ınanmazsın.biz asıl konumuza dönelim.kafaları daha fazla karıştırmayalım. salamlar.

29-01-2009 16:51   [ Yok say ]   [ # 71 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-01-29

meraba ben yeni üyeğim buraya üye oldum çünkü kafam birazcık karışık Allaha inanıyorum ,meleklerinede yani heşeye ama bazen düşüncelere boğuluyorum kendime hep soru soruyorum düüncelerde boğuluyorm ve müslümanım ya bu geçici bişeymi sizce
herkez kendine iyi baksın

26-03-2009 17:17   [ Yok say ]   [ # 72 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-03-25

Herkese merhaba!

Siteyi gördüm ve hemen üye oldum.İyi içerim.Sohbet ararım.Adam seçerim.

Tuhafıma giden,şarapla ilgili bir sitede Allah inancının sorgulanması hem bir çelişki hem de bir sevecenlik yarattı bende.Zihninden alkol geçmeyen birinin öteye geçemeyeceğini düşünürüm hep.Bu yüzden bu tartışmayı ya da cevap aranmasını olumlu buldum.

Din ya da Allah inancı bir kurallar dizisi olarak dayatılmayacaksa ve sadece bir inanç biçimi olarak kalacaksa,bırakın insanlar dilediğince yaşasınlar.

Diyorum ki;İÇELİM AÇILALIM!

Saygılar,

23-05-2009 12:49   [ Yok say ]   [ # 73 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-05-23

merhabalar…bende yeni katıldım ve okudum ark. yazdıkları bazı şeyleri.sitenin şarap kültürüyle ilgili olduğunu sanıorum ama çok farklı yerlere kaymış..ki içki içmeyen buraya neden gelsin ve neden içki günah desin.çelişki kendi içimizde var bikere..herkese keyifli muhabetler..içiosamda benim suçum değil,böyle yaratıldım..

29-06-2009 19:56   [ Yok say ]   [ # 74 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  2
Katıldı  2009-06-29
misafir - 08-03-2006 22:35

//kenan… herşei tanrıya bağlayamazsın bn inanmıorum diil ama qesinliqle war da diemiorum çünqü görmediin bi şeye inanmaq gerçeqden bazan saçma geliyo//

açıqçası bazen bana herşey çoq mantıqsız geliyo sadece bir güç bu ewreni nasıl yaratır?? ///siz teq başınıza bu qadar büüq bir şey yapamayacağınız gibi qimse bunu yapamaz!!/// bnm düşüncelerim bunlar ne düşünürsünüz bilemem faqat gerçeqden çoq qaröaşıq bir qonu!!
saygılar….

Gönderen:biri

Allah’ı günlük hayatta yasamınızı sürdürmek için kullandıgınız basit olgusal olaylarla mı arıyorsunuz yanii.__?
Markete gidiyorum bir sigara alıyorum parasını ödüyorum ve kasiyeri görüyorum market ve kasiyer var ama allah yok çünkü tüm bunları görürken onu göremiyorum.
bilmiyorum bana bu yazı biraz komik geldi özellikle en komik kısımlarını parantezle belirttim saygılar smile

01-07-2009 22:46   [ Yok say ]   [ # 75 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2009-07-01

ALLAH HERŞEYİ BİLİYORSA O ZAMAN BENİ NİYE SINASIN Kİ?  ZATEN SONSUZ GÜCE SAHİP DEĞİL Mİ? ÖRNEĞİN BENİM 20 YIL SONRA, HAYTIMIN BİR SANİYEDEN BİLE DAHA KISA SÜRE İÇERİSİNDE O AN BENİM KAFAMDAN NELER GEÇİRECEĞİMİ BİLMİYOR MU Kİ BENİ SINIYOR.
YANİ ZATEN BENİM DOĞRU YOLA VEYA YANLIŞ YOLA GİDECEĞİMİ VE NELERDE KARAR KILACAĞIMI, HAYATIMDA AN VE AN NELER YAPACAĞIMI ZATEN BİLİYOR.BEN KÖTÜ OLACAKSAM DA BİLİYOR, İYİ OLACAKSAM DA. O ZAMAN SORUYORUM BU DÜNYADA SINAMAK NİYE?

5 of 6
5