1 of 3
1
işte "paradokslarınızın" cevapları...
30-06-2005 22:44   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

EVET CEVABINIZI VERİYORUM..UMARIM HATANIZI KABUL EDİP..Bİ DAHADA SORMAZSINIZ FORUMLARDA…yada mantık okuyup öyle gelirsiniz…
1)PARADOKS YANIGILARI;bu maddeyi sakın unutmayın emi sizin sitenizdekilere cevap olsun…bu arada sitenizde yazdıklarınızın ortak bi özelligi var oda şu…hepside ilk baktıgında “mantıklı“görünüyor…burada bi kaçına cevap vereyim ama zaten hepside aynı “mantık” üzerine kurulu paradokslar oldugu için ortak bi cevap olsun….
    SORU:ALLAH!IN HERŞEYE GÜCÜ YETİYORSA HERŞEYE GÜCÜ YETMEMEYEDE GÜCÜ YETERMİ?
    CEVAP:Bunun cevabı evet yada hayır meselesi degil…sorunumuz mantık üzerine olduguna göre soruyuda mantık üzerinden cevaplayacagım…öncelikle bilelimki Allah’ın “herşeye gücü yetmemesi” gibi bi özelliginin olması “hiç bir şeye gücü yetmeme” özelliginin olması demektir..buda bir noksanlıktır Allah ise bütün noksanlıklardan uzaktır…biz bu noksanlıga sahip olmayıda üstünlük belirten bi özellik gibi ona atfedemeyiz aksi takdirde Allah Allah olmaz…yani paradoksta fenomenimiz olan ALLAH ın bi sıfatıyla çeliştigi için geçersiz bi paradoks…daa iyi anlamak için aşagıdaki soruyu okuyun lütfen…
    SORU:ALLAH KALDIRAMAYACAGI BİR KAYA YARATABİLİRMİ?
    CEVAP:Buradada,yukarıda oldugu gibi kurdugumuz mantıkta hata var…şimdi sen şöyle düşünebilirsin…ALLAH bunu yapamazsa HERŞEYE GÜCÜ YETMEZ,yaparsa bi kaya bile kaldıramadıgı için yine HERŞEYE GÜCÜ YETMEZ…evet “İLK BAKTIGIMIZDA MANTIKLI"geliyor ama hiç te öyle degil…nedenmi?biraz mantık bilimine bakalım istersen…paradoksun anlamını bilmeden paradoks kurmak dogru olmasa gerek…PARADOKS:KURDUGUMUZ MANTIGIN FENOMENİMİZE(OLANA)“UYMAMSINDAN ÇIKAR…fakat burada hemen şunu belirtmek gerekirki…mantıgın gözardı ettiginiz bir kuralı vardır ve en önemli kuralıdır…oda şudur;“paradoks fenomeni etkilemez…“bu şu anlama geliyor…“KURDUGUNUZ PARADOKS KENDİ İÇİNDE TUTARLI OLSA BİLE ELE ALDIGIN FENOMENE UYMADIGI ZAMAN ONUN HİÇ BİR NİTELİGİNİ ETKİLEMEZ…“bi kaç örnek vereyim sana daha iyi anlaman için…
    Ben sana bütün müslümanlar hep yalan söyler diyeyim…bu 1.bilgimiz…ve sonra bi müslüman gelsin ve desinki ben bir yalancıyım…eeee noldu şimdi eger o müslümanın dedigi dogruysa dogru söyledigi için 1.bilgi geçersiz olur…yok dedigi yalansa yalancı oldugunu söyledigi için yalancı oldugu dogru degildir ve yine 1.mantık geçersiz olur…ama her ne kadar bu paradoks kendi içerisinde tutarlı olsada fenomeni etkilemez…daha basit bi örnek vereyim..hemde aristo mantıgıyla…bütün kanatlılar kuştur..uçakta kanatlıdır..o halde uçakta kuştur…işte bu mantıktada kendi içerisinde tutarlılık söz konusu ama uçak bir kuş degildir paradoks fenomenimize uymadıgından geçersizdir…bunu gibi yüzlerce örnek matematik tedede var…2 ile 4 ün eşit çıkabildigi bi paradoks ama ne varki 2 ile 4 eşit degildir..çünkü paradoks fenomenimiz olan 2 ile 4 ü etkilemez her ne kadar kendi içerisinde tutarlı olsada..senin kurdugunda aynen böyle bi paradokstur fakat fenomenimize(Allah’a)uymaz bunun için geçersizdir şimdilik bu kadar.hade kib…

Gönderen: blawknox

04-07-2005 19:45   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

bence bu paradoks soru başlıgı altında tartışma yada söyleşi yapmak isteyen arkadasın asıl amacı bişeyleri anlatmak veya anlamak değil. zannımca bu arkadaş sırf ’ bende burada bir konu açmış olayım ’ düşüncesiyle bu soruyu sormuştur. umarım egosunu tatmin edebilmiştir.
saygılarımla…

Gönderen:halil

04-07-2005 19:52   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

belkii….ama yinede ortada “kafa kurcalayan"bi soru varmış gibi duruodu bende cevapladım…herkes kendine iyi baksın…

Gönderen:blawknox

03-08-2005 01:15   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

blawknox senin gibi mantıkla ilgilenen bi kişinin böyle mantıksız cevaplar vermesini anlayamıyorum. Saçmalıklarınıza kendinizce doğru matığınızla cevap verdiğinizi sanıyorsunuz o kadar.

Gönderen:Stingray

03-08-2005 12:56   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

stingray ben bu cevabı sana yazmıştım daa önce…neden o zaman cevap vermemiştin bu 1… şimdide cevap verememişsin bu da 2…hadi kendine iyi bak…

03-08-2005 22:48   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

blawknox senin kendine göre bişeyler söyleyince açıkladığını sanıyorsun sadece. Ben senin yazdıklarında her hangi bir cevap göremiyorum.

04-08-2005 12:13   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Bir deeeee… Bizim mantığımıza ve aklımıza sığmayacak tanrın şimdi mantık kuralları içine mi girdi.

Sataşmıyorum sadece soruyorum alınma smile

04-08-2005 12:40   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

yok canım daa neler…ben o gün neden öyle dediimi bilosun;)alınam da sataşmaya devam yani…bak diger konuya yazcam birazdan özge candemirin konusuna ordan oku…

25-09-2005 19:07   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

paradoksu kesinlikle yanlıs acıklamıssın bir kere gucun ve buyuklugun sınırı yok o yuzden tanrı kaldırılamaz tas yapamaz ve en buyuk olamaz boyle birşey olamayacagından, olmayan birşeyin paradoksuda olmaz seni yukarıda yazdıgın gibi yanlıs sonuca goturur seni blawknox.

tanrı bilimi cok geniş bir bakıs acısı gerektirir. ve bu tanrı bilimi aslında tamamiyle insanın hayal guzuyle olusmustur ve bu hayal gucu insanı oyle etkilemiştirki bilim bile kendini cıkmazda bulur cunki olmayan birşeyin oldugu ve olmadıgı kantlanamaz olan birşey ise biz onu algılayabiliyorsak kanıtlanır ki buda kesin degildir gunumuz bilimiyle gordugumuz birşeyin bile gercekliginden emin olmazken gorulmeyen ve hicbirşekilde bilimsel dayanagı olmayan birşeyi nasıl olurda var gibi algılarız.

paradoksun anlamaını bilmeden yorum yapmasak zaten tanrı yokken bu kadar kitap bu kadar yorum varken birde bunlara girme..

size soyle bir orn veriim tanrı herseyden gucludur diyelim peki o tanrının 2 kat guclusu olabilirmi olur, peki on kat oda olur cunki bu bir paradoks degildir herseyden guclu olan biri yoktur ve olamaz bu olay bu kadar basit aslında…

taş olayındada durum aynı aslında insan kendi yaptıgı pc deki satranc programıyla kendini yenemiyor tanrıda boyle agır bir taş yapabilir (eger varsa smile ) ama herseye gucu yeter dersen bu olmaz aynı satranc ustasının ben herseyi yenerim demesiyle aynıdır yani koca bir yalan…

Gönderen:onur

26-09-2005 20:23   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

bakın ben her ne kadar forumları bu sene için kendime yasaklamışsam da,yeni yeni kişiler yeni yeni cevaplar,yazılar yazdıgı zaman cevap vermek için girmek zorunda kalıyorum…anlaşılan bu forumdan ayrılamayacam bu sene…
    neyse şimdi gelelim şu ünlü ve müslümanları müthiş bir şekilde zor durumda bırakan ve bir o kadar da “mantıklı” paradoks sorumuza:))) ama bu sefer şöyle bi yöntem izleyecegim…ben birazdan 3 - 4 mesaj atacagım her mesajda bir soruna cevap verecegim veya bir soruma cevap bekleyecegim…bu 1. mesaj…
  1)“paradoksu kesinlikle yanlıs acıklamıssın bir kere gucun ve buyuklugun sınırı yok o yuzden tanrı kaldırılamaz tas yapamaz ve en buyuk olamaz boyle birşey olamayacagından, olmayan birşeyin paradoksuda olmaz seni yukarıda yazdıgın gibi yanlıs sonuca goturur seni blawknox.”

onur kardeş şimdi sana Kant’ın agzından bi soru yöneltecegim…bir Tanrı olmadıgı bilgisine nasıl sahip oldun?

26-09-2005 20:24   [ Yok say ]   [ # 10 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

2)“tanrı bilimi cok geniş bir bakıs acısı gerektirir. ve bu tanrı bilimi aslında tamamiyle insanın hayal guzuyle olusmustur ve bu hayal gucu insanı oyle etkilemiştirki bilim bile kendini cıkmazda bulur cunki olmayan birşeyin oldugu ve olmadıgı kantlanamaz olan birşey ise biz onu algılayabiliyorsak kanıtlanır ki buda kesin degildir gunumuz bilimiyle gordugumuz birşeyin bile gercekliginden emin olmazken gorulmeyen ve hicbirşekilde bilimsel dayanagı olmayan birşeyi nasıl olurda var gibi algılarız.”

bak onur hayal gücünden kasıtın mitlerdeki tanrı fikirlerimi bilmiyorum…ama şunu söyleyebilirim ki benim dinimdeki sonsuz ve mükemmel bir Allah kavramı kesinlikle hayal gücü degildir…çünkü O nun hayal ürünü olması için O nu tarif ederken kullandıgımız sıfalar da hayal ürünü  olması gerekir…yani:
    şu an bir şeyi nitelerken kullandıgımız sıfatların mutlaka bir karşılıgı olması gerekir…mesela kırmızı elma deriz ve bize soruldugunda kırmızı ya karşılık gelecek bir fenomen gösterebiliriz..ya biz de kırmızı fikrinin oluşmasına sebep olan bir fenomen gösterebiliriz..çünkü her sıfatın bir karşılıgı vardır..şimdi gelelim Allah ı tarif ederken kullandıgımız sıfatlara..sonsuz ve mükemmel fikirlerine…şimdi karşımıza iki şık çıkıyor…
  1) ya yetkin aşkın sonsuz ve mükemmel bir varlık yok…bizdede sonsuz ve mükkemmel fikirleri yok..
  2) ya da bizde bu fikirler var ve bu fikirler olduguna göre sonsuz ve mükemmel bir varlık da var…
  şimdi biz bu fikirlerin kendisinde oldugunun bilincinde olan her akıllı insan 2. şıkkı seçer…5 duyu organımızla algıladıgımız hiç bir varlıgında bu fikirleri karşılayamadıgını göz önünde bulundurursan beni daha iyi anlayabilirsin…

ayrıca hem bir cümlen de tanrı bilimi demişsin…hemde olmayan bir şeyin paradoksu olmaz demişsin…olmayan bir şeyin paradoksu olmuyorsa nasıl oluyorda bilimi oluyor…??

26-09-2005 21:31   [ Yok say ]   [ # 11 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

tanrı bilimi senin dusundugun gibi sadece allahı kapsamıyor butun dinleri butun inancların kurucusu olarak gosterilenleri kapsıyor. ve bunlar kendilerine gore bilimsel dayanak arar onr. kuran gibi ve buna karsı tez icinse gercek bilimi kullanarak sizin karsınıza cıkan bir bilim var yani olaya daha bilimsel yaklasan bir bilim dalı aslında senin kadar bende rahatsızım bu konunun bu kadar irdelenmesinden. olmayan bir şeyin bilimi dogru olmaz ama sen oldugunu oldugunu kabul ediyorsun ve bilimide burdan baslıyor. eskiden gunese taparlardı nedeni onlara ısı-ısık sagladıgı icindi ve erişilmez oldugu icin ama ne zamanki onun o kadar buyuk ve ulasılmaz olmadıgını anladık bunlar geride kaldı bunun gibi yuzlerce dinler türedi ama en sonuncusu ise oyle ulasılmaz ki ne biri gordu ne duydu nerede yasar ne yapar nasıl olustu gibi soruların cevabını bulamıyor- arastıramıyoruz bizden kactıgını dusundugunuz bir hayal gucu.o yuzdende hala inanıyorsunuz ona..

tanrının var olup olmadıgı belli degil ben yok sen var diyemezsin o yuzden de insanları kandırmanın masası yok ben olmadıgını (yok dusunursek) kanıtlayamam. sen ise oldugunu ve varsa bile bunun kuranı gonderdigini vs. gibi herseyi kanıtlayamazsın. ama sunu bil ki bu dunyaya gelmeyi kimse istemedi ve kimsenin bu yuzden bir borcumuzun oldugunu dusunme, varsa diyerek tapınan siz inanclılar , tanrı sandıgınız kadar buyukse bunu bilir zaten kendimizi kandırmayalım ve kimseye kulluk etmeyelim buna gerek yok biz beynimizde yarattık tanrıyı yani bizden ustun degil.

28-09-2005 19:05   [ Yok say ]   [ # 12 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ben yazdıklarıma net cevaplar beklerdim…içimizdeki bu fikirleri nereden edindigimizi açıklayabilirmisin?sonsuz ve mükemmel bir Tanrı oldugunu kabul etmeden açıklayamazsın…ama benim dinim açıklar…çünkü o Allah ın dini..bu bir…insan ve sınırları adlı konuda okuyabilirsin…başka bir açıklaman varsa buyur getir tartışalım…
  bir şeyi göremememiz onun olmadıgı anlamına mı gelir?bu ikiii….
  üçüncüsü Kuran Allah ın katından olmasaydı içinde bir sürü çelişki olurdu..ve ben kendimden dinimden Kuran dan o kadar eminimki gel tartışalım Kuran dan bir tane “çelişki"yoktur ki net bir cevabı açıklaması olmasın..

28-09-2005 19:35   [ Yok say ]   [ # 13 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

bakın bence direk bu siteye girin bakın…eger cevabını o sitede göremediginiz bir soru bir çelişki varsa kafanıza takılan buyrun buraya yazın..bizzat ben cevaplayacagım…www.kurandaceliskiyoktur.com

28-09-2005 20:36   [ Yok say ]   [ # 14 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

sen hicbir seyi cevaplayamazsın kuranın hepsi tamamiyle sacmalık yazılarını taparak okuma dısarıdan, bagımsız bir gozle oku o zaman anlarsın ben bile daha kaliteli kitap yazarım acemi ellerden cıkmıs bu 1. duzenlemelerle dolu-tarihe gore degiştirilmiş ve farklı kuran kitapları gordum bunlar kanıtım istersen sana bile gosterebilirim bu 2 smile . kitabınızda eşitlik yok bir insan oldugunde 2 cocugu varsa kuran bunu 3 e boluyor ve 2 si erkege biri kadına sence bumu esitlik ek olarak kadın erkege karsı gelirse onu darp edebilir der kuran bumu insanlık geri kalmıs beyin sana burda kurandaki sacmalıkları tamamını yazmak isterdim ama inan bana forum almaz ama sen daha sacmalık istedikce yazacagım hemde seni inanamıyacagın kadar zor duruma sokcak yazılar var kuranda ben senin kuranı okuduguna inamıyorum. okuduysan bile hala inanıyorsan inan bu daha kotu. oku lafını sizin demeniz lazım ama ben diyorom okuyun ve birakın bos işleri..

28-09-2005 22:36   [ Yok say ]   [ # 15 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

arkadaşım hakaret etmeden tartışalım..öncelikle senin tehditlerin hiç de korkutucu diil…benim Kuran okuyup okumadıgımı göreceksin…şimdi şu yazına yüz sayfalık cevap bile verebilirim ama bir mesaj uzun oldumu sıkıyo o yüzden bölerek yollayacagım…bende başka bir siteden buraya aktaracagım…ayrıca Kuran ı okuyup okumadıgımı göreceksin…ayrıca okumayı tavsiye ettigin için teşekkür ediyorum..ve ekliyorum..okuyalım..ateistler bilimsel düşünmek den bilim den dem vururlar..ve inançlıların akıllarını kullanmadıklarını sadece inandıklarını söylerler..ama bir gün bir inançlı çıkıp da gel kardeş bilimsel bir şekilde tartışalım dediginde kaçarlar..kaçmak dan kasıtım cevap yazmazlar diil..cevap olarak saçmalarlar,hakaret ederler…fakat sorularına hiç bir zaman cevap veremezler…“ben bile daha kaliteli kitap yazarım”  demişsin..“gerçekten de bunu yapabilirmisin?” sorusunu daa sonra soracagım…üç mesajlık hamleyle Kuran hakkındaki iddialarını çürütecegim…ama yazdıgın bi kaç iddiayı bir iki cümleyle geçeyim çünkü çok basit şeyler bunlar..mesela degiştirilmiş diyorsun..öncelikle şunu belirtmek isterim ki dini kitapla Kuran ı kesinlikle karıştırma…i,ikincisi o kitapları çok merak ettim sen sadece yayın evini filan yaz ben bulurum..öyle degiştirilmiş demeyle degiştirilemez…

1 of 3
1