Kuran da içki yanılgılarınız! |
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 5042
Katıldı 2008-10-12
|
Kim İslamiyet’ten başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir.Ali Imran/3/85.
“...İslâm’dan başka dinlere rağbet edenler tam bir sapıklık ve ziyân içindedirler… Kur’ân: 3 Imrân, 85)
iki ayrı mealden vermişsin ayeti…bu vecegi elmalılı hamdi yazır dan…
84-De ki: “Biz, Allah’a, bize indirilene; İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve torunlarına indirilene; Musa’ya İsa’ya peygamberlere Rablerinden verilene inandık iman getirdik. Onlardan hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz, ancak O’na boyun eğen müslümanlarız!”
85-Her kim İslam’dan başka bir din ararsa asla kabul edilmez ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardan olur.
şimdi stingray ne var bunda desem? yani herşey açık…hani yukarıda bi mesajımda demiştim…şimdi hükümet yurda seslenişle bi açıklama yapsa. bi anyasa getirse yeni…ve deseki “artık buna uyacaksınızz tamam öncekileri de bu hükümet yapmıştı ama artık onlara diil buna uyacaksıız cezalar buna göre verilecektir..yok ben eskisine uyucam derseniz siz kaybedersiniz” inan sen bunu sorun etmezsin…çünkü herşey açık ve mantıklı öyle demesi…ama aynı söz Kuran a gelince ve diyen Allah olunca bunu sorun yapıp çelişki diyosun yada islam dışındakilere karşı bi hoş görüsüzlük sert tutum diyosun…dediim gibi her şey açık ve net…son şeriat tır Kuran uymayan kaybeder…bu kadar basit…
Gönderen:blawknox
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
öncelikle tabi yine sen bilirsin ama ben tanrı dan ziyade Allah ismini kullanmamı rica edicem…nedeninide her halde bilirsin açmaya gerek yok…ama istersen açarım sorun diil…her neyse son soruna geçelim…
“vee tanrı zamanın dışındaysa yani zaman onu kapsamıyorsa ha 1000 yıl olmuş ha 50000 yıl ne farkeder. Ayrıca zamanla ilgisi yoksa nasıl bu zaman kavramları geçerli oluyor tanrı katında.???????”
Allah zamandan ve mekan dan münezzeh tir…öncelikle bunu bilelim…ama kesinlikle böyle olması zamanla ilgisi yok anlamına gelmez ...zamanla ilgisi vardır elbet…çünkü bi kere zamanı O yaratmıştır…yani nasıl ki Kuran da ölümden bahseder ve ölümsüz oldugunu söylerse “Allah ölümsüz se neden ölüm kavramı geçerli oluyor?” gibi bi soru sorman saçma oldugu gibi bu soruyu da sorman saçma olmuş...nasıl ki ölümden bahsederken insanlar için bahsediyorsa zaman dan da bahsederken yine insanlar için bahseder…yada diger varlıklar için melek cin vs…hem yukarıda bi mesaj da belirttigim gibi müthiş bi nokta vurgulanmak istenmiştir…yani bu sorun belki bi 300 yıl önce sorulsaydı şüphe edilebilirdi ama günümüzde bunun cevabı çok daa raat anlaşılmaktadır..o da “ZAMANIN GÖRECELİLİGİ” hususu…yani farkettinmi bilmem ama farklı farklı varlıklar dan bahsederken ve farklı rakamlar farklı mekanlar kullanılır..bu da maddeye zamana yere göre zamanın göreceli olduguna işarettir ki bu konuya 600lü yıllada deginilmesi çok ilginçtir…ayrıca bu böyle bi kaç cümleyle açıklanacak bi mesele diildir…“Kuran da zamanın göreceleliligi"konulu bir sürü kitap vardır…ve onlarda daa bu konuya dikkat çekilen başka ayetlerden de bahsedilmiştir…
böyle mesajlrın tek tek gelmesi seni raatsız ettiyse kusura bakma ama vaktim olmadıgı için tek tek yazıp yolluorum ki yarım kalmasın hem böyle daa garanti oluyor:)))
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
blawknox, tarışmalarımıza istersen mailler ile devam edebilriz. Çünkü bu forumda bu kadar uzun yazılar sıkıcı oluyor. Fazla zamanım yok pc de bi sorun var başka bi yerden yazıyorum (ateist ya ondan bozulmuştur dersiniz şimdi siz )))
Diğer konulr hakkında da yazıcam ama şu konuya bişeyler yazayım. Her şeyden önce olan zamandır. Kurana uydurabildiklerinizi bilim kabul edipte ucu size dokunan konuları bilim olmamamakla suçlasanızda öyle. Zamandan ve mekandan bağımsız allahın tahtından, tahtının su üzerinde ve sekiz dağ keçisi üzerinde durduğundan bahsedilmesi, tanrının dünyayı 6 günde yaratması, ve zaman ile ilgili daha bir çok konuyu zaman ile ilgisi olmayanbir varlığın algılayabilmesi saçma değil mi? Şimdilik bu kadar bende yazıcam ama yavaş yavaşş...
Gönderen:stingray
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
iyidir de çelişkini yaz o kadar uzatmanın luzumu yok.bir yazıda hep aynı şeyleri tekrarlamaktan sıkılmıyormun?
cevap bekliyorum!!!
Gönderen:gizem
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
sevgili stingray kendine iyi bak beni artık göremezsin..sebebini yazdım başka bi konu açarak..tekrar kendine iyi bak..bu saatten sonra “çelişki” yazacak olursan arrtık başka arkadaşlardan cevap beklersin..ama sana son olarak bu konuda söyleyecegim tek cümle var…KUR’AN DA ÇELİŞKİ YOKTUR…hadi herkes kendine iyi baksın…
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
insanlar inanmak isteği şeylere inanıyor arkadaş belli bir süreden sonra mantıklarını çoraplarının içine saklıyolar çünkü korkuyorlar yanmaktan,haşlanmaktan korkuyolar tıpkı bir hayvan gibi çoğu şeyi düşünmeden yaşıyolar belki bizlerde onlardan bitanesiyiz nedersin hiç bişeyden emin olmamam bu dünyada işin içine eğer insan girdiyse ah biz insanlar ne tuhaf varlıklarız biz herşeye şekil verebiliyoruz istediğimiz gibi arkadaşımıza,toplumumuza,kitabımıza,hayyama,tanrıya herkese ama ne kadar eminiz
Gönderen:ilhan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
islam dininde akla mantıga uymayan ne varsa yaz kardeş bizi de bilgilendir..
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Kuranin buglari
O kadar çok ki biyerden başlayalımda blawknox arkadaşımız cevaplasın bare;
Kuran da bütün maceralar ne hikmetse arabistan yarım adasında geçmekte karşılaşılan sorunlar hep arap halklarını ilgilendirmektedir.. (Yok su yoksa şöyle aptest alın yok bu yoksa şöyle yapın falan).. Mesela kutup bölgesine yakın yerlerde yaşıyan arkadaşlarla ilgili hiç yardımcı bilgi yoktur.. Oruç nedir güneşin doğuşundan batışına kadar geçen süre içinde öngörülen yasaklara uyulması peki kutup bölgesinde yaşayan arkadaş ne yapsın 6ay oruçmu tutsun.. Herhalde Allah kutup bölgesindekilere yok size ipucu falan arayın bulun peygamberde yok varsada silik bi kişilik olur ona göre..
Bide şehitlere niye kıyak geçilmekte adam 20-21 yaşına kadar her boku yesin ondan sonra bi savaş arada oluşan boşluktan direk cennet ne güzel iş bu yavvv..
Arada 3-5 savaş çıkaralımda cennette Türkiyeden kontejyanımız artsın nedersiniz yada daha parlak bi fikir geldi aklıma istilacı olalım ölmessek iyi para var bu işte ölürsekte cennet zati kayıpyok yani..
Gönderen:34198500
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bu sorular kesinlikle benim de kendime sormaktan korkmadıgım sorular,kimi zaman islamı soru yagmuruna tutmuşumdur ve bir bir cevabımı almışımdır ve beni de ikna etmiştir..fakat benim ikna olmam daki en büyük etken ögrenmek için soru sormamdır…bazen sorularımın cevabını bizzat ben vermişimdir bazende okuyup araştırıp sorup soruşturup cevaba ulaşmışımdır..ve sizin sordugunuz sorulara verdigim bazı cevapları başka kitaplarda sitelerde de görebilirsiniz,alıntı yapıyor diyebilirsiniz…(bu yazdıgımı bu soru için degil gelebilecek bütün sorulara verecegim cevaplar için de geçerlidir)
sordugun kutuplarla ilgili soruyu “ögrenme” adına sorulmuş samimi bir soru olarak görmedigimi hemen belirtmek isterim..islam ı köşeye sıkıştırmak düşüncesiyle sorulmuş bi soruymuş fikrini uyandırdı bende..
acaba kutuplarda yaşayan birini mi tanıyosun da bu soruyu onun durumunu ögrenmek için soruyosun?diye sormadan da edemeyecegim…
sevgili arkadaşım 34198500 islam dini Allah ın gönderdigi son dindir,EVRENSELdir her kesime her kimseye her zamana ve mekana hitap eder…
“Hemen arz edeyim ki, dünyada hiçbir sistem hatta, bu sistem sadece iktisâdî bir sistem dahi olsa, kat’iyen, İslâm’ın ulaştığı âlemşümûl(evrensel) hüviyete ulaşamaz. İşte günümüzdeki bin-arıza sistemler ki, insan bunlara sistem demeye sıkılır. Hatta bunların içinde, daha sistemin nazariyecisi hayatta iken, birkaç defa revizyona tâbi tutulanları da var… Meselâ, Marks’ın iktisâdî sistemi, Engels’le beraber birkaç defa gözden geçirilip düzeltilmiş olmasına rağmen, birbirini takip eden enternasyonellerde, yer yer yine tâdilâta girilmiş, rötuşlar yapılmış ve her defasında ayrı bir kılığa sokulmuştur”
neyse meseleyi fazla uzatmadan sorunun cevabına bakalım..islam bu konuda bir açıklık getirmiş midir? meseleye yaklaşımımız ne olursa olsun islam hakkında soru soran kişinin her meselenin Kuran da geçmedigini teferruat ve “diyalektik” meselelerin hadislerde ele alındıgını bilmesi gerekir..zaten Kuran bu gibi teferruat meseleleri de ele almış olsaydı kaç sayfa olacagını senin kestirmen mümkün degil..
Şurası muhakkak ki, hiçbir noktada açıklık bırakmayan İslâm bu mevzûu da ihmal etmemiştir. Evet bu husus bir hâdise münasebetiyle, tâ ilk asırda vuzûha kavuşturulmuştur. İmam Buhârî‘nin Sahih’i ile, Ahmed b. Hanbel’in Müsned’inde, Efendimiz’le Ashâbı arasında şöyle bir müzâkerenin cereyan ettiğini görüyoruz. Peygamberimiz: “Dinden dönüldüğü zaman, Deccal çıkar.” başka bir rivayette: “O, şarktan zuhûr eder ve kırk günde, yeri bir baştan bir başa dolaşır. O’nun bir günü sizin bir seneniz… Ve bir günü de vardır ki, bir ayınız; diğer bir günü bir haftanız; sâir günleri ise sizin günleriniz gibidir.” buyurur. Sahabi sorar: “Miktarı bir sene olan o günde, bir günlük namaz yeter mi?” O cevap verir: “Hayır, takdir ve hesap edersiniz.” (1) Yani, bütün bir gece ve gündüz olan ayları ve haftaları yirmi dört saatlik günlere böler, ibadetinizi ona göre yaparsınız.
kaldıki bu mesele fukahanın eline geçince, herhangi bir yanlış anlamaya meydan vermeyecek şekilde, Şafiî‘nin “El-Umm” kitabından, mezhebindeki “Minhaç”a kadar ve Hanefîlerin, kadîm kitaplarından “Tahtâvî” hâşiyesine kadar, üzerinde durulmuş ve işlene işlene herkesin bileceği bir mesele haline getirilmiştir.
[1] Müslim, Fiten, 110, nr. 2937; Müsned 4,181
şehitler konusunda yaptıgın eleştiride de ilk sorundaki samimiyeti görmekteyim..(yada samimiyet görmemekteyim) ama ben yine de senin o alaycı tavrına ragmen sana saygı duyarak cevaplamaya devam edeyim..
öncelikle şunu beliteyim ki her savaşta ölen şehit degildir…yada şöyle söyleyeyim türk bayragına sarılıp omuzlarda taşınan haberlerde şehit diye haber edilen herkes şehittir yada cennetliktir diye bir şey söz konusu bile olamaz..şöyle ki,biz sadece o kişinin savaşta öldügünü biliyoruz,müslüman biri oldugunu biliyoruz bu yüzden ona şehit diyoruz..farzedelim bu şahıs savaş sırasında “ulan ne işim var savaşıyorum ben arkalara dogru gideyim” derken vuruldu ve öldü..işte bu durumda onu isterse milyonlarca kişi şehit diye takdim edip taşısın bayraklara sarsın,o kişi Allah katında şehit sayılmaz..çünkü ameller niyetlere göre hesaba çekilir..
bu durumda senin o parlak fikrin geçersiz olmaktadır,parlak dedigin fikir de Allah ı kandırdıgını sanıyosun galiba…hatta şunu söyleyeyim sen o parlak fikrini uygula direkt cehenneme gidersin:p aslında şaka da degil,çünkü göz göre göre intihar etmiş olursun..bu arada inandıgım dince şehitlik gibi yüce ve kutsal bir makamın,konumun bu kadar alaycı bir dille eleştirilmesi halk arasında da bu kadar baside indirgenmesi açıkçası beni rahatsız etmekte( örnegin semra hanımın vefat eden oglu Ata için “şehit oldu” sözlerini sarfetmesi gibi..)
çünkü şehit dedigin nelerden geçerek Allah ı dini vatanı namusu için korkusuzca savaştıktan sonra Allah ın ona merhamette bulunup şehitlik nasip etmesiyle şehitlik mertebesine yükselir…ve yaşın yerin zamanın bu konuda hiç bir önmei yoktur…yukarıda saydıgımı niyetleri taşıdıgı yüzünden öldürülen her kişi şehittir…
akla mantıga uymayan ne varsa tereddüt teşkil eden,buyur benimle paylaş..ben sorulardan kaçmam çünkü bir kere dinim sorulardan kaçmaz,peygamberim de kaçmamış,hatta farkettiysen kutup meselesini de sahabeler sormuş..sanmaki sahabe ler bilgisiz düşünmeyen kişiler..onlar sürekli soru sorma durumundalar..her fırsatta her sohbette sorular sormaktaydılar,inan onlar da bizim kadar düşünebiliyorlardı,ve peygamberimin tavrı hiç bir zaman susturmaya yada kaçmaya yönelik olmamıştır..tek tek cevaplar vermiştir,verdigi cevapların günümüzede ışık tutacagının bilincini taşıyordu… ayrıca sorularından önce Kuran ın bugları yazmışsın..eger anladıgım şeyse ima etmek istedigin bu seni gerçekten de küçük düşürmüş dostum…hadi kendine iyi bak…
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
kutup meselesini VOLNEYin YIKINTILAR adlı eserinde görmüstüm ve bir çok çeliski…
eee ne olacak sonumuz
bi gün fişimiz cekilecek ve herseyi unutacağız dimi
o zaman gerek var bunca derde
cennette huriler varmış kara gözlü
içkninde de ordaymış en güzeli
desene biz coktan cennetlik olmuşuz
bak, bir yanda sarap, bir yanda sevgili
Gönderen:mehmet
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Birincisi : Arkadaşlar her hangi bir konu ile ilgili yazı yazarken alaycı veya rencide edici üslup kullanmamaya bilgi sahibi insanlar dikkat ederler buda bilginin ve muhattabın olan insana saygıdan kaynaklanmaktadır.
İkincisi: Bazı arkadaşlar şurdan buradan alıntı yapmadan bana yaz felam diyor fakat kendileride bir yerlerden alıntı yapıyor yada kulakdan dolma bilgileriyle bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar.
Kuran-ı Kerim ve arapça üzerine ;
Kuranı Kerimin arap yarım adasında yaşayan ve Kuranı Kerimde açıkça belirtilen seni alemlere rahmet olarak gönderdim tanrı sözüyle tanrının övdüğü ve tüm insanlık ve alemler için rahmet olarak gelen Hz. Muhammed’dir ve Peygamber arap bir anne babadan doğmuş ve dili kültürü arap olan bir toplumda büyümüştür bu gerçeklerle beraber Peygamberimizin arapça konuşmasından ve Kuranı keriminde bu sebeple arapça yazıyla kaleme alınmasından daha doğal ne olabilir.
Eğer Kuran arapça değilde ingilizce olarak inseydi sizler iman edecekmiydiniz eğer iman edecekseniz sizlere ingilizce kuran hatta almanca hatta fransızca Kuran-ı Kerim Yollayabilirim. Bizim Dillerle bir problemimiz yoktur Hiç bir dilinde kutsallığı yoktur diller anlaşmak anlaşılmak için vardır değil mi ? Eğer Peygamberimiz Kuranı kerimi farsça yada rumca açıklasaydı bu seferde neden rumca neden farsça denilecekti yani bu anlamda sizleri tatmin etmenin sizin mantıkla bir sonu yoktur bu iş uzar gider .....
Ve Tanrının Dili yoktur Tanrının Irkı yoktur Tanrı Beşer değildir.
Hz.Muhammed’le Hz. İsayla,Musay’la,Nuhla,Davutla, İbrahimle, Şitle Yakupla, Yusufla, İsmaille, Harunla ve bir çok peygamberle konuştu insanlar için uyması gerekenleri söyledi emirlerini yasaklarını anlattı her bir peygamberle kendi dilinde konuştu. (Bizlerin refaha kavuşması bizlerin rahat yaşaması için içindir uyarı ve yasaklar).Burada sizler cevizin dışıyla uğraşmaktan içindekini tadını pas geçiyorsunuz görmezlikten geliyorsunuz.
Yobazlardan duyduğunuz kulaktan dolma bilgileri bir tarafa bırakıp gerçekleri görmeye çalışalım ve araştıralım öğrenelim . Şunuda unutmayalım TANRININ sizlerin ona inanmasına hiç mi hiç ihtiyacı yoktur sizlerin O na inanmaya ihtiyacı vardır.
Herkese selamlar…
Gönderen:mustafa
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Yalçın kardeşim şarabın antiseptik yönünü vurgulaman çok iyi oldu ))
ama sıkı dur sana çok sarsılacağın bir mısra gönderiyorum Mevlana dan;
“Biz şaraptan serhoş değiliz, şarap bizden serhoştur”
Nasıl ama ?
Gönderen:Ertu
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 136
Katıldı 2006-04-07
|
Mevlana çok doğru ve çok güzel söylemiş Ertu:
(Biz şaraptan sarhoş değiliz, şarap bizden sarhoştur)
Bir-iki sarhoş şiiride Hayyam’dan gelsin mi?
42
Tek parça gibi kadeh, kim yapıştırdı?
SARHOŞ onu kırdıysa sanma ki sırdı.
Bu kadar güzel başı, ayağı, eli;
Bir sevgi yarattı da, bir kin mi kırdı?
67
Ayık başım gizlenir dertlerden boşa,
Akıl fazla uğramaz dostlar SARHOŞA.
Ne ayık, ne de SARHOŞ bir an vardır ki,
En iyisi bu inan, sen böyle yaşa!
68
Gerçeği bilemezsin, harcama emek,
Şu yaşam ki kocaman bir kuşku demek.
Öyle ise kadehten çekme elini;
Farketmiyor ya SARHOŞ, ya ayık gezmek!
69
İşim şarap, SARHOŞLUK; tuttu, salmazdı,
Neden kızıyor bu halk, aklım almazdı?
Her günah bir insanı etseydi SARHOŞ;
Görecektin, dünyada ayık kalmazdı!
73
Aşık, yıllardır SARHOŞ; dertle işi boşuna.
Deli, dağınık, rezil gezer düşü boşuna.
Aklın başında iken, dertli her iç çekişin
SARHOŞ olmaktır zaten, kalan boşu boşuna!
74
Ben ki yokluk ve varlık nasıl oktur; bilirim.
En küçükten büyüğe, bilgim çoktur; bilirim.
Bu bilgim boşunadır, yanılsam da utansam;
SARHOŞLUKTAN yüksek bir rütbe yoktur; bilirim!
(Kaynak: HAYYAM’IN TÜRKÇE YÜZÜ-YALÇIN AYDIN AYÇİÇEK-CAN YAYINLARI)
Hayyamseverlere sevgiyle…
(JavaScript must be enabled to view this email address)
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
ertu ve yalçın arkadaşlar lütfen şiirleri rübaileri ilgili konu başlıklarında aktarın,bir konunun tartışılması için açılan konu başlıgı altında konuyla ilglili olmayan şeyler yazmayın..bu konu başlıgını açma sebebim,Kuran da çelişki oldugunu iddia edenlere Kuran da bir tabe dahi çelişki olmadıgını,çelişki diye verdikleri,sitelerinde yayınladıkları örneklerin aslında ayetlerin eksik yazılması veya yanlış anlaşılmasından kaynakladıgını göstermektir…bu konuya dair fikirlerini yazmak isteyen varsa buyursun…onun dışındaki konuları başka başlıklar altında ele alalım…
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Sevgili Blawknox;
Bircok mesaj gurubunda yazilarini okudum.Sana sorabilecegim bir cok soru ,bir cok konu var.Ancak oncelikle bu iki soruya cevap vererek baslamani istiyorum.Tabiyki seni sorguya cekmek gibi bir niyetim yok.Dogal olarakta cevaplamayabilirsin.Ancak cevap verme nezaketini gosterirsen diger sorularima vize almis olacagim.Saglicakla kalin.
1)Zeka nedir.Akil nedir.Fikir nedir.
2)Dogru nedir.Gercek nedir.Hakikat nedir.
Her soruyu kendi gurubu icinde degerlendirmeni istiyecegim.
Gönderen:Yagmuradam
|
|
|
|
|