1 of 2
1
cennete nasıl gidilir
16-07-2005 17:23   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Eğer hiçbişey anlatılmasaydı bizlere,hiçbir din öğretisi öğretilmeseydi,sadece şu söylenseydi;tanrı var yargılanacaksın,o her yaptığımızı görüyor biliyor.Nasıl cenete gidice oğlum kızım biz bulamadık yolunu sen ne dersin bi düşün bakalım denseydi
tertemiz bir ruha sahip olduğumuz o çocukluktaki ruhlarını hatırlayanlar onu biran için içinde hissedip bugünkü gelişmiz beynimizle birleştirip hayal gücünü ve aklını kullanarak cevaplarsa gerçekten çok sevinirim arkadaşlar nasıl cennete gidilir

Gönderen:şafak

16-07-2005 21:07   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Safak kardes ilk once sunu cevaplarsan sevinirim Allah in var oldugunu nerden biliyorsun bunu aciklayabilirmisin.Allah var dersen cocuguna cocugun sormazmi nerde diye.Cocugun sormazmi Onu nasil taniyabilirim diye.Cocugun sormazmi o bize kendini tanitmismi diye.Cocugun sormazmi baba nasil yasamam gerekli diye.Allah var diyorsan cocuguna onun kanularida vardir demelisin cocuguna.Hoscakalin

Gönderen:daghan

18-07-2005 20:54   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

öncelikle ÅŸafak ın tam olarak ateistmi yoksa daghanın anladıgı gibi bi yaratıcıyı kabul etmiÅŸ fakat o dinlerdeki Allah diiil gibi bi görüşmü...eger 2.siyse daghanın sorularına da biÅŸiler daa ekliyim dedim…o yaratıcı bu dünyayı neden yarattı...nasıl bi varlık..yermi içer mi…varlıgı ezelimi…ebedimi…insan ölümden sonra yaÅŸam yaratmışmı...ordaki yaÅŸam nasıl olacak…insan neden yaratıldı...biz onu nasıl tanıycaz…bu ve bunlar gibi bi ton soru nasıl cevap bulacak…sence Allah ın kendini gönderdigi kitaplar ve peygamber le tanıtması vede delil olsun diye onları mucizelerle donatmasında ne gibi bi matıksızlık var…neyse ben en iyisi ÅŸafak ı bekliim…hadi görüşürüz…

Gönderen:blawknox

18-07-2005 23:38   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selam arkadaÅŸlar ....
çocuğum a bilmek ve inanmak arasında ki farkı anlatırım bildiklerimi ve bilmediklerim ama asla bilmediklerimi biliyomuş gibi yani bizimkiler gibi anlatmam bilmiyorum belki yoktur derim ama ben ve birçok akılı insanın buna inandığını dünyanın ve yaşamın bir rastlşantı için çok fazla düzenli bir yer olduğunu ama isterse inanmayabileceğini bunun önemli olmaığını önemli olanın iyi bir insan olmamız gerektiğini bunu o istiyor diye değil kendimiz içimizdeki insani yapının bize seslendiğini vicdanın sesine kulak vermesinin yeterli olucağını söylerim seçimlerine saygı gösterririm eğer kötülük yolunda ilerlerse de müdahale eder yardımcı olurum hacı hoca tayfasına topu atıp çocuğu zehirlemelerine izin vermem dini öğrenip aracılıkla tanrıya ınanmak isterse kaynakları uygun bir yaşta veririm ister budist olur ister müslüman ister hiristiyan olur kısaca özgür iradesine karışmam yol gösteririm.
toparlarsak bilemem ben var dediysem eksik ifade etmiÅŸim kendimi bu bilgi bizden gizlenmiÅŸ uÄŸraÅŸmayalım seçim sansınmız var inanmak ya da inanmamak ben inanıyorum ama dinlerin anlattığı gibi deÄŸil (blw…a cevap olur sanırm)sadece var olduÄŸuna ilahi bir adalet mekanizmasına da önemli olan cennete nasıl gideriz ?konu bu namaz kılarakmı ya da bilinen ibadet yolarıylamı yoksa daha az bencil olan yeni yollar mı düşünmeliyiz asıl tartışmak ıstediÄŸim konu burası yani cennet çıkarımız olmadan neleri yapmalıyz ....fark ettinizmi cevap bulunur bulunmaz bilinen bir yol olduÄŸundan yine çıkarsal olucak bulduÄŸumuz ÅŸeyi yapmak o zaman bilinmeyen karşılıksız ÅŸeyleri yapmalıyız genel ifadelerle bulmalıyız sonra herkes hayatında somutlaÅŸtırır ya ad es geçer…cennete gitmek adına yapılan ÅŸeyler aslında bizim kapıda kalmamızdan baÅŸkabir iÅŸe yaramıyor genel ifadeler mesala baÅŸkalarına yardım sevmek ....?baÅŸka…..

18-07-2005 23:46   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

arkadaÅŸlar düşündümde bu konuyu tartışmayalım az önce doÄŸru bir düşünce bizi uyardı ilahi adaleti rahatsı eder buda bize acı verir bırakalım herkes cennet için uÄŸraÅŸsın bence iyi insan olmaya çalışalım bu ÅŸeytani dünya da nasıl iyi olucağımızıda saÄŸduyumuz vicdanımız söylüyor biz gidip yaÅŸayalım diÅŸarda hayat var öyle yada böyle hepinize hayatta baÅŸarılar bence en büyük baÅŸarı sevgi dolu neÅŸeli coÅŸkulu etrafına fa ydalı insan olmaktır allah hepimize yardımcı olsun…

22-07-2005 19:40   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Cennete nasıl gidileceÄŸini Hayyam söylemiÅŸ zaten arkadaÅŸlar. İşte Hayyam’ın cennete giriÅŸ formülü:

280. rubai
Sünneti, farzı fazla kafana takma,
EkmeÄŸinden yoksula verdin bir lokma.
Dostu ve gönlü hoş tut, kötülüğü kov;
Åžarap ver; cennetliksin mutlaka, korkma!

Sonra da tutmuş cennetin nasıl bir yer olduğunu söylemiş:

285. rubai
Buraya dilber, ÅŸarap dizersen eÄŸer,
Burayı su, çimenle bezersen eğer,
Fazlasını istersen, cehennemde yan;
Gerçek cennet bunlardır, sezersen eğer!

Ve cennetin çok küçük bir yer olabileceğini belirtmiş.

288
Derler: Aşık ve sarhoş cehennemlik olacak!
Bu söz ki gönüllere sanma korku salacak.
Giderse cehenneme tüm aşık ve sarhoşlar;
Küçük yapın cenneti, yarın bomboş kalacak!

(NOT: Rubailer, çevirileri bana ait Hayyam’ın Türkçe Yüzü adlı kitaptan alıntıdır.)

29-07-2005 13:21   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

CENNETE ANCAK HAK EDEN GİDEBİLİR.

Gönderen:ozge candemir

29-07-2005 23:41   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selamlar

Pekiyi Ozge birsey sorabilirmiyim.Insanin KENDISI cenneti yada cehennemi hakettigini bilebilirmi?

01-08-2005 09:42   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

daghan kardes bu sorunun cavabını verilmemiÅŸ görünce vermek istedim insanın KENDİSİ  kendisinin cennete gidip gitmeyeceÄŸini NET olarak söyleyemez ama Tahmın edebilir. hemde bu tahmin etmenin doÄŸruluk oranı bence (en az) …-90 dır

saygılarımla…

Gönderen:halil

01-08-2005 12:34   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

yoo yoo halil kardeÅŸ kesinlikle bi insan cennetle müjdelemmedigi sürece cennete gidip gidemeyecegini bilemez bence…konuyu açarız istersen…ama kesinlikle kimse … 90 tahmin edemez…

01-08-2005 18:57   [ Yok say ]   [ # 10 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

FATIH KARDEÅž BAK ORDA BİR NETLİK DEĞİL TAHMİN SÖZ KONUSU TAHMİNLER HERZAMAN DOÄžRU ÇIKACAK DİYE BRÅžEY SÖYLENEMEZ. HZ. ALİ NİN CENNETLE MÜJDELENDİĞİ HALDE MUNAFIK LİSTESİNDE İSMİ OLUP OLMADIGINI ÖGRENMEYE ÇALIÅžTIGINI SÖYLEDİN (BİLMEYENLER İÇİN BİZ FATİHLE MSN DE GÖRÜŞÜYORUZ) CENNETLE MÜJDELENEN BİR İNSAN (YUKARIDAKI YAZINA GÖRE) BÖYLE BİR ŞÜPHEYE DÜŞMEMESİ LAZIM.  HZ. MUHAMMED KIZLARINA ** PEYGAMBER KIZIYIM DİYE SEVİNMEYİN VALLAHİ ORDA SİZİ BEN BİLE SAVUNAMAM (CEHENNEMDEN KURTARAMAM) ** DEMESİ BENCE SENIN BU SÖYLEDİĞİNİN DIÅžINA ÇIKAR ZİRA PEYGAMBERİN KIZLARININ İMANINDAN ŞÜPHE DUYACAK BİRİ DEĞİLİM ONLARINDA İMANI HZ. ALİ KADAR VARDIR HERHALDE…

SAYGILARIMLA…

01-08-2005 20:15   [ Yok say ]   [ # 11 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

biz halil ile msn de görüşüyoz ama…forumda anlardı beni…msn de anlamıyo bi türlü..ben hz.Ali diil…hz Ömer demiÅŸtim bu 1…hz.ömerin cennetle müjdelenmesine ragmen münafık listesinde kendisininde olup olmadıgına bakmak istemesi…onun Allah ın vaad inden şüphe ettiginden diil..tam tersi yine o cennetle müjdelenmesine vesile olan müthiÅŸ imanından kaynaklanır bu da 2…dediginin kesin olarak diil tahmin olarak oldugunu tekrarlamışsın…ne bilim nası tahminse bu…… 90 arası yazmışsın..kesin desen daa iydi…böyle bi fikre sahip olmanın sebebi msn dede belirttigin gibi ayetlerde bi takım amelleri yapanların cennete gideceklerinin yazması olabilir…yani namaz kılıp oruç tutan dini vecibelerini yerine getiren bir kimsenin Allah ında vaad inden caymayacagını da düşünerek o yüzdeyle cennete gidip gidemeyecegini bilebilir senin fikrine göre…ama o ayetlerden böyle bi sonuç çıkarmanın islam dininin özünü ne kadarda olumsuz olumsuz etkiler ben ÅŸimdiden düşünemiyorum..nedenmi?
      Arapça bilgim fazla yok sadece bi takım fiil kökleri oldugunu biliyorum…islam dininin özü için öncelikle islam kavramına bakmak gerek…islam slm fiil köklerinden türemiÅŸ olsa gerek…te"s”“l"i"m” olmak anlamına gelir..tabi barış,huzur gibi bi takım baÅŸka yan anlamlarıda olabilir ama ilk anlamı olması hasebiyle bu anlamı ele alacagım..Allah Kitabında cennetle ilgili ayetlere yer verdigi gibi…Allah rızasıyla ilgili de bi çok ayete yer vermektedir…ve kurtuluÅŸa erenlerden bahsederken de onların yaptıgı her amelde ibadette Allah rızası gözettiklerini defalarca belirtmiÅŸtir…bak ÅŸimdi nereye gelcem…
      ÅŸimdi herkesin Allah ın cennetle ilgili ayetlerini senin gibi yorumladıgını senin gibi anladıgını farzedelim…bu islamın islam olmaktan çıkması anlamına gelir…çünkü bu sefer herkes Allah rızasını ikinci plana atıp cennete gitmeyi ön plana koyar..ve zamanla namazına bile ÅŸu niyetle baÅŸlar…“niyet ettim cennete girmek için namazımı kılmaya” yada “niyet ettim cennete gitmek için orucumu tutmaya” ve bu kiÅŸiler istedigi ibadeti yapsınlar Allah ın rızasını kazanamazlar…ve dolayısıyla cennete gidemezler…mümin için asla cennete gitme..Allah ın rızasının önüne geçmemeli…bu teslimiyet prensibine aykırı düşer…bence bi insan ibadetlerinde cennete gitmeyi o kadarda düşünmemeli…sadece Allah rızası gözetmesi yetecektir zaten..
      he bide ÅŸu sorularımı iy düşün…
    1)neden Kuran da Allah rızası gözetmek bu kadar sık vurgulanıyor?sadece cennet de vurgulanabilirdi…
    2)neden peygamberimizde bize ibadetleri ögretirken niyetde cennete gitmeyi diilde Allah rızasını gözetmemizi sölemiÅŸtir?
    3)sence her ibadetini yapan fakat bunu cennete gitmek için yani bi bakıma Allah korkusu diilde cehennemdeki ateÅŸ korkusundan yapan bi insan Allah ın rızasını kazanmışmıdır?
    4)kazanmamışsa haÅŸa Allah vaadinden vazmı geçmiÅŸtir?yani o kul sorsa “”“Rabbim sen bana bunları yaptıımda cennete gidecegimi sölemiÅŸtin ama ÅŸimdi cehennemine atıyosun” dese…haklılık payı sence varmıdır?
    5)bu tahmin o yüksek oranla bu kadar basitse…bi tane islam alimlerinden sahabelerden…cennetlik oldugunu “tahmin” eden isim örnek verebilirmisin?
    6)eger yoksa burdan bu iÅŸin o kadarda kolay olmadıgı sonucu çıkmıyormu?
    bide sana bahsettigim hadislerin kaynaklarını ögreniim buraya yazıcam o kıssaları...
      hadi kendinize iy bakın millet…görüşmek üzere..

02-08-2005 00:37   [ Yok say ]   [ # 12 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Selamlar

Simdiye kadar bir cok insanla dini konularda sohbet ettik.Bu sohbetlerden cikan sonuc su oldu hep.HERKES INANDIGI GIBI YASASIN.Islama inanan inanmaya devam etsin,Allah a inanmayan inanmamaya devam etsin,Isa yi Allah in oglu olarak gorenler boyle inanmaya devam etsin,Inege tapanlar tapmaya devam etsin,sarapla Allah i yanyana koyanlar boyle yapmaya devam etsinler,icki icerken bismillah diyen insanlar boyle soylemeye devam etsin,kumar oynarken insallah Allah yardim ederde kazaniriz diyen insanlar boyle soylemeye devam etsin,alevi olanlar alevi olmaya devam etsinler,Allah in emri olduguna inanip sucsuz gunahsiz insanlari (kafirleri) olduren insanlar boyle yapmaya devam etsinler,Kuranin Allah in sozu olmadigina inan insanlar boyle inanmaya devam etsinler,Camide namaz kilan insanlarin hastaliga yakalanabilecegini,bunun sagliksiz olduguna inanan dotorlar boyle inanmaya devam etsinler ,icki icerek cenneti hak ettigine inan insanlar boyle inanmaya devam etsinler…....vs vs vs

Iste goruldugu gibi herkesin inanclari var.Isin garip tarafi herkes inandigi seylerin dogrulugundan yuzdeyuz emin.

02-08-2005 00:41   [ Yok say ]   [ # 13 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ne diim..haklısın valla…

02-08-2005 17:41   [ Yok say ]   [ # 14 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

öncelikle hatamı düzelttiÄŸin için saÄŸolsın…

yazılarımda tekrar tekrar TAHMİN yazmama rağmen sen hala bilmekten bahsediyorsun. masusmu yapıyorsun ne ..? tahminlerdeki oranda bence bi sakınca yok sana yüksek gelmiş olabilir çünkü ne demek istediğimi anlamıiş değilsin oranlara takılıp kalma. bak şunu yap eline bi metal para al ve 6 defa atıp yakala parada 2 yüz var yazı ve tura yazının (veya tura nın) gelme olasılıgı P dir. ama bu 6 atışın hepsi tura gelebilir bu çok doğaldır ama orana vurursan gelmesi gereken 3 tura 3 yazıdır (P). şimdi bunu geçelim kısaca bırak orana takılı kalma

ÅŸimdi herkesin Allah ın cennetle ilgili ayetlerini senin gibi yorumladıgını senin gibi anladıgını farzedelim…bu islamın islam olmaktan çıkması anlamına gelir…çünkü bu sefer herkes Allah rızasını ikinci plana atıp cennete gitmeyi ön plana koyar..

senin anladığın gibi senin yorumladığın gibi demişsin Allah aşkına benim böyle bir düşüncem oldugunu (bırak kanıtlamayı) ima eden tek bir kelimem varmı ki. sen bizim konuştuklarımızı ya hatırlamıyor yada konustuklarımızdan hiç birşey anlamıyorsun.

.yani namaz kılıp oruç tutan dini vecibelerini yerine getiren bir kimsenin Allah ında vaad inden caymayacagını da düşünerek o yüzdeyle cennete gidip gidemeyecegini bilebilir senin fikrine göre..

bu kesinlikle benim fikrim değil seni böyle bir düşünceyi bana yüklemekden men ederim. ee ne o zaman diyeceksin..?
benim bahsettiğim insan dini hayatına Allah rızası için uygulayan biri öyle bi namaz bi oruçla olacak iş mi bu din diyorsun kolay değil çok büyük bir manevi güç ister bu. hele ki günümüz koşullarında.

bak ben yukarıdakı yazımda ‘‘insanın KENDİSİ kendisinin cennete ‘’ bak orda büyük harfler var ben senin durumunu tahmın ederım sen benimkini demiyorum. günmüzde emin ol bir çok insan namazı Allah rızası gözetmeden kılıyor (böyle ÅŸey olurmu diyecekler için; olur kardeÅŸim oluryorda. ) adam gidiyor bi ortamda itibar görmek için cemaatle namaz kılıyor , öğrenci burs almak için oruç tutuyor biri kalkıp babası kendine kızmasın diye namaz kılıyor ben dışardan bakınce bunu anlayamam benim gördüğüm namaz kıldıgı oruç tuttugudur e insan bilir ki kulu kandırır da Allah ı kandıramaz onun için az çok ahiretle ilgili durumunu (o an için geçerlidir) tahmin edebilir ilerisini bilemez çünkü bu gayba girer onu sadece Allah bilir sana bununla ilgili örnekte verdim benim burda kasttettiÄŸim insan kesinlikle namazı gösteriÅŸ için kılan deÄŸildir (sadece namaz deÄŸil bu terımle komple ibadetleri algılarsanız daha rahat anlaşılır) o zaten bunu Allah rızası için kılar ve bilir ki ( ayetlerde bunun en büyük kanıtıdır) o Allah rızasını aldığı müddetçe ölüm halinde yeri cennettir. yoksa bugun ben yukarıda ki ögrenci gibi yapsam ve ölsem Allah bana ‘’ kulum sen para için kıldın ama olsun hadi buyur sana cennet demez. yazıları üstün körü okuma bana ait olmayan düşünceleri benimmiÅŸ gibi yansıtma ve sende öyle anlama

sorularına bakıyorum da temelinde Allah rızası var benım düşüncem Allah rızası alınmadan cennete gidilir deÄŸildir ki bu soruya muhattap etmeye çalışıyorsun beni ve bu açıdan baktıgında soruların çççooookkkkk   saçma kalıyor.

saygılarımla

02-08-2005 19:45   [ Yok say ]   [ # 15 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

halil kardeÅŸ yazdıım yazıların tamamında seni kıracak her hangi biÅŸi yazdıysam özür dilerim…ama onun dışında…senin düşüncene hala katılmadıgımı belirterek…bi sonraki mesajımı beklemeye davet ediyorum…ÅŸu an kafeden yazıyorum da…hem böyle ters düşmemizin sebebi de yine benim..çünkü hadisler sunarak yazmam gerekiyodu…diger yazımda bunu da yapıp kendi adıma son noktayı koyucam…umarım bana o zaman hak verirsin…hadi kendinize iyi bakın…

1 of 2
1

‹‹ NEDEN      mantar ››