öncelikle hatamı düzelttiÄŸin için saÄŸolsın…
yazılarımda tekrar tekrar TAHMİN yazmama rağmen sen hala bilmekten bahsediyorsun. masusmu yapıyorsun ne ..? tahminlerdeki oranda bence bi sakınca yok sana yüksek gelmiş olabilir çünkü ne demek istediğimi anlamıiş değilsin oranlara takılıp kalma. bak şunu yap eline bi metal para al ve 6 defa atıp yakala parada 2 yüz var yazı ve tura yazının (veya tura nın) gelme olasılıgı P dir. ama bu 6 atışın hepsi tura gelebilir bu çok doğaldır ama orana vurursan gelmesi gereken 3 tura 3 yazıdır (P). şimdi bunu geçelim kısaca bırak orana takılı kalma
ÅŸimdi herkesin Allah ın cennetle ilgili ayetlerini senin gibi yorumladıgını senin gibi anladıgını farzedelim…bu islamın islam olmaktan çıkması anlamına gelir…çünkü bu sefer herkes Allah rızasını ikinci plana atıp cennete gitmeyi ön plana koyar..
senin anladığın gibi senin yorumladığın gibi demişsin Allah aşkına benim böyle bir düşüncem oldugunu (bırak kanıtlamayı) ima eden tek bir kelimem varmı ki. sen bizim konuştuklarımızı ya hatırlamıyor yada konustuklarımızdan hiç birşey anlamıyorsun.
.yani namaz kılıp oruç tutan dini vecibelerini yerine getiren bir kimsenin Allah ında vaad inden caymayacagını da düşünerek o yüzdeyle cennete gidip gidemeyecegini bilebilir senin fikrine göre..
bu kesinlikle benim fikrim değil seni böyle bir düşünceyi bana yüklemekden men ederim. ee ne o zaman diyeceksin..?
benim bahsettiğim insan dini hayatına Allah rızası için uygulayan biri öyle bi namaz bi oruçla olacak iş mi bu din diyorsun kolay değil çok büyük bir manevi güç ister bu. hele ki günümüz koşullarında.
bak ben yukarıdakı yazımda ‘‘insanın KENDİSİ kendisinin cennete ‘’ bak orda büyük harfler var ben senin durumunu tahmın ederım sen benimkini demiyorum. günmüzde emin ol bir çok insan namazı Allah rızası gözetmeden kılıyor (böyle ÅŸey olurmu diyecekler için; olur kardeÅŸim oluryorda. ) adam gidiyor bi ortamda itibar görmek için cemaatle namaz kılıyor , öğrenci burs almak için oruç tutuyor biri kalkıp babası kendine kızmasın diye namaz kılıyor ben dışardan bakınce bunu anlayamam benim gördüğüm namaz kıldıgı oruç tuttugudur e insan bilir ki kulu kandırır da Allah ı kandıramaz onun için az çok ahiretle ilgili durumunu (o an için geçerlidir) tahmin edebilir ilerisini bilemez çünkü bu gayba girer onu sadece Allah bilir sana bununla ilgili örnekte verdim benim burda kasttettiÄŸim insan kesinlikle namazı gösteriÅŸ için kılan deÄŸildir (sadece namaz deÄŸil bu terımle komple ibadetleri algılarsanız daha rahat anlaşılır) o zaten bunu Allah rızası için kılar ve bilir ki ( ayetlerde bunun en büyük kanıtıdır) o Allah rızasını aldığı müddetçe ölüm halinde yeri cennettir. yoksa bugun ben yukarıda ki ögrenci gibi yapsam ve ölsem Allah bana ‘’ kulum sen para için kıldın ama olsun hadi buyur sana cennet demez. yazıları üstün körü okuma bana ait olmayan düşünceleri benimmiÅŸ gibi yansıtma ve sende öyle anlama
sorularına bakıyorum da temelinde Allah rızası var benım düşüncem Allah rızası alınmadan cennete gidilir değildir ki bu soruya muhattap etmeye çalışıyorsun beni ve bu açıdan baktıgında soruların çççooookkkkk saçma kalıyor.
saygılarımla
Gönderen:halil