cennete nasıl gidilir |
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 5042
Katıldı 2008-10-12
|
Önce bi tanrı, sonra o tanrının bi cenneti olsaydı nasıl gidebilirdik diye sormak mantıklı olurdu. Bu durumda cevap şu olmayan yere gidilemez ))
cennete gitmenin imkansızlığının bir nedeni de şu. Her din sadece kendisine inananların cennete gidebileceğini söyler. Yani bi hristiyan için müslüman cennete gidemez, bir müslüman içinde yahudi işte böyle. Eğer şöyle olursa tamam. Her din için ayrı bir cennet açılırsa sorun kalmaz. 
Gönderen:Stingray
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Stingray dolayli konusmana gerek yokki ben ateistim demen yeterli.Her dinin kendisine inanlari cennete gidecegini soyledigini yazmissin.Sen secmedigine gore bir din demekki senin ateist olman dogru.Birsey diyemiyorum bekliyelim ve gorelim belki sen haklisin
Bir soru soracagim cevabini verirsen sevinirim.Sen kendini anlamli bir varlik olarak goruyormusun?Eger cevabin evetse( muhtemelen evet olacak) sana bu anlami veren kimdir?Kendinden daha yuce bir varlik olabilirmi?Yada kendi kendine anlam verebiliyormusun?(dikkat et cevabin bu olursa firavun gibi olman gerekli; her halde sana tapan yoktur diye dusunuyorum)Hoscakal.
Gönderen:daghan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
daghan , ben zaten ateistim bunu saklama gereğide duymuyorum dolaylı konuşmuyorum sadece o an aklımdan onlar geçti…
Kendimi anlamlı bi varlık olarak görmüyorum hatta bu evrenin de bi anlamı yok.Bencee. Kendinize çevrenize bir anlamlar yüklesenizde bu sizin için geçerlidir. Bir şeylere anlamlar yüklemeniz tanrıya inanmayı da gerektirmez ayırca.
Gönderen:Stingray
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
daghan gercektende sen cok sacmalıyorsun dayana mıyorum ne demek allah yok inanmammak sen daha kim oldugunu bilmiyorsun nasılda allahın varlıgına inan mıyorsun senin derdin bazı konularda ilgi cıkarmak aptal aptal konuşma sen
ateistim se olamazsın bile dargan başkalarına soru soracagına önce kendini sorgula bak beni dinle : evren ne kadar büyük bilir misin evren dedigin şey bir inenin ucunun milyonlarda kücügüdür bu kadar kücük bir evrende yaşıyoruz ki sen nasılda var oldugunu söylersin sen sadece bir YANSIMASIN HA BİLESİN COK COK KIYMETLİ DEGİLSİN B;LESİN COK KIYMETLİ OLSAYDIN ALLAH SENİN BOK BOKTAN DÜNYA’YA GETİRMEZDİ SEN SEN DEGİLSİN SEN SEN OLABİLİRSİN ANCAK?hayyam ne der daghan anlarmısın bilmem : Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma…
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben
yaşım daha 19 ben sen olman önemli degil bak gercek ismini bilmiyorum ama senin nasıl da nick le seni tanıyorsam sen de kendini öyle tanıyorsun ha:
Gönderen:berzan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
selamlar
Berzan kardes ben burada ilgi cekmek veya ilgi gormek,birilerinden onay almak icin bulunmuyorum bunu anlamani istiyorum.Birde buradaki yazilarimin hepsini bastan sona bir incele kimsenin sahsina karsi bir saygisizlik yapmadigimi rahatlikla goreceksin.Benim yazmis oldugum seylerden hoslanmiyor olabilirsin yada sana ters gelebilir.Boyle soylersen buradaki sohbet ortamimiz guzelce devam eder.Birbirimize karsi biraz daha saygili olalim ne dersin.Benim buradaki amacim inandigim seyleri zorla baskalarina kabul ettirmek degil.Onemli olan birbirimizin dusuncelerini anlamaya calismak anliyormusun.
Simdi sunu soyleyeyim ben musluman bir insanim ve Allah a onun kitabina ve peygamberine inaniyorum.Sen bunlara inaniyor yada inanmiyor olabilirsin.Ben inanma gerkcemi aciklarim sende inanmiyorsan bunun gerekcelerini aciklarsin ve birbirimizi anlamaya calisiriz anliyormusun kardes.Ben sende dahil herturlu insanin fikirlerine acik ve onlari kavramaya calisan bir insanim.Sana sunuda soyleyeyim ben kendimi inan cok sorgulayan bir insanim.Hep kendi uzerimde denerim bazi seyleri anliyormusun kardes.
Ornegin biraz once benim aklimdan bir sey gecti.Cok yakinlarimdan birisi kanser olsa ve onun iyilesmesi konusunda ben ne yapabilirim diye dusundum.Veya ucaga bindirip ugurladigim kardesimin hic bir kaza olmadan sag salim gidecegi yere varmasi icin ben ne yapabilirim diye dusundum…..vs.Boyle durumlarda ben yada benim gibi musluman olanlar olabilecek olumsuz seylerin olmamasi icin Allah a dua ederiz.Allah in en buyuk guc oldugunu bilip ondan yardim dileriz.Ve sonucta bu bizi rahatlatir.Mesela ateist olan bir insan Allah a inanmadigi icin bizim istedigimiz yardimlari istemeyecektir.Ben ateist olan insanlarin bu ve buna benzer durumlardaki tutum ve davranislarini merak etmekteyim.Mesela bir atestin diyelimki cocugu kanser,yada kronik bir hastalikla basbasa boyle bir durumda ateist olan arkadaslar cocuklarina yardim ettikleri inanacini tasiyabilirmi.Bizler Allah a dua edip onun herzaman bizimle beraber olduguna inanip cocugumuzun iyilesmesi icin bir umut oldugu biliriz.Bizim umudumuz her zaman Allah tir.pekiy ateist olanlarin kimdir.Yani bunlari onlari yargilamak icin soylemiyorum.Sadece onlarin hissetiklerinide anlamak istedigim icin soruyorum.Kendimi bazen ateist olanlarin yerine koyuyorum ve dusunuyorum hic Allah tan yardim dilemeden yasamak nasil olurdu diye ‘;ornegin anneniz olum doseginde yatiyor siz onun icin hic birsey dileyemiyorsunuz,sadece bakiyorsunuz ateistsiniz ya.Bazen bir ateist ben Allah inaniyorum dese acaba ne kaybeder diyede dusunuyorum nasil olsa gelip gecici dunya Allah a inaniyorum peygamberinie ve kitabinada inaniyorum dedigi zaman insan neleri kaybetmis olur acaba.He neyse Berzan kardes kendine iyi bak hoscakal.Herkese sevgiler diliyorum, kimden, ALLAH tan.
Gönderen:daghan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
şafak çok güzel bir soru nasıl cennete gideceğiz ? bunun tek bir cevabı var oda “SEVGİ” yani herşey içimizdeki güzellikler bağlı şöyle diyelim kısaca ; “cennete gitmek istersen onu kendi kalbine getirmen gerekir” eğer kalbin cennet gibi ise hiç korkma yerin cennettir. Yani insanın kendisindeki bütün kötü huyları önce temizlemesi lazım, kalbini ayna gibi yapmalısın ne demiş Mevlana ;
“Kalbini ayna gibi yap çünkü güzel ayna arar”
Önce hangi kötü huyun gözüne batıyorsa onun üstüne git mesela ben eskiden öfkeli idim şimdi daha nadir öfkeleniyorum, eskiden para ve mal hırsım vardı şimdi pek umrumda değil para, mal gibi şeyler ama hala bazı kötü özelliklerimin adeta ortaya çıkmak için fırsat kolladığını hissedebiliyorum istersen sende adım adım bunu gerçekleştirebilirsin tabi bu negatif olan yönlerini yok etme yönü bir de içindeki pozitif yönleri gelişltirme yönü var ki bu daha güzel mesela sabahları gördüğün insanlara “günaydın” diyebilmek gülümsemek gibi emin ol ruhani yönünü böyle ufak ufak zirvelere taşırsın birde insanları derinlemesine sevmek lazım ama koşulsuz ve bencil olmayan bir sevgi ile emin ol ki insan sevmeyen Allaha yaklaşamaz ve bütün bunları cennete gitmek için değil cenneti kendi kalbine getirmek için yapmalısın.
Gönderen:Ertu
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 136
Katıldı 2006-04-07
|
Daha öncede yazdım. Hayyam Cennete gidiş biletine şunları yazmış:
Sünneti, farzı fazla kafana takma,
Ekmeğinden yoksula verdin bir lokma.
Dostu ve gönlü hoş tut, kötülüğü kov;
Şarap ver; cennetliksin mutlaka, korkma!
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
yeter siz saçmaladınız birazda biz saçmalama hakkımızı kullanalım degil mi arkadaşlar: öncelikle birşeyin nedeni varsa sonuçu olmaya bilir ama bir şeyin sonuçu varsa onun mutlaka nedenide vardır. arkadaşler ben cennette bir neden göremiyorum ama cennettin bir sonuçunu söyleyebilirmisiniz yok gidip dönen oldumu yok hayyam neden allah sitem ediyordu bakın şarabı cok sevmesinin nedeni kendi düşüncesini istedigimi kullana bilmesidir hayyamda şarap içerken kendi dünyasını yaratıyordu cennette gitmek isteyen arkadaşlara sesleni yorum sizde şarap için ve kendi cennetinizi oluşturun saygılarımla .ben bu siteye saygılarımı iletmek istiyorum bu site olmasaydı biz nasıl saçmalaya bilirdik.
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
DUA edin ama yalvarmada dua edin insanlar dua ederken yalvarırlar zaten yalvarmak dua etmektir.dua ederken yalvarmayın ama DUA edin
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bence ibadet bu konuda geri planda kalıyor.. vicdanımız rahat bi şekilde ölebilirsek cennetteyiz demektir..çünkü cennet içimizdeki huzurun adıdır..cehennemse pişmanlıklarımızdan suçlarımızdan dolayı hissettiğimiz azap.. doğru düşün yeter..bence böyle.. umarım huzur içinde ölürüz..
Gönderen:yalçın
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
İlk mesaja cavap.
Bence sözün özde doğrudur. ama hiç bir ebebeyn buna müsade etmez. Doğruluk -izafi bir katagori olsa da- bir çocuk beyninin, önyargılardan ve dogmalardan uzak yetiştirildiği dünyada, herşey çok daha güzel olacaktır. ama cennete gitmek bile bir dogma olduğundan söylenmemesi daha yerinde olur kanaatindeyim. korku insanı doğru yapmaz ama belli bir çizgide gitmesini sağlayabilir.
bence asıl soru dünyayı bir cennet haline nasıl getirebiliriz olmalı.-tevrata bakılırsa cennet anadolunun pek uzağında sayılmaz- monteskü gibi bir meditasyona gerek duymadan, çevremizi sorgulamaya başladığımız anda, dünyayı nedenleriyle kavramaya başladığımız andan itibaren doğruluğa bir adım yaklaşmış oluruz. yaratılarla ve dünyayı değiştirme adına mücadelelerle bir ömru dolduran ölümden korkmaz ve boş geçmiş bir yaşamın tatminsizliğinden doğacak bir ölümden sonra yaşam rüşvetine ihtiyaç duymaz. niçin varolduğumuz sorusunu atlayıp varlığımızı nasıl değerli kılabileriz benzeri bi,r soruzla başlandığında idealizm batağına hiç bulaşmadan, ve inananları kınamadan anlamlı bir yaşam anlamlı bir insan mutlu insan olabiliriz.
haa bi de düşünmek suçmudur diilmidir diye de bi araştırın. sonra düşünceleriniz sebebiyle kovuşturmaya uğramayın
Gönderen:muammer gökergil
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
güleyim mi ağlıyım mı. bir ateist olarak şunu sorayım. hiç görmediğin insanlar hakında nasıl yorum yapıyosun. bunu geçtim. cennet müjdelenen birinin peygamberin kızlarından daha imanlı olabileceğini nasıl düşünüyorsun. bu akla mantığa ve en önemlisi imanına sığar mı.
ayrıca Hz Aliye septisizmi yüzünden gıpta ettim. kendisine vaad edilmesine rağmen yine de acaba bi hata etmiş olabilirmiyim diye yine şüphe ediyor.
bi şi daa. konu açılmışken Ali ve sonraki dönemi düşündüğümüzde ki hz aliyi öldürtüp bu dönemde iktidarda olanlar peygamgamberin torunlarını katledenlerdir. Kur’anın ve müslümanlığın bu dönemde deforme edilmediğine nasıl emin olabilirler
Gönderen:muammer gökergil
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Buradaki konu yalnızca cennete nasıl gidilir ? sen bunu anlamadıysan ben dicek bişi bulamıyorum ateist bey…!!
Ben kendi konuma geçerek tek bir cümle söylemek istiyorum şifreyi çözmek sizlere kalmış_____!
Kalemim Elimde Geldim..!!!
Gidiyorum Dilimde Bir Gül..!!!
YAZAR = ‘‘Alper EFE’’
Yanıtını bekleyenler lütfen e-mail adresime beklerim
Gönderen:Alper EFE
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bakın arkadaşlar neden geldik neden gitik bir insanın ruyada bir ruya gürür sabah sona erer dünyada büyleya ama bu bir bedelide var cehnem veya cenet o bize tanınan iki fırsat biz nereye gitmek isteriz tabiki cenette o zaman kendimizi cenet layik birer insan olarak gördüğümüz zaman ALLAHIN izniyle cenete gideriz yeterki sen nereye gitmek istediğini bil yeter oraya gidersin benim anlatıklarım biraz bulmacaya benzedi anlayan anlamıştır ALLAHA emanet olun
Gönderen:ferhat21
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni üye
Toplam Mesaj: 3
Katıldı 2007-09-29
|
stingray kusurabakma ama daghan kardeşime katılıyorum ya bide demişsinki “Bir şeylere anlamlar yüklemeniz tanrıya inanmayı da gerektirmez” ya seni yaratan ve tüm güzellikleri sana veren Rabbim. Ya nankörlük buymuş demek şükretmen gerekirken ya bide firavunun sonunu biliyosundur kesin o yüzden bence fazla saçmalama neyse Allah’a emenet olun.
|
|
|
|
|