öncelikle mehdi"balık"kardeşim düşüncelerinde bir sertlik görmedim özür dilemene gerek yoktu..çünkü evet gerçekten de ben ayrıntılara takılan biriyim kavramlara da isimlere de takılrım…hani bi söz vardır mükemmellik ayrıntılarda saklıdır diye aynen böyle düşünüyorum..özellikle felsefeyle ilgilenmeye başladıktan sonra bazı ayrıntıların ne kadar büyük bir anlam ifade ettigini görebilecegim bakış açısını kazanmaya başladım…ayrıca benim için bir sözün dogru olup olmadıgı kadar kimin söyledigi de önemlidir…(istersen açabiliriz bu konuyu)
şimdi kardeş sen eger Allah yerine tanrı kullanacagım nede olsa Allah tan bahsettigimizi anlıyorsun diyebilirsin diyebilirdin..hatta mesela Allah degil de Bir yazardın ben yine anlardım Allah tan bahsettigimizi ve işte o zaman yazmanın amacı gerçekleşmiş olurdu..ancaaaakk..seni uyardıgım noktaya gelince iş başka,çünkü yazılardaki ifadeler o kadar önemlidir ki bir kelimeyi (”) işareti içine almam bile ne anlamlar ifade eder…ben senden sadece Allah yazarken a yı büyük harfle yazmanı rica ettim ki ben bunu ateistlerden de rica ediyorum..bak öyle yapmalısın öyle yapman şart hadiste Kuran da yazıyor falan da demedim demem de…sadece rica ettim..yani kişisel olarak bu konudaki hassasiyetimi ifade etmeye çalıştım…sonuçta tanrı deseydin cins isim oldugu için bir şey diyemezdim ancak Allah dedigin için özel isim olur ve büyük harfle başlaman daha uygun olur diye düşünüyorum..
istersen bir de felsefi yaklaşalım..anlam nedir? daha dogrusu biz bi yargıya ne olunca anlamlı deriz?
Anlam:kurulan bir cümlenin dile getirilen bir yargının dile getirildigi dilin “grammer” ine uygun yazılmışsa anlamlı bir yargı olur…özel ismin de dilimiz de büyük harfle başlaması gerekir ki buna binaen Allah yazarken a yı büyük yazmanı rica ettim..ki daha anlamlı olsun…
ayrıca sencede hoş olmazmı O nun ismine karşı da bir saygı da bulunmak..bu son söyledigimi ateist arkadaşlar anlamayabilir bu onlara çok saçma gelebilir ama senin beni anlayabilecegini düşünüyorum ama yinede seni uyarmak tan başka hiç bir şekilde sana karışamam kendine iyi bak….
Gönderen:blawknox