3 of 3
3
Cennet Ve Cehennem
21-10-2005 20:50   [ Yok say ]   [ # 31 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

öncelikle mehdi"balık"kardeşim düşüncelerinde bir sertlik görmedim özür dilemene gerek yoktu..çünkü evet gerçekten de ben ayrıntılara takılan biriyim kavramlara da isimlere de takılrım…hani bi söz vardır mükemmellik ayrıntılarda saklıdır diye aynen böyle düşünüyorum..özellikle felsefeyle ilgilenmeye başladıktan sonra bazı ayrıntıların ne kadar büyük bir anlam ifade ettigini görebilecegim bakış açısını kazanmaya başladım…ayrıca benim için bir sözün dogru olup olmadıgı kadar kimin söyledigi de önemlidir…(istersen açabiliriz bu konuyu)

şimdi kardeş sen eger Allah yerine tanrı kullanacagım nede olsa Allah tan bahsettigimizi anlıyorsun diyebilirsin diyebilirdin..hatta mesela Allah degil de Bir yazardın ben yine anlardım Allah tan bahsettigimizi ve işte o zaman yazmanın amacı gerçekleşmiş olurdu..ancaaaakk..seni uyardıgım noktaya gelince iş başka,çünkü yazılardaki ifadeler o kadar önemlidir ki bir kelimeyi (”) işareti içine almam bile ne anlamlar ifade eder…ben senden sadece Allah yazarken a yı büyük harfle yazmanı rica ettim ki ben bunu ateistlerden de rica ediyorum..bak öyle yapmalısın öyle yapman şart hadiste Kuran da yazıyor falan da demedim demem de…sadece rica ettim..yani kişisel olarak bu konudaki hassasiyetimi ifade etmeye çalıştım…sonuçta tanrı deseydin cins isim oldugu için bir şey diyemezdim ancak Allah dedigin için özel isim olur ve büyük harfle başlaman daha uygun olur diye düşünüyorum..
  istersen bir de felsefi yaklaşalım..anlam nedir? daha dogrusu biz bi yargıya ne olunca anlamlı deriz?
  Anlam:kurulan bir cümlenin dile getirilen bir yargının dile getirildigi dilin “grammer” ine uygun yazılmışsa anlamlı bir yargı olur…özel ismin de dilimiz de büyük harfle başlaması gerekir ki buna binaen Allah yazarken a yı büyük yazmanı rica ettim..ki daha anlamlı olsun…
  ayrıca sencede hoş olmazmı O nun ismine karşı da bir saygı da bulunmak..bu son söyledigimi ateist arkadaşlar anlamayabilir bu onlara çok saçma gelebilir ama senin beni anlayabilecegini düşünüyorum ama yinede seni uyarmak tan başka hiç bir şekilde sana karışamam kendine iyi bak….

Gönderen:blawknox

23-10-2005 06:08   [ Yok say ]   [ # 32 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selamlar olsun bizden (müslüman) olan kardeşlere
mutluluk ve sağlıklar dilerim bizden olmayan arkadaşlara
şimdi birileri ayrımcılık yapıyorsun diyecek ama Allah ve resulü böyle diyor müslümanlar kardeştir diye
bide bizden olmayanlar birbirlerine hangi cümleyle selamladığını bilmediğim için mutluluk ve sağlıklar dilerim i uygun buldum lakin ben Allahtan diliyorum arkadaşlar kimden diler bilmiyorum.

Onur arkadaş bence mantık denen yeteneği hafife alıyorsun tabiki insanlar çevrelerinden veri toplar ve topladığı verilerle yaşam sürüp kararlar verir ama dikkatine sunacağım bir kaç nokta var hadi birbirinden kilometrelerce uzakta doğan hayvanların kendi cinsleriyle aynı dilde konuşmasına bi izahat bulduk diyelim insan hayvanmıdır boş bir beyindir dediğin bebek doğar doğmaz tam anlamıyla üveee diye ağlar dinlediysen tamamen üveee sesi çıkarır peki sence ortak ses çıkarmasının anlamı beyninin tamamen boş olmadığı değilmidir.

bebeklerin hepsinin doğum anında aynı sesi çıkarması(üveee)  beynine önceden kaydedilmiş bir veri olduğunu kanıtlamazmı eğer buna yok kanıt sayılmaz dersen yazının devamını okumana gerek yok demektir.

mantık tam anlamıyla terazi sistemi gibi çalışır aslında mantık bilgi terazisinin adıdır bilgiyi alıp bir küfeye koyarsın öbür küfeyede beyninde olup kesinliğini bildiğin bir bilgi koyup tartarsın sonuç kesindir.
ama beninden kattığın bilgi kesin değilse sonuç kesinlikle yanlıştır.

gelelim bilginin nasıl tarlılabileceğine
adam diyorki boş bir pet şişenin içine 3 te1 oranında lpg (mutfak tüpü) gazı doldurup ateşlersen pet şişenin içindeki hava ısıdan dolayı genleşir ve boş bulduğu yerden orasıda şişenin ağzı oluyor fışkırır buda pet şişeye tepkime gücü verir roketler bu sistemle çalışır.

şimdi teraziye koyalım bakalım doğrumu adamın dedikleri
beynimdeki kesin olan bilgiye göre yazın sıcak havalarda arabanın içindeki torpidonun üstünde duran çakmak patlıyor patlama sebebiyse ısınan gaz genişler kuralı
adamın verdiği bilginin bir kısmını doğruladık eğer lpg şişenin içinde yanarsa havada ve lpg de genleşme olur ortaya çıkan basın etkisiyle bulduğu delikten fırlar burası artık kesin (bu bilgi artık terazinin sağlam bilgiler küfesinde kullanabilirler listesine dahil edilir)
iyide bu şartlarda lpg şişenin içinde ateşlermi
beynimde olan kesin bilgilere göre elektroliz yoluyla ayrışan su iki oksijen bir hidrojen atomu salgılar ve bu karışım suyu içinde ateşlenebilir
demekki lpg nin yanabilmesi için iki katı oksijen yetebiliyor ve adam bize 3 te 1 oranını vermişti istanbuldaki havada oksijenin 100 de 13 civarında olması nedeniyle adamın verdiği tarifte bir sorun var 3 te 1 oranında 1 in hepsi yanamadan dışarı atılır bu oranın yeniden gözden geçirilmesi lazım ama adamın dadiği doğru verimli olmasada yanma gerçekleşir ve genleşme sonucunda tepki meydana gelir
işte doğru olup olmadığını beynimizdeki verilerle tartıp adamın verdiği bilginin hem dğru hemde yanlış olduğunu anlarken bu sırada kendimizde bilgi ekleyip adamın söylediği bilgiyi hem kesinleştirmiş hemde geliştirmiş olduk.

onur arkadaş herkes bişeyler anlatır senin ne hepsine inanman nede hepsini uygulaman gerekmez burası dünya özgürsün kararları sen vermiyecek
olsan kainatı ortaya çıkaran tesadüfler topluluğu başının üstünedeki beyinin içine idrak azim hırs merak yetilerini koymazdı  nede olsa çevresindekiler yönlendirecekler deyip kadece kaydedip uygulamak için gerekli olan harddisk benzeri bir organ yeterli olurdu keşke haklı olsaydında Allah olmasaydı toprak olmayı çok isterdim.
dedimya bura dünya
sağlıcakla kal toprak olmadan önce keyfine bak

Gönderen:mehdi balık

24-10-2005 06:46   [ Yok say ]   [ # 33 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

“Cennet ve Cehennem”:  ister Müslüman ister diğer dinler ortamında dünyaya geldiğimizde önümüze doğru yolu görmemiz ve seçmemiz için yüzlerce kanıtla karşılaşırız ama çoğunu görmemezlikten geliriz.Doğru yolu seçtiğimizde sonumuz belidir Cennet.Yanlış yolun sonunda ise Cehennem.Bize nasıl yaşamamız gerektiğini bildirilmiştir,bir sınav içerisinde oluğumuzda belirtilmiştir.Hayatımızı ras çekerek yaşamamalıyız bize sonumuzun ne olacağı açıklanmıştır buna göre yaşamamız gerekir.Her nefise akıl vaadedilmiştir kullanmayı bildikten sonra elbet doğru yolu bulacaktır.Cennet kitabımızda öyle bir şekilde bildirilmiştir ki insanın asla sıkılmayacağı,bıkmayacağı bir yer…Kelimelerle anlatmak imkansız. Cehennem ise herzaman pişmanlık duyulacak bir yer olacak.İnsanoğlunun dünya hayatında asla görmediği ve göremeyeceği sonsuz bir azap vardır.Mademki bize akıl vaadedildi ve mademki kulanmayı biliyoruz gerçek yolunda nasıl yaşanılacağınıda iyi bilmeliyiz….“O da sizin günahlarınızı bağışlar, sizi altlarından ırmaklar akan cennetlere ve Adn cennetlerindeki güzel konaklara yerleştirir. İşte ‘büyük mutluluk ve kurtuluş’ budur.”
(Saf Suresi, 12)
Saygılarımla: Caner Tatar (Ta2R)                  {KOSOVALI}

Gönderen:Caner Ta2R

29-10-2005 15:17   [ Yok say ]   [ # 34 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Allah mı, Tanrı mı ve büyük harfle mi yazalım, küçük harfle mi? tartışmanız için araya bir Hayyam rubaisi ekleyelim:

Bil ki şu eski dünya saklı bir özdür,
Anlamı su, görene kardan bir gözdür.
Küfür ve din dediğin, çocuk oyunu;
Tanrı makam değildir, sadece sözdür!

15-12-2005 07:02   [ Yok say ]   [ # 35 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Güzel kardeşim çok yerinde bir konu,  eğer ingilizce biliyorsan sana şu siteyi tavsiye derim. http://www.near-death.com

hani derler ya “kim gitmiş cennete, cehenneme gidipte dönen mi var ki” işte bu site “ölüm anı deneyimleri” dediğimiz binlerce insanın yaşadığı bizzat gidip gelenlerin anlattıklarına göre oluşturulmuş ve bize öbür dünya hakında detaylı bilgi veriyor. Ben bu siteyi 1 yıldır okuyorum tek kelime ile muhteşem bir çalışma yapmışlar zaten sitenin kurucusuda böyle bir deneyim yaşayıp geri dönenlerden hatta kendisinin yazdığı bir kitabı var “hiç bir şey ölümden daha güzel değildir” isminde. Tabi çok detaylı burada anlatmam zor ama tek kelime ile çıkan sonuç şu ; Tanrı = Sevgi veya Sevgi = Tanrı  zaten bu anlayış Hayyam ve diğer mutasavvıflarda da var ama sen gel de bunu şeriatçı arkadaşlara anlat işte

Hayyam bunu şöyle anlatmış ;

Düşünce göklerinin baş konağı sevgidir sevgi; 
Gençlik destanının baş yaprağı sevgidir sevgi; 
Ey sevginin sırlarından habersiz yaşayanlar, 
Bilin ki tüm varlığın baş kaynağı sevgidir sevgi. 

Mevlana dan,

“Bedenin her zerresinden bir feryat duy, bir inilti işit; çünkü sen büyük bir şehirsin; belki de bir şehir değil, binlerce şehirsin sen. Her şey sensin; her şeyden öte ne varsa o da sensin; O da senden ibaret.”
İlave olarak şunu da söyleyeyim Tanrının dinler ile pek bir ilgisi yokmuş bunun yerine “ruhani olgunlaşma” dediğimiz sevginin yollarında adım adım katedeceğimiz mesafelere bağlıymış herşey bu yüzden “içsel gelişim” çok önemli ve dünya cennete göre ruhlarımızın çok daha hızlı olgunlaştığı bir yer olması açısından önemli bir yer miş ve biz buraya kendi isteğimiz ile gelmişiz. İsteyen olursa daha detaylı bilgi verebilirim.

Gönderen:Ertu

16-12-2005 17:15   [ Yok say ]   [ # 36 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Ertu’nun sesine bir yankı da bizden olsun:

Bu dünya defterinin ilk başı aşktır.
Gençlik bir şiirdir ve her yaşı aşktır.
Ey habersiz yaşayan, aşk dünyası bu;
Yaşamın her noktası, her taşı aşktır!

28-02-2006 23:36   [ Yok say ]   [ # 37 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ben ölümü aklımdan cıkarmıyorum öldüğümüz zaman hesapğünü ğeldiğinde. ALLAH bütün müminlere şefaat

etsin .AMİN, CEHENNEM kafirlerinyeridir kim ALLAHI inkar etmiş se cennet o herkimse ye haram kılınmıştır

birde size sorumolcak. Benimaklımdan CEHENNEM aklımdan cıkmıyor her nereye ğitsem cehennem aklıma ğiriyor nasıl yanacağımızı hayal ediyorum ama işallah bu azabı ALLAH bize ğöstermez .amin.ALLAH sevdiği kullarının kıyamet ğününde yanında olsun amin.ALLAHIN azabı kafirlerin üzerine olsun.

CEHENNEM ,ORASI NE KÖTÜ YERDİR…...................

Gönderen:derman

28-02-2006 23:39   [ Yok say ]   [ # 38 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

cehennem benim aklımdan cıkmıyor .nasıl yanacağımızı hayal ediyorum .ama ALLAH müminlere şefaat etsin .amin

Gönderen:derman

29-09-2007 15:57   [ Yok say ]   [ # 39 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2007-09-29

slm yaa ne sınavu diyen kişiler bence kabirde görecekler ne sınavı olduğunu o yüzden şimdi dünyaa hayatının şehvetine kapılıp boş boş işlerle ilgilensinler ama unutmamak gerekir bence “yarını kimse bilemez o yüzden zararın neresinden dönülse kardır ” Allahu teala tövbe eden kullarını sever ama illa ısrar edip Allahın yolundan çıkanlardan olmak isteyenler varsa birşey diyemem ama Allah kimseyi yolundan şaşırtmasın bide zaten cehhennem böyle düşünenlerle dolup taşıyacak Allaha emenet olun.

3 of 3
3