2 of 2
2
kötülük niye var
25-01-2006 14:58   [ Yok say ]   [ # 16 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

tuğba, evet beyaz bütün renkleri içinde barındırır

Gönderen:Ertu

09-02-2006 11:06   [ Yok say ]   [ # 17 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  136
Katıldı  2006-04-07

Kötülük nedir? Kötülük neden var?

252
Kalıbımı şu topraktan söktüler,
K ö t ü l ü k l e r toprağıma çöktüler,
Bundan daha iyi olamam, çünkü;
O potadan beni böyle döktüler!

140
Ey habersiz; baktığın, bu cisim hiçtir.
Dokuz kat süslü gökler, bu resim hiçtir.
K ö t ü l ü k l e r içinde, mutlu ol yeter;
Bir ana bağlıyız ki, bu isim hiçtir.

155
Biz; Padişah mülkünü, tahtı, tacı satmışız.
Cübbeyi ney sesine; tatlı, acı satmışız.
Boş inanç ve hurafe k ö t ü l ü k askeridir,
Bir kadehçik şaraba, boş inancı satmışız!

213
Ey zaman; sen, bize hep k ö t ü l ü k yaptın,
Yalnız dert ve kederi koluna taktın,
Hep k ö t ü y ü  kollayıp, ezdin iyiyi;
Ya eşeğin tekiydin, ya da bunaktın!

290
Aşk ki Tanrı belâsı, başıma konar.
Halk Tanrı‘dan geleni neden ki kınar?
İyilik ve k ö t ü l ü k   Tanrı hükmüyse;
Neden kulu mahşerde, sorguda sınar?

—————-
Kötülüğe uzak, akla ve bilime yakın günler dileğiyle…

(Kaynak: Hayyam’ın Türkçe Yüzü-Yalçın Aydın Ayçiçek-Can Yayınları)

14-02-2006 21:29   [ Yok say ]   [ # 18 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

hayat basit yaşam basit herşey basit ve en önemlisi gerçekte basit
gerçek arkadaşlar gerçek   gerçek ne diye sorarsanız bulursunuz cevabı.
kendinizi helak etmezsiniz o zaman yaşamınızda başka zaman başlar

ve sonsuza çakılır kalır akıllarınız .............................................

yormayın kendinizi

Gönderen:ne önemi var adın

17-02-2006 22:25   [ Yok say ]   [ # 19 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Kötülük aslında yok arkadaşlar ama kötülüğü var gibi içimizde saklı tutuyoruz..!
  Ben bu konu üzerinde kafamı cok yordum ama inşallah değmiştir belki bi şeyleri
değiştirebilirim diye düşündüm
  Davranislarimizdaki hatalarimizi görebiliyor muyuz? Hayir! Seytan bizim bu halde kalmamizi, hatalara devam etmemizi ister. Böylece onun ekmegine yag süreriz.
İster istemez yaptığımız şeylerden biri diye değerlendirdiğimiz bu kötülük…!
Kendi cıkarları yolunda çalışır… şimdilik benim sizden isteğim Davranışlarımızdaki
hataların kendiliğinden mi geldiği yoksa bizim isteklerimiz doğrultusunda mı benliğimizi tehtit ettiği…. hangisi sizden yana…. Yok ben buna karşı cıkıyorum diyenler için iki çift sözüm var zevklerimizin doğrultusunda hareket ettiğimiz sürece bilki korkulan şey ( kötülüğün diğer dünyada getireceği sonuçlar ) yakamızı bırakmayacaktır. Bilki 2+2=4 bunu ne sen nede ben deiştiremeyiz..
Cevap larınızı bekliyorum (JavaScript must be enabled to view this email address)

Gönderen:Alper EFE

27-03-2006 12:19   [ Yok say ]   [ # 20 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

kötüler yada kötülük olmasaydı iyiliğin ne anlamı kalırdıki bu konuyu açmak bile abesle iştigal başka konularda beynimizin duvarlarını zorlayıp fikir yada fikirler üretelim bunlar gibi milyonlarca soru sorulabilir inanmayan ilk okula gitsin çocuklarla konuşsun

Gönderen:serkan

27-05-2006 02:06   [ Yok say ]   [ # 21 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  2
Katıldı  2006-04-14

Saf iyilik ve saf kötülük yoktur dünyada kötülük olmadıı bi dünyayı konusmakta cok anlamsız zaten o zmn susuz bi dünyayı yada ne biliym mantarsız bi dünyadı da konusalm :D sonucta olan seylerin nie oldunu bilmek güzeldir hostur da ya olmasalardıyı bilmekte ona vericemiz deeri artırır en fasla ama kötülük bu katagoriye girmio demek ki kötülügün nie oldunu konusmak cok sacma ve gereksiz ben nie yazı yazdım buraya o zmn…cnm sıkıldı ondan :D herkese kolay gelsin

18-03-2007 00:23   [ Yok say ]   [ # 22 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2006-07-03

hey millet bir şeyler yazında site şenlensin:)

19-12-2009 12:10   [ Yok say ]   [ # 23 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2009-12-19

blawknox dönem ödevini merak ettim seni görüp konuşmak isterdim yüz yüze msndende olabilir özelden yazarsan sevinirim.

yazılarında kafamı kurcalayan bi çok cevabını buldum ama sonradan farkettimki Bediüzzaman hazretleri zaten risalelerinde kafamızı yorduğumuz bu konularda herşeyi cevaplamış.

kendine iyi bak sınava girdinmi tam bilmiyorum yeni üye oldum girmediysen başarılar…

28-01-2010 21:49   [ Yok say ]   [ # 24 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  38
Katıldı  2007-11-06

şARAP YAPIMI BİR SİTEDE şARAP İÇEN İNSANLARDA KÖTÜLÜK OLMAZ.  kÖTÜLÜK

KENDİNİ KENDİNE, ÇEVRESİNE VE KENDİNE KABUL ETTİREMEMİŞ İNSANLARDA VARDIR.

BUNUNDA ÇOK ÇEŞİTLERİ VARDIR.PİSİKOLOJİK DİN BASKI VE YÖNLENDİRME, ÇEVRE BASKISI,

BİRDE MUTLULUĞU BİR BAŞKA YERDE ARAMAKTA VE KENDİ ULAŞAMADIĞI İÇİN BAŞKALARINA

KÖTÜ DAVRANMAKTA BULAN PİSKOPATLAR…...

19-03-2010 17:55   [ Yok say ]   [ # 25 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  22
Katıldı  2010-02-18

Kötülük ve iyilik yoktur. her iyilik iyilik değil, her kötülük kötülüktür. doğru ve yanlış vardır. her doğru yanlış değildir. yanlış yanlıştır. Beyaz İle siyah gibi. Başım ağrıyor diyene bu bana iyi geliyor sende iç birtane dersen bu iyilikde olabilir, kötülükte. İçki ve kumar kötüdür. İçki içmek ve kumar oynamak kötüdür. Anason üreten bir çiftci, ürettiği üründen alkol yapılacağını bilerek satıyor. İçkili bir lokanta veya kumarhanede çalışan personel kötülük mü yapmış oluyor. Ozaman anason üzerimini yasaklıyalım. tütün üretimini yasaklıyalım. Philips Moris Bulgaristan hükümetine bir rapor gönderir. Rapora göre sigara tüketimi olmasa Bulgaristan sosyal güvenlik sistemi geç ölümler nedeni ile çökeceğinin savunmaktadır. Peki bunda iyilik ve kötülük neresindedir. Çok zenginsiz ve her ay düzenli yardım yapıyorsunuz. Yardım alan kişi sizden düzenli yardım geldiği için çalışmaya ihtiyaç duymuyor. Peki iyilik mi yaptınız. Ülkemizin de bir gerceği bu. Ülkemizde belli bir kesim hiç çalışmadan devletin sırtından gecinmektedir. Tembel kolay para kazanmayı seven, gösteriş budalası, ukala bir millet olduk. Haberleri izlemiyor. Gazete hiç almıyorum.

İmza 

İşinizi şanşa bırakmayın.

07-04-2010 10:14   [ Yok say ]   [ # 26 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2010-04-07

kötülük ..
bir gün bir kızılderili ve arkadaşı yolda yürüyorlarmış.sohbet esnasında birden bire kızılderili durmuş ve kulagını usulca bir saga bir sola dayamış ve hızla koşmaya başlamış  arkadaşı nereye böyle derken kızlderili gel benimle demiş.duydun mu demiş ? duyuyor musun cır cır böceginin sesini? ne sesi ne cır cır böcegi bu caddede nasıl olcak bu demiş... kızıl derili koşturmuş ve sonunda caddenin üç dört sokak asağısında bir evin bahçesindeki koca agacı bulmuş ve cırcır böceginin müthiş sesini dinlemeye koyulmuş.arkadaşı şakınlık içinde olan biteni anlamadan ordan ayrılmışlar.yollarına devam ederken arkadaşı sormuş buradan o sesi duymak çok zor nasıl oldu bu?kıızlderili gülümsemiş .yoluna devam etmiş üç dört dakika sonra karşısından gelen bir adamın elindeki bozuk parayı düşürdüğünü fark etmiş o sırada bunu görmeyen arkadaşı sese dikkat kesilir ve elini cebine götürür.. ve arkadaşıyla gözgöze gelirler..kızılderili der ki kim eger neyi sever neye deger verirse onu duyar öyle davranır..
...
kötülük var mı yok mu diye sorgulamak ne kadar dogru bilmiyorum ya da bizi nereye götürür hiç emin degilim ama bizler neye deger veriyorsak onu yaşıyoruz öyle davranıyoruz,eger hırslarımız bizi köreltmişse yaptıklarımızın hesabını bile tutmak mümkün degil ve içindeyken olayların kendimizce tanımlar yapmak çok zor.kim kötüyüm derse yalan, kim iyiyim derse yalan, kim kötülük var derse yalan ,kim tanrı var derse yalan, kim yok derse yalan ,tek bir dogru yok bu hayatta olmamalı da zaten.başkasına zarar vermemek,kendine zarar vermemek, hak yememek hesaplar yapmamak iyilik midir bimiyorum ama bu damgaları vurmamıza engel olacagından eminim..

2 of 2
2