koray aynı görüşteyim,ben son 4 yıl içinde hatırlayabileceÄŸim yüksek kalitede bir Türk ÅŸarabı tadamadım,Öküzgözü,boÄŸazkere….....vs.pardon ama Türk ÅŸarapları kalitesiz ve fiyatlı buluyorum.Türk ÅŸaraplarını piedmonttan brunello veya barolo,bordeaux’tan (st.julıan,haut-medoc,margaux)chateau palmer,cheval blanc.beychevelle veya chrıstıan moeux yapımı dunyanın en pahalı ÅŸarabı petrus(bu ÅŸarap chateau deÄŸil ve • merlot,%5 cab.franc )veya bir cote de nuıt bölgesi cru pinot noir,napa valley(california)far niente,jordan,nckel&nıckel,cakebread…vs daha beyaz ÅŸaraplardan bahsedemedim….benim vizyonum çok geniÅŸ.Çünkü ben bir sommelier’im,Türkiyedeki degüstatör tanımına uyuyor ama sommelierlik daha bir baÅŸka, eÄŸitimliyiz sonuçta ve sürekli bu eÄŸitimler devam ediyor.Dünyaca ünlü ÅŸarap evlerinden mesela,Kendall jackson(U.S.A),mumm(FRANCE),Antinori(ITALY),Wente,st.francis.Dünyadaki old-new world ÅŸarapları üzrinde tartışıyor ÅŸarap testleri yapıyoruz.Avrupa,Kanada,Amerika ve bir çok güney Amerika ülkelerini ziyaret ettim.Bu kadar bilgilerime dayanarak Türkiyede ne tür bir iÅŸ yapabilirim diye araÅŸtırmadayım.
cıao.
Gönderen:doğan