kalite farkı
14-06-2002 00:18   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

slm biz iki şarap meraklısı gençleriz. bi konuda yardımınıza ihityacımız var.
genelleme bi soru sormak istiyorum. biz hangi şarabın daha çok ün kazandığını vede hangisinin daha kaliteli olduğu konusunda görüş ayrılığına sahibiz.tartışmamıza konu olan karşılaştırmasının yapılmasını istediğimiz şaraplar
bordeaux - ve porto şaraplarından vinho yada tam bilgim yok ama portoda üretilen herhangi başka markaya sahip şarabın biribirine olan kalite farkı hakkında bizi aydınlatırsanız sevinirim.tşk

Gönderen: cankut

03-07-2004 15:17   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selam !
tam anladimmi soruyu bilmiyorum ama porto sarabi tatli ve, ya yemeklerden sonra icilir yada Apero olarak alinir. ama daha cok yemek sonrasi ve puro sevenlerin güzel bir ickisidir.Portekize gitdiyseniz burda 1923 lerin porto saraplariyla karsilasa bilirsiniz veya daha eski ,tabi fiyat olarakta kalitesine göre 300 ila 1000 euro arasi degisir. “vinho ” Portekizce sarap demek yani sarabin kalitesi ile alakasi yok.Bu arada porto saraplari beyaz ve kirmizi olarak ikiyede ayrila bilir, ama portekizde normal bildigimiz saraplarda üretilmektedir ,bu arada portekizliler tankerlerle Denizliden çalkarasi üzümlerini tankerlerle getirip kendi ülkelerinde siseleyip kendi ürünleri gibi sata biliyorlar.ama bunu italyanlar ve ispanyollarda yapiyor Zeytinyagimizda oldugu gibi malesef saraptada sinifta kalmis durumdayiz, anlayacaginiz bizim ürünlerimizi baskalari ,kendi maliymis gibi satip hem isim yapiyor hemde para kazaniyor. Bordoux`a gelince hala dünyanin en kaliteli saraplarini üretiyorlar ama son yillarda onlardada gerileme var,diger ülkeler italya ve ispanya ataga gecmis durumda….  bu yüzden sanirim porto sarapiyla Bordoux`yu kiyaslamak yanlis olur cünki ikisi ayri ve farkli saraplar ,ama sizden ricam ilk önce kavakliderenin öküzgözü- Bogazkere`sini deneyin.  isik ve sevgiyle….Atilla

Gönderen:ati.

26-07-2005 11:40   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

atilla bey !!!!! selamlar!!

bilemiyecegim ama bana cok övdüler öküzgözünü. gecen sene bir sise aldim ve baya hayalkirikligina ugradim!! Pardon ben almanyadan! Simdi ben chianti, montepulciano, montelcino saraplari ni kiyaslarsam yani ( italyan lokantasinda servis yapiyarum)

sizle sohbette girebilirsek cok sevinirim, benim hayem almanyada türk saraplarini tanitmak ve icirmek ama malesef damak keyfimde bir sarap bulamadim !!!!

Gönderen:koray

31-01-2006 17:11   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

koray aynı görüşteyim,ben son 4 yıl içinde hatırlayabileceÄŸim yüksek kalitede bir Türk ÅŸarabı tadamadım,Öküzgözü,boÄŸazkere….....vs.pardon ama Türk ÅŸarapları kalitesiz ve fiyatlı buluyorum.Türk ÅŸaraplarını piedmonttan brunello veya barolo,bordeaux’tan (st.julıan,haut-medoc,margaux)chateau palmer,cheval blanc.beychevelle veya chrıstıan moeux yapımı dunyanın en pahalı ÅŸarabı petrus(bu ÅŸarap chateau deÄŸil ve • merlot,%5 cab.franc )veya bir cote de nuıt bölgesi cru pinot noir,napa valley(california)far niente,jordan,nckel&nıckel,cakebread…vs daha beyaz ÅŸaraplardan bahsedemedim….benim vizyonum çok geniÅŸ.Çünkü ben bir sommelier’im,Türkiyedeki degüstatör tanımına uyuyor ama sommelierlik daha bir baÅŸka, eÄŸitimliyiz sonuçta ve sürekli bu eÄŸitimler devam ediyor.Dünyaca ünlü ÅŸarap evlerinden mesela,Kendall jackson(U.S.A),mumm(FRANCE),Antinori(ITALY),Wente,st.francis.Dünyadaki old-new world ÅŸarapları üzrinde tartışıyor ÅŸarap testleri yapıyoruz.Avrupa,Kanada,Amerika ve bir çok güney Amerika ülkelerini ziyaret ettim.Bu kadar bilgilerime dayanarak Türkiyede ne tür bir iÅŸ yapabilirim diye araÅŸtırmadayım.

cıao.

Gönderen:doğan

20-03-2008 11:06   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  4
Katıldı  2008-03-20

elimde 30 yıllık porto şarabı var ne kdr eder bilgi verirmisiniz 2 adet