Saygıdeğer büyüğüm, değerli insan Sayın İrfan Aral Hk.
26-11-2006 23:45   [ Yok say ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2006-11-26

En iyi dileklerimle,,,,
Sayfanıza yeni ulaştım. İrfan ağabeyimin ismini görünce gözlerim yaşardı. Bir anımı anlatmak istiyorum.

Yıl 1969-70 yılları.Bozcaadalı Veli Göztepe ile izmir alsancak ta bir dairede kalıyoruz.(Eğe Ünv.iktisadi ve ticari bilimler Fakültesinde okurken) İrfan Abinin Tepeciğe giderken kapılar mevkiindeki ana şarap deposuna her hafta uğruyoruz. Memleketimizden şarap kamyonlarıyla gelen eşyalarımızı vs.almak’tabiikide bedava şarap almak için. Sağolsun her gidişimizde bize 5-10 şişe şarap sardırır, gururumuzu kırmadan adamlarına bize verdirirdi. İkaz da şöyleydi:Boş şişeleri geri getirin(o yıllar boş şişeler geri alınırdı.) Biz Veli ile malum talebelik şarapları içtikten sonra, boş şişeleri de parasız kalınca bakkallara satardık.

Bir gün gittiğimde: Artık size şarap yok. Bari boşları getirinde küllüm zarar olmasın dedi. Tabii bu bir yarı şakaydı. Biz söz verdik, o gün yine şarap aldık. Parasız kalınca bize para verirdi. Sonra babalarımız ona öderdi.

Allah rahmet eylesin. Büyük adamdı. Adam gibi adamdı. Bozcaadanın direklerinden biriydi. Mekanı cennet olsun. Onun teşvikleriyle odunluk iskelisinde   olymposapartmotel.com sitesindeki moteli kurdum. Her gün ona dua ediyorum.

Herkese selam ve saygılarımla…
Yahya Bulan