gusto dergisi
09-10-2004 17:09   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

• İŞTE TÜRKİYE’NİN EN İYİ ŞARAPLARI… GUSTO JÜRİSİ, 103 YERLİ ŞARABI TATTI VE EN İYİLERİNİ BELİRLEDİ...

• UZAN ŞARAPLARI MÜZAYEDESİNDEN KULİSLER… ŞARAPLAR GERÇEKTEN PAHALI MIYDI, YOKSA “UCUZ” MU? NELER UCUZA, NELER PAHALIYA SATILDI, KİMLER, NİÇİN ALDI?..

İstanbul, 7 Ekim– Türkiye’nin ilk içki kültürü dergisi Gusto, Ekim sayısında Türkiye’nin en iyi şaraplarını açıklıyor. İçlerinde iki duayen önoloji (şarapbilimi) profesörünün de bulunduğu 6 kişilik Gusto jürisi, Divan Oteli’nde bir gün boyunca farklı bölge ve üreticilerden tam 103 yerli şarabı tattı ve en iyilerini belirledi. Bu ayki Gusto’da aldıkları puanlara göre “Altın”, “Gümüş” ve “Bronz” listeler halinde açıklanan “En İyiler”in altın listesi şöyle:

- Doluca Karma Cabernet Sauvignon-Öküzgözü 2000
- Doluca Karma Merlot-Boğazkere 2001
- Doluca Moskado sek 2001
- Kavaklıdere Carignan-Alicante 2002
- Kavaklıdere Muscat 2003
- Kavaklıdere Yakut 2003
- Pamukkale Anfora Cabernet Sauvignon 2003
- Sarafin Chardonnay 2002
- Sarafin Cabernet Sauvignon 2001

Ekim Gusto’sunda ayrıca danışmanlığını derginin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın yaptığı Uzan şarapları müzayedesinin bir değerlendirmesi ve müzayededen kulisler de yer alıyor. Hangi şaraplar dünya fiyatlarının üzerinde, hangileri de çok altında satıldı? Kimler, niçin alım yaptılar? Bu soruların cevapları da Gusto’da.

Derginin diğer konuları arasında da Türkiye’ye ilk kez ithal edilen buğday biraları, şarabın Antik çağlardaki ilginç öyküsü, balık sezonu açılırken “Balık devrimcisi” bir restoran ve ilginç balık yemekleri gibi başlıklar da yer alıyor.

Gönderen: gusto

02-05-2005 23:27   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

elimde bir tane fransız şarabı var bana yardımcı olabilir misiniz.
şarabın ismi
  BEAULIEU
  Kapağında OUD HAARLEM 1877 yazıyor.
  zaten 1877 den başka tarih yok şişenin üzerinde.

OUD WİJNKOPERS HAARLEM 1877 YAZIYOR.
BANA BUNUN DEĞERİNİ VE NASIL SATABİLECEĞİME DAİR YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ.
CEVABINIZI BEKLEYECEĞİM.

GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.

Gönderen:serkan

29-11-2005 17:30   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

gusto dergisinin iletişim bilgilerine ulaşmıyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? bir haber yapıcamda teşekkürler

Gönderen:tugay soykan