izmir’de bir şube açalım |
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 5042
Katıldı 2008-10-12
|
İzmir’de buluşmak için haber bekliyorum.Herkese selam.
Gönderen:mustafa bozbay
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
sayın: mustafa bozbay en kısa sürede bir araya gelebilmek isteği ile bayramınızı kutlar mutluluklar dilerim
Gönderen:ismet anlaşan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bu yaz uygun bi yer bulup kendi şarabımızı yapabiliriz. 200 kg lık poliester kaplar biliyorum. temin edilmeside çok kolay ve ucuz. uygun sıcaklıkta bi yer bulabilirsek bu işten çok eğleneceğimizi düşünüyorum. içimizde işin tekniğini yada pratiğini bilen arkadaşlar var. kafa kafaya verirsek önümüzdeki yıl kendi şarabımızı içebiliriz.
Gönderen:serkan tırnavalı
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
selammmmm
uzunca bir sure ayrı kaldım.elimde olmayan nedenlerle.herkesten ozur dilerim.
saygılarımla.
Gönderen:ismet anlasan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
dilerseniz benim kemalpaşadaki işyerimin deposundan faydalanabilirsiniz. depo sıcaklığı fermantasyon için uygunmu bilemiyorum ama size yardımcı olmak isterim.
Gönderen:fırat can
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
sayın fırat can
yakın ılgınıze tesekkurler.
sanırım bu konuda yeterlı olan dostlarımız sizinle temasa gececektir.
yardımlarınızdan dolayı tesekkurler. izmirli sarap sevenler adına.size
saygılarımızla:
Gönderen:ismet anlasan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Şarabı sevip bilgisi az olan ama geliştirmeye çalışanlardanım . e-mailleriniz belli bir tarihten sonra kesilmiş İzmir’de ki dernekleşme faaliyetleriniz ne durumda ? Bu konuda çalışan hala aktif bir grup var mı ? Faaliyetlerle ilgili bilgi verirseniz sevinirim İzmir için şarap ve mekan konusunda tavsiyeleriniz nelerdir ?? Şimdiden teşekkürler 
Gönderen:Murat USLU
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
merhaba, şarapla ilgili etkinlikleri web’den veya basından izlerken bunların hep bizden uzak olduğunu ve uzak kalacağını düşünüp üzülürdüm. sitenizle karşılaşınca çok sevindiğimi belirtmeliyim. engin bir şarap kültürüne sahip değilim ancak şunu söyleyebilirim şarabın kutsallığına inanıyorum. ayrıca bu kültürü paylaşmayı ve geliştirmeyi istiyorum. etkinliklerinizle ilgili bilgi sahibi olmaktan mutluluk duyarım,
saygılarımla,
Gönderen:canan doğdu
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Merhaba
Bu grubun aktif olarak etkinlikler yaptığını düşünerek ilk mesajımı büyük bir hevesle yazmıştım ama mailimin herkese ulasmadığı konusunda serverlardan uyarı mesajları aldım .
Bu platformda neler yapabiliriz ?? Bu sayfayı ya da bu grubu aktif olarak takip eden şarap severler bu konuda fikirlerini yazarsanız sevinirim . Biz şarap çaylaklarının bu konuda sizlerden öğreneceğimiz şeyler olduğunu düşünüyorum Şarap çaylakları bizler kendimizi nasıl geliştirebiliriz sizin düşünceleriniz neler ??
milyonlarca lira harcayıp pahalı şarapları tattıktan sonra hiç bir şey anlamama görgüsüzlüğünü yaşamak istemiyorum !!! nereden başlamalıyız ?? bu konuda yazışmak istiyorum ve destekleriniz bekliyorum !
Teşekkürler…
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Merhaba
Sanırım bu gruba en son dahil olanlarız Şu ana kadar kimseden haber alamıyorum , bu konuda mesajınızı görünce sevindim . Bu konuda yazışmak ve engin olmayan ! şarap tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim Denediğiniz tavsiye edebileceğiniz veya hakkında yorum yapabileceğiniz şaraplar konusunda bilgi verirseniz sevinirim .Madem ustalardan ses yok bari biz çaylaklar bilgilerimizi paylaşalım . Şimdilik pahalı şaraplara yönelemedim , market raflarında ki ucuz-orta seviye şaraplarla idare ediyorum en fazla bunlarla ilgili yorumlar yapabilirim . En azından şaraba bu seviyede de olsa bir yerlerden başlamak benim için keyifli bir iş . Şarabın kutsallığı benim için şimdilik iddialı bir laf olsada şarabın romantizmi , keyfi , felsefesi tartışılmaz .
Kalın sağlıcakla…
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
merhaba
Üzüm ve şaraba gönül vermiş,sadece gönlünü vermekle kalmayıp bunu kendine iş edinmiş bir profesyonelim. Uzun yıllar bozcaada da şarap ürüetimi yaptım ve halen bağcılıkla uğraşan bir ziraat mühendisiyim. Şarap dostlarını bir araya getirmek, şarap dostlarına yeneilerii eklemek için elimden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazırım
saygılarımla
Gönderen:metin altin
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Bende sizin gibi ziraat mühendisiyim.Bağcılıkta yapıyorum.Şarap ve içki ilede aram iyidir.Sizinla tanışalım.Bilgi alış verişinde bulunalım.yazarsan sevinirim.İyi günler.
E.mAİL:mustafa bozbay @ hotmail.com
Gönderen:mustafa bozbay
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
tum sarapseverlere merhabademek istiyorum. sayısısın hic de azimsanmayacakl kadar cok oldugunu dusundugum tum sarap dostlari, izmir de bir etkinlik duzenleyecek olursa seve seve katılım yapabilecegimi bildiriirim
tufan cankaya
Gönderen:tufan cankaya
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
İzmir’de bir şarapseverler kulübü fikrini olumlu buluyorum.Şarap ve şarapçılık konusuna ilgi duymam yenidir.Bu konuda bana önereceğiniz yazılı kaynaklar varsa (Türkçe) memnun olurum.
İzmir’li şarapseverlerle yazışmak ve tanışmak beni mutlu eder.
Herşeyi yapabilmenin yegane yolunun önce istemek olduğuna inanan biri olarak bu fikri geliştirmeye ve ete kemiğe büründürecek çalışmalara destek vermek isterim.
Mustafa Özuslu
Gönderen:Mustafa Özuslu
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Sn.Mustafa Bozbay,
Şarapçılık yaptığınızı söylüyorsunuz. Bende şaraplık üzüm yetiştiriciliği yapmak istiyorum.Bu konuda sizden nasıl bir yardım alabilirim.Bana yazabilirseniz mutlu olacağım.
Mustafa Özuslu
Gönderen:Mustafa Özuslu
|
|
|
|
|