İstanbullu Şarapseverler
07-01-2000 12:22   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

İstanbuldaki Şarap tadım toplantıları, Şarapla ilgili seminer ve benzeri aktiviteleri lütfen bu başlık altında toplayalım

Gönderen: Erdal Hanyaloglu

26-03-2000 16:45   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Aktiviteleriniz hakkında bilgi sahibi olmak isterim.

Teşekkür ederim…

Gönderen:arda teke

31-03-2000 01:23   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Saygıdeğer Arkadaşlar,
Sevgili Şarap Sever Dostlar,

Şarabın tarihçesi, yapımı ve tadımı üzerine bir sohpet ve tanışma toplantısı
düzenlenmiştir. Şarabın insanlık tarihindeki yeri, üzümün yetiştirilmesi,
farklı şarap yapım teknikleri, uygulanan fermentasyon yöntemleri, dünyadaki
farklı şarap türleri ve bu türlerin tadım tekniklerinin kısaca tanıtılmaya
çalışılacağı “ŞARAP: Tarihçesi, Yapımı ve Tadımı” isimli seminer ve sohpet
toplantısı 15 Nisan Cumartesi gunu saat 19.00’da Caddebostan Balıkadamlar
Kulübü (İskele Çıkmazı, No: 69, Caddebostan) bar ve kabül salonunda
yapılacaktır. İstanbul Şarap Sevenler Derneği kuruluşu amacıyla yapılacak
olan bu sohpet ve tanışma toplantısına tüm şarap severler, şaraba gönül verenler ve şarap kültürü ile yetişenler davetlidir. Seminer Dr.Mustafa Tolay tarafından
sunulacaktır. Şarap yapım ve tadım konusunda deneyimi olan dostlarında
katkıları alınacak ve yeni tadlar, yeni kültürlerler hakkında deneyimlerin
aktarılması sağlanacaktır. Göstermiş olduğunuz ilgiye şimdiden teşekkür
eder, değerli katılım ve katkılarınızı bekleriz.

En derin sevgi ve saygılarımızla

Dr. Mustafa Tolay
Balıkadamlar Spor Kulübü

Bilgi icin: Dr.Mustafa Tolay; Tel: 0532 266 46 28 - 0532 797 71 67
Seminer sonrası yemeğe katılmak isteyenler Balıkadamlar Spor Kulübü Restorant
İşletmecisi Sn. İsmail Dağıdır’ dan (tel: 0216 302 93 64) rezervasyon
yaptırabilirler. Balıkadamlar Spor Kulubu Caddebostan Migros’un az
ilerisindedir ve otopark mevcuttur.

Gönderen:Dr.Mustafa Tolay

05-09-2001 23:17   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Sayın Dr. Mustafa Tolay ,

Ben de Şarap’a gönül verenlerdenim. Bu konuda yüksek lisans yapmak istiyorum. ( Sertifika programıda olabilir) Yurtdışında bana önerebileceğiniz
bir okul olup var mı? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Gönderen:ebru

02-05-2002 13:14   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Mustafa bey,

Yazılarınızı büyük bir zevkle okuyor ve görüşlerinizden, deneyimlerinizden bilgi dağarcığıma eklentiler yapıyorum.

Bende 25 yıldır şaraba gönül verenlerdenim ve sizin gibi yurtdışı seyahatlerimde yöresel şarapları tadabildiğim gibi, kendi kavım içinde örnekler getiriyorum.

Ülkemizde bu konuda ne kadar geri olduğumuzu yinelemekten öte neler yapılabileceği, halkın daha fazla nasıl bilgilendirilebileceği gibi çalışmalar yapılmalıdır bence. Tabii, bu konuda birer birey olarak bizlerin dışında, Doluca, Kavaklıdere gibi üreticilerinde yoğun olarak çalışmaları gerekmekte.

Biliyorsunuz, Doluca “Gümüş Tirbuşon” diye bir sertifika semineri düzenliyor. Bu seminer sadece, lokantalarda çalışan garsonlar için !! “Neden tüm şarapseverler için bunu genelleştirip Amatör Tadımcı sertifikası vermiyorsunuz” diyorum… Cevap yok !! Tabii ki.. Şarap nasıl sunulur, şişe nasıl açılır, kadeh nasıl seçilir, servisini yaptığınız şarabın hikayesi nedir, garsonların bunu bilmesinde büyük yarar var ama böyle bir etkinliğin sadece onlarla sınırlı kalmasını anlamak mümkün değil !!

Neyse, zaman zaman Şarap Tadım Günleri tertiplediğinizi biliyorum. Bu sene içinde böyle bir çalışmanız olacak mı ? Katılmaktan ve sizinle tanışmaktan onur duyacağım.

Saygılarımla.

Ata Kemal Şahin

Gönderen:Ata Kemal Şahin

10-10-2003 15:19   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Tekirdağda ikamet eden kendi şarabını yapmaya yeni başlayan bir şarap dostuyum.Tekirdağdaki güzel üzümlerimizden sizin tecrübe ve bilgilerinizle güzel şaraplar yapmak istiyorum.tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız çok memnun olurum…saygılarımla

Gönderen:halil kara

27-12-2003 03:15   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Sevgili Şarap Seven Dostlar…

16 Ocak akşamı saat 20,00 de Taksim ŞARABİ de bir tanışma gecesi yapalım diyoruz şu ana kadar 3 kişi bu olaya olumlu baktı.. Lütfen gelmek isteyenler ya site de bulunan mesaj grubuna not bıraksınlar ve birbirimiz ile irtibata gecelim.
Böyle mesajlaşarak bilgilerimizi paylaşamayız.
Sevgiler…

Gönderen:meltem.b

26-02-2004 00:06   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ben boğaziçi üniversitesi turizm işletme öğrencisiyim.antalya turizm otelcilik cıkışlıyım ve lisemizin mezunlar derneği olarak antalya da bir şarap akademi kurmayı düşünüyoruz.bu akademide ders veya seminer verebilecek uzmanlar arıyoruz.tanıdığınız uzmanların mail,tel,veya adreslerini rica ediyorum.tesekkür ederim

Gönderen:şükrü dağlı

18-03-2004 10:32   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Selamlar,
bende yaklasik 3 senedir sarapseverler kervanina katildim. Ancak Almanyada yasadigim icin henuz fazla turk saraplari tatmis degilim. Sadece bir keresinde annem Nevsehir seyahatinden bana 3 sise turk sarabi getirmisti ama su anda ismini sorsaniz hatirlayamam. Sanirim o bolgenin iyi saraplarindan bir tanesi, cunku o sarap evindeki insanlarin tavsiye ettigi 2 iyi sarabi aldim demisti annem. Malesef su anda o ictigim saraplarin tadini bile hatirlayamiyorum. Iyi bir sarap olsa sanirim hatirlardim.
BENIM ESAS MERAK ETTIGIM KONU SU !!!
Anadolu ilk sarabin yapildigi ulke olarak kabul ediliyor. Sarapcilik burada dogdu yillarca burada yapildi ve daha sonra Fransaya gitti. Ancak su anda dunya sarap uretimi ve tuketimine bakiyoruz turkiyenin adi bile gecmiyor. Pardon geciyor ama ssoyle geciyor: “Nedense halen dunyaki en buyuk 5. uzum ureten ulke”. Dikkat edilmeli sadece uzum uretiyoruz, sarap degil.
Ve bir konu daha cok cook ilginctirki oda soyle: Dunyada Saraplarindan soz ettiren ulkeler sirayla sunlardi. Fransa, Italya, Ispanya, Amerika(kalifornia), Guneyafrika, Avustralya, Arjantin, Sili, Almanya… diye siralaniyor. Hatta daha sonra Yunanistan bile adindan ufakda olsa bahsettirir. Ama biz TURKIYE, hatta Sarapciligin anavatani ANADOLU bu artik adindan bile bahsedilmiyor. Ama RAKI desek butun dunya hemen turkiyeyi bilir. Gercekten cok ama coook aci…..
Ben turk saraplarini artik ne iciyorum nede aliyorum. Sarap tad almak zevk almak yani damaktadini gelistirmek icin yapilmis bir ickidir. Sarhos olmak icin degil. Bana sorarsiniz turkiyede saraplarin nami deger “kopru alti saraplari”, insanin tamak tadini gelistirmek icin yapilmis olduguna inanmiyorum.
O yuzden sizlere tavsiyem soyle: Birakin turk saraplarini icmeyide, belki ureticiler biraz dusunmeye baslar. Bulabiliyorsaniz Arjantin, Yunan yada Guneyafrika saraplari icin. Inanin cok fazla daha zevk alacaksiniz. Yanliz elbette mumkun oldugunca fazla cesit tadmaya bakin. Hepinize iyi sohbetler….

Gönderen:Mehmet Aksu

01-12-2004 17:16   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba.Şaraş konusunda degastatörlük ünvanıyla mesai yaşan biri kişi olarak arayışı içinde bulunduğunuz konu hakkında sizle görüşmeyi dilerim yardımcı olabilmek adına.Saygılarımla

Gönderen:Rebi Şakar