Mustafa bey,
Yazılarınızı büyük bir zevkle okuyor ve görüşlerinizden, deneyimlerinizden bilgi dağarcığıma eklentiler yapıyorum.
Bende 25 yıldır şaraba gönül verenlerdenim ve sizin gibi yurtdışı seyahatlerimde yöresel şarapları tadabildiğim gibi, kendi kavım içinde örnekler getiriyorum.
Ülkemizde bu konuda ne kadar geri olduğumuzu yinelemekten öte neler yapılabileceği, halkın daha fazla nasıl bilgilendirilebileceği gibi çalışmalar yapılmalıdır bence. Tabii, bu konuda birer birey olarak bizlerin dışında, Doluca, Kavaklıdere gibi üreticilerinde yoğun olarak çalışmaları gerekmekte.
Biliyorsunuz, Doluca “Gümüş Tirbuşon” diye bir sertifika semineri düzenliyor. Bu seminer sadece, lokantalarda çalışan garsonlar için !! “Neden tüm şarapseverler için bunu genelleştirip Amatör Tadımcı sertifikası vermiyorsunuz” diyorum… Cevap yok !! Tabii ki.. Şarap nasıl sunulur, şişe nasıl açılır, kadeh nasıl seçilir, servisini yaptığınız şarabın hikayesi nedir, garsonların bunu bilmesinde büyük yarar var ama böyle bir etkinliğin sadece onlarla sınırlı kalmasını anlamak mümkün değil !!
Neyse, zaman zaman Şarap Tadım Günleri tertiplediğinizi biliyorum. Bu sene içinde böyle bir çalışmanız olacak mı ? Katılmaktan ve sizinle tanışmaktan onur duyacağım.
Saygılarımla.
Ata Kemal Şahin
Gönderen:Ata Kemal Şahin