1 of 2
1
Kalecik karasi
20-02-2002 15:13   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Sevgili Sarapsever doslar

Sizlerden bir ricam olucak. Kalecik karasi uzumunu son gunlerde sik sik duymaktayim ilgimi cok cekti Mayista turkiyeye talile gelicegim vede bu uzumden yapilan saraplari tatmagi cok isterim ( Danimarkada yasadigim icin dunyanin her yerinden sarap tatma olanagim var vede esimle hergun sarap icip cok deyisik saraplar tadiyoruz.) vede diyer saraplarla bir karsilastirma olanagim olabilir beyenirsem burdaki doslarada armagan ederim.Simdi luften bana Bu kalecik karasindan yapilan saraplarin adini verebilirmisiniz. Simdiden sarap seven doslara tessekkurler
Hepinizin bol sarapli gunleri olmasini dilerim

Gönderen: johny kasparsen

23-02-2002 16:54   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

benımiçtiklerımın   hepsının adı KALECIK KARASI IDI   değişik isimde olanı duymadım selamlar

Gönderen:helenheleni

01-05-2002 14:22   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Kalecik Karası‘nı tekrar keşfeden Kavaklıdere’dir. Bir orta anadolu üzümü olan Kalecik Karası‘nı ayrıca Turasan, Kocabağ‘da şaraplarında kullanmaktadır.
İyi günler.

Gönderen:Ata Kemal Sahin

02-05-2002 11:29   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Pamukkale,Kulup’te Kalecik karası üzümünden şarap üretiyor. Ata beyin dediği gibi tekrar keşfeden ve geliştiren Kavaklıdere olduğundan bu marka daha popüler. Bu nedenle ve mahzen şarabı da olduğu için çabuk bitiyor. Bu yılın ürünü Kavaklıdere’de mayıs ayında piyasa sürülecekti. Diğer markaları daha rahat her dönem bulabilirsiniz. İyi günler.

Gönderen:ilknur

03-05-2002 13:05   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

turasanı mutlaka deneyin derim.iyi tatiller.

Gönderen:hikmet tokat

25-07-2002 11:20   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Denemeyenler ve sizin için Melen firmasının Kalecik Karası şarabını tavsiye ediyorum. Maalesef zor bulunuyor.

Gönderen:Alp Törüner

05-09-2002 21:03   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ben Ankaranin kalecik ilcesinde oturuyorum. Su an master icin almanyadayim. Kalecik Karasi dunyada tek bir cesit uzum kullanilarak yapilabilen 3 veya 4 sarp turunden bir tanesidir. Fransada yapilan sarap yarismalarinda birincilik dereceleri almistir. Bu yuzden kaliteli ve yillanmis bir kalecik karasi sarabi bulmak cok ta ucuz deyildir. Su anda isiklar holding ve bir fransiz firmasi ortak olarak Kalecikte bu sarabu uretiyor. Bu sarabin yapildigi uzumun adi Kalecik Karasidir. Bilidigimiz gibi saraplar genelde yapildiklari uzumun ismini alirlar. Bu yuzden sarbin ismide Kalecik Karasi (yada kalecik Black )dir. Bu uzum sadece Kalecikte yetistigi zaman tam randiman vermektedir. Mersindede bu uzumu yetistirmeye calisiyorlar ancak gerekli seker ve maya rasyonlarini elde edemiyorlar. Kalecik yoresinin toprak ve manyatik ozellikleri dunyada baska bir yerde yok bu sebepten dolayi bu sarap cok mesur.

03-12-2002 19:43   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

kalecik karası bir üzüm cinsi olup sadece ankaranın kalecik ilcesinde yetişir ve bu üzüm nesli tükenmek üzere iken kavaklıdere bu üzümü kurtardılar ve en iyi şarabı kavaklıdere üretmekte melen firması turasan sevilen kocabağ pamukkale de bu üzüm cinsinden şarap üretiyorlar ama hiç biri kavaklıdere kadar iyi bir şarap yapamıyorlar bu farkı içtikten sonra anlıyorsunuz.
atacan türk

Gönderen:atacan türk

04-12-2002 11:50   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba Kalecik Karası üzümü için Kavaklıdere önerebileceğim tek marka.  İyi içimler Eğer İstanbul a uğrarsanız size diğer şarapları denettirmek isterim.

ATACAN TÜRK ŞARAP VE TÜTÜN
Gonca sokak No:12 1.LEVENT 34330
BEŞİKTAŞ İSTANBUL TÜRKİYE

212/ 2793215

Gönderen:atacan türk

29-08-2003 15:35   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba. Ben bir Kalecik karası yetiştiricisiyim. Yavaş yavaş kaybolmaya yüz tutan bu üzümü tekrar gündeme getiren kavaklıdereye teşekkür ederim. Ama, dünyanın kalecik karasına gösterdiği ilgiyi çifçilerimizde göremediğim için üzülüyorum. Onların da bu alana kaymalarının hem kendi hem de ülkemiz ekonomisi için iyi bir kazanç olacağı kanaatindeyim.
DAHA YAPACAK ÇOK İŞ VAR.!!!!!!!!!!

Gönderen:selçuk ünalan

01-10-2003 00:19   [ Yok say ]   [ # 10 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ben de bir kalecik karası tutkunuyum ancak gercekten bir sise sarap icin bir servet odemek gerekiyor.Tabii “kaliteli kalecik karası” icmek istiyorsanız.Cevap veren arkadasların degınmedigi bir marka daha var .oldukca ucuz bulup yasasınn kalecik karası! diye aldıgım sipahi..Evet tam bir kabustu.Dusunsenise mumlarınızı yakıp keyifle ilk yudumu alıyorsunuz ve…dehşet!
Benim tattıklarımın icinde iki favorim var..kavaklıdere ve sevilen
Uretim kesinlikle desteklenmeli ve sadece iyi uretilmis kalecik karaları piyasaya surulmeli..Bu ekonomik sartlarda ne derece uygulanabilir bilemiyorum ama belki arz artarsa fiyat da duser umidindeyim..Keyif yapmak ugruna yardım edebilecegimiz muhtac insanların kanını icmek gibi geliyor bana bu kadar yuksek rakamlar odemek..saygılar..

Gönderen:Dilek Arca

12-12-2003 16:44   [ Yok say ]   [ # 11 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Bende bir kalecik’li olarak kalecik karasi ureticiligini yurekten destekliyorum ben suan Australia’da yasamaktayim ne yaziki kalecik karasi yabancilarin ve belediye baskaninin himayesi altinda kalecik halkinin % 5 faydalaniyor sayin omer cetinkayanin sabah gazetesindeki demecini okudum ve buyuk bir yalani ile karsi karsiya kaldik malesef kalecik’i gezip gorenler iyi bilirler kalecik’li gencler kahve koselerinde birakilmis bir halde hic bir politikaci ve kalecik karasina yatirim yapanlar bu insanlarin elinden tutmuyor ve baskanimiz aciklamasinda hic bir kalecikli kalecik karasi sayesinde issiz degil ve goc olmuyor disariya gitmiyor diyor bu bir politik aciklama yillardir turkiyede var gelen bir olaydir yazdiklarimdan anlicacaginiz gibi kaymagini kodamanlar yiyor copresinide kalecik’li gencler kahve koselerinde yiyorlar malesef o % 5 lik oran ise kalecik’in ileri gelen zengin topragi bol kalecik insanini yillardir somuren 3 bes tane dalkavuktan ibaret gercek turk sevdalisi ekonomisini dusunen millet bu sekil yapmaz bir lokmada olsa kalecikli genclere yonelir iste ozaman kalecik ve turkiyenin ekonomisi ve kalecik karasi birak turkiyeyi dunyanin butun yerlerine dagilir benim suandaki cabam kalecik karasini Australia ya tanitmak bu haksizliklari gordukce mucadelemden vaz geciyorum onemli olan sarap severlerimi memnun etmek yoksa turkiyenin ekonomisini ve issiz genclerimi kurtarmak saygilarimla selamlar guzel yurdum cennet vatanim turkiyeme NE MUTLU TURKUM DIYENE gurbeten kalecik’li http://www.kalecik.net

Gönderen:metin guler

17-12-2003 01:32   [ Yok say ]   [ # 12 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Acıbadem Carrefoudaki Turasan şarap dünyasında deneyiniz
Saygılarımla,

Kalecik Karası üzümünü Kapadokya bölgesindeki yüksek sistem bağlarında organik besleme metodu ile yetiştiren Turasan şarapçılık üretim sırasında sıcaklık kontrollu fermantasyon yöntemi kullanılarak Kalecik karası‘na özgü meyvemsi aramoların tamamını şaraba taşımayı başarmıştır…

Üzümün en güzel kıyafeti bence Kalecik Karası dır…ama bu arada Turasan Seneler’ i de unutmayalım….

Gönderen:Sibel Kurt

17-12-2003 16:18   [ Yok say ]   [ # 13 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

http://www.kalecik.net  http://www.kalecik.com http://www.kaleciklim.4t.com http://www.kalecik.5u.com tum sarap severleri sitemize bekleriz selamlar Australia’dan

Gönderen:metin guler

17-01-2004 16:40   [ Yok say ]   [ # 14 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ben Kalecikliyim ve şu anda kalecikte bi cafem war cafenin adı karmakarışık gelin görün ve kalecik karası şaraplarını kalecikin en güzel mekanında deneyin:

Bende kalecik karası şarabı hastasıyım ve ben bile bu şarabın kalitelisine ulaşmakta güçlük çekiorum.Hepinize kalecik karasını sewdiğiniz için teşekkürler edioyorum.ve en kısa zamanda kaleciğe bekliorum.Saygılarımla

Gönderen:Mesut Baltacı

26-01-2004 16:05   [ Yok say ]   [ # 15 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ankaranın kalecik ilçesinde fransızlarla ortak üretilen bu şarap dünya üzerinde sadece burda üretilebilmektedir.Tadı ve mayası bu yöreye özgü olup digerleri taklittir.Firmanın adını şu an bilmiyorum ama Kalecikte üretim tesisleri var.Şarabın adıda “kalecik karası“dır selamlar.

Gönderen:hasan pehlivan

1 of 2
1