merhaba,
Ben 1983’ten beri turizimcilik yapiyorum,türkiye’nin degisik bölgelerinde.
kis döneminde ise uzun yillardir turist olarak cok akdeniz ve avrupa ülkelerine gidiyorum.Bu yaz sezonu kalkan’da sarap marketi “caves” acmacistiyorum .Bu markette sadece türk sarap koleksiyonu olacak ve icerisin kücük bir sakküteri olacak(ege tire sucuk,pastirma,kars kasar,konserve balik,taris incir lokumu,sepe polen,bal,divan lokum vs.) .degustasyon icin bu sarkuteride kücük tabaklar sarap satmayi düsünüyorum.Benim sadece kavaklidere ve bunun gibi büyük firmalarin degil sirince,cesme,urla vb gibi yöresel artisanal saraplari fici ile alip kendim siselerini dizayn edip Böyle bir aktivite ile turizime hizmet vererek ticareti düsünüyorum.Benim turkiye deki sarap bölgeleri arastirabilecegim kaynaklara ihtiyacim var ve uzman olarak fikirleriniz,önerilerinize .
Inanacim bizim ülkemizde de italya,portekiz,ispanya,fransa gb. ziyarete gelen turistlere bizim saraplarimizi sevip ülkelerine götürüp tatil anilarini diger dostlari ile mutlaka sarap esliginde anicaklardir.Üzülüyorum sadece bakkalarda gelisi güzel muhafaza ediliyor ve oradan pek parlak fikir degil satin almak yani kisacasi türkiyede “jacques,caves” bir benzeri olmayi diliyorum
Simdiden tesekur ederim banagösterecegiz yardimlara
sahin kahraman
Gönderen:sahin