şarap kursları
21-05-2005 17:42   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

ŞARAP KURSLARININ İKİNCİ ETAP’I 25 MAYIS’TA BAŞLIYOR
BU ETAPTA, “BÖLGE BÖLGE DÜNYA ŞARAPLARI” KEŞFEDİLECEK…
Gusto Şarap Kursları‘nın 25 Mayıs günü başlayacak olan yeni etabı, şarapseverlere tüm Dünya şaraplarını bölge bölge keşfetme imkânı sunuyor.

Gusto Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın verdiği, “Şarabın Dünyasına Giriş” başlıklı ve beyaz, pembe, kırmızı ve özel şarapların temel özellikleri ile şarap tadım tekniklerinin öğrenildiği I. Etap’ın ardından, yine M. Yalçın’ın vereceği II. Etap programının teması “Bölge Bölge Dünya Şarapları”.

II. etapta, yine 54 kokudan oluşan profesyonel şarap kokuları seti eşliğinde, bu kez tamamen yabancı şaraplar, yine her hafta 8 örnek olarak tadılacak. Şarap bölgeleriyle ilgili DVD, VCD ve dialar da gösterilecek, bazı bölgelerin “şarap şarkıları” da dinletilerek dünyanın ünlü şarap bölgelerinde bir gezinti yapılacak. Türlerinin iyi örnekleri arasından seçilen şaraplar tadılırken, şarap bölgeleri tek tek tanıtılacak, katılımcılara ülkelerin ve şarap bölgelerinin haritaları da verilecek. İstanbul-Elmadağ‘daki Hyatt Regency Oteli’nde 25 Mayıs akşamı saat 19.00’da başlayacak ve her hafta 19.00-21.00 arası ikişer saatlik seanslarla sürecek kursun programı şöyle:

hafta (25 Mayıs 2005)
Avrupa Şarapları (Fransa hariç; Almanya, İtalya, İspanya, Doğu Avrupa)

Riesling, Mavrud, Chianti Classico, Valpolicella, Rioja, Penedes, Barbaresco

hafta (31 Mayıs 2005)
Yeni Dünya Şarapları

Avustralya Semillon, Sauvignon Blanc, Şiraz, Güney Afrika Pinotage, Şili Malbec, Kaliforniya Chardonnay, Zinfandel, Cabernet Sauvignon

hafta (6 Haziran 2005)
Fransa (Bordeaux hariç)

Alsace, Chablis, Burgonya, Côtes-du-Rhône, Châteauneuf du Pape, Provence

hafta (13 Haziran 2005)
Bordeaux şarapları

Bordeaux Superior, Pessac Leognan, Medoc, St. Emilion, Margaux, Pomerol, Pauillac Sauternes

Dört hafta boyunca ikişer saatlik seanslardan oluşacak II. Etap kurslarının katılım ücreti 400 YTL. Katılımcılara finalde sertifika da verilecek.

II. Etap kurslarını, “Üzümler, Şaraplar ve Şarap Yapım Stilleri” başlıklı, dünyanın dört yanından daha üst düzey şarapların tadılacağı, daha uzmanlaşmaya dönük III. Etap izleyecek.

Rezervasyon için, lütfen 0212.244 00 18’den Sezgin Bolat’ı arayınız.

Gönderen: gusto dergisi

13-08-2005 13:53   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Onumuzdeki gunlerde veya aylarda yine programda bir kurs var mi, varsa lutfen bana zamani ve yeri bildirirmisiniz?

Gönderen:tulay beyazit

23-11-2005 00:49   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

merhaba kocaeli ünv işletme bölümünde okuyorum ve şarap la fazlasıyla ilgiliyim kısaca ilerde şarap butiği şeklinde bi yer düşünyorum gerçekleşen geziler, bilgiler hakkında yeni haberlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Gönderen:seval