Hasandede Şarabı
20-06-2005 12:49   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Sitede gezerken gördüğüm bir yanlışı düzeltmek için bunu yazıyorum. Üyelerden bir tanesi Hasandede nin Kırıkkalede mi yoksa Kırklarelinde mi olduğunu dahi bilmeden Hasandede şarabı hakkında yorum yapmış. Hasandede şarabının hayvan tezeğiyle fermente edildiğini iddia ediyor. Bir Hasandede li olarak bu beni son derece üzdü. Bu yanlışı ben düzeltmek istiyorum. Hasandede de şarapçılık dedelerden kalmadır. Her yıl hasat zamanı üzümlerin bir kısmı şaraba ayrılır ve eşe dosta hediye etmek veya gerektiğinde satmak için şarap yapılır.Hasandede beyazını sanırım birçoğunuz duymuştur. Kırmızıda ise neredeyse 1 asırlık bağlardan toplanan farklı üzüm çeşitleri kullanılır. Üzümlerin çizmelerle ezilerek şırası çıkarılır ve bu şıra fermantasyona bırakılır. Maya kullanılmaz. Fermantasyon sonunda şarap aktarımları başlar. Yeterli aktarımdan sonra şarap küplere konur. Filtre edilmediği için de şarapta bulunan tüm aromalar içerken kendini hissettirir.Yolu düşenleri Hasadede de şaraplarımızı tatmaya bekliyoruz. Görüşmek dileğiyle.

Gönderen: Funda Toksoy

11-07-2005 13:42   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Iyi gunler dileyerek baslamak istiyorum sualime. Bir suredir Fransa’dayim. Burada Hasandede uzumlerine talep oldugunu ve Turkiye’den Fransa’ya ihracat yapildigini ogrendim. Fransa’da 2-3 euroya iyi denilebilecek bir kirmizi sarap alinabiliyor iken Turkiye’den ithal edilmesi sizde nasil bir dusunce uyandiriyor ve bu konu hakkinda daha onceden sizlerde bilgi sahibi miydiniz?

Gönderen:Umur

21-07-2005 10:20   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  34
Katıldı  2007-01-11

Sizden duydum desem yalan olmaz. Kalite ve damak tadı sanıyorum ithalata iten tek unsur.

Funda Toksoy

22-09-2005 13:01   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Funda Hanım,
Hasandede hakkındaki mailinizi yeni okudum. Hasandede’nin nerede olduğunu belirtmemişsiniz. Bilgi verirseniz, çağrınıza uyarak şarapları tatmak isterim.

Gönderen:Cihan Ünal

05-10-2005 10:49   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  34
Katıldı  2007-01-11

Merhaba Cihan Bey, Hasandede Kırıkkale’ ye bağlı bir kasaba. Kayseri yolu üzerinde. Ankara’ ya yaklaşık 70 - 75 km. Yolunuz düşerse bekleriz. Gelebilme ihtimaliniz olursa bir mail atın yeter. Saygılarımla.

Funda Toksoy

24-10-2005 17:22   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

selam hemserım ben hasandedelı hakan kaya nette gezerken bu sıteye rastsladım gırmek ıstedım

Gönderen:hakan

16-11-2005 13:59   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

FİRMANIN İRTİBAT BİLGİLERİNİ BANA İLETİRSENİZ SEVİNİRİM.

Gönderen:tahamarketing