9/1/2005
Sevgili Şarapsever Dostlar;
Belki henüz karşılaşmadınız ya da adını hiç duymadınız ama duyduğunuzda ve karşılaştığınızda temkinli olmanız gereken bir şarap markası için sizleri uyarmak ve bilgilendirmek istiyorum.
Bu yazıyı, tüketiciyi bilinçlendirmek ve markamızdaki kavram kargaşasına son vermek amacıyla yazıyorum.
Biz, 25 yıllık ticari geçmişi (Tekirdağ Ticaret Odası, ticaret sicil gazetesine ve esnaf ve sanatkarlar odası kaydı – üretim ve şişeleme iznine sahip) bulunan, sektörün duayenlerinden degüstatör, şarap uzmanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Tezcan Gürkan ve eşi tarafından kurulmuş, ticari ünvanı Ganos Bağcılık ve Şarapçılık İşletmesi olan bir aile işletmesiyiz.
Bu seneye kadar şişeli şarap üretmemiş olmamızı fırsat bilen ve devletin kontrol ve adalet mekanizmasını hiçe sayan bazı girişimciler adımıza kayıtlı ve tescilli olan firma ünvanımızı şarap markaları olarak kullanmaya başlamışlardır. Piyasada (özellikle Trakya ve İstanbul Bölgesi) bazı küçük bakkallarda, marketlerde görebileceğiniz “GANOS” markalı şaraplar işletmemize ait değildir. Diğer “GANOS” firmalarıyla hiçbir ilgimiz ve yakınlığımız bulunmamaktadır.
Konuyla ilgili olarak hukuksal mücadelemiz başlamıştır ancak Türkiye’de adalet mekanizmasının ne kadar yavaş işlediğini göz önüne alırsak bu girişimcilerin kaçak olarak yaptığı işlerin daha ne kadar süreceğini bilememekteyiz. Bizim için çok üzücü olan bu olayın en kısa süre içerisinde bitmesini ve tüketicilerin bu süre içerisinde taklitlerimizden sakınmasını dilemekten başka hiçbir çaremiz yoktur.
Bu marka ve kavram kargaşası sürdüğünden dolayı şaraplarımızı “GANOS” etiketiyle vermemekteyiz. Şaraplarımızın hiçbirisi “GANOS” markalı değildir. Etiketlerinde büyük harflerle “GANOS” yazmamaktadır. Sadece dağıtım aracımızda ve Mürefte’de ki işletmemizin üzerinde “GANOS” yazmaktadır.
Tescilli markalarımız;
“KRATER” ve “KAVELLANO” dur. Şaraplarımız Ekim ve Kasım aylarında sadece İstanbul’da belli başlı butik yerlerde satılacaktır. Şaraplarımızın üzerinde sadece KRATER ve KAVELLANO yazmaktadır.
Bizim hakkımızda detaylı bilgiyi http://www.ganoswine.com adresimizde bulabilirsiniz. E-mail adresimiz: (JavaScript must be enabled to view this email address) ‘dur.
Bu yazıyı okuma sabrını gösterdiğiniz ve şimdiden gösterdiğiniz hassasiyetten ötürü bütün tüketicilere ve sektördeki arkadaşlara teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Doruk Gürkan
Ganos Bağcılık ve Şarapçılık İşletmesi
Tepeköy Yolu Ardıç Sok. No:26 Mürefte / Tekirdağ
Tel: 0282 528 7697
Fax: 0282 528 9341
İst Ofis: 0216 350 7757
http://www.ganoswine.com
(JavaScript must be enabled to view this email address)