1 of 5
1
Türkiye’de BaÄŸcılık
10-08-2002 14:48   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

ülkemiz baÄŸcılığı son yıllarda ekonomik sıkıntı,enflasyon nedeniyle maalesef köylünün fakirleÅŸmesi sonucu gerileme eÄŸilimindedir.üzüm yetiÅŸtiriciliÄŸi tarımsal üretimde en zor uÄŸraÅŸlardan birisidir dolayısıyla fazla masraf gerektirmektedir.buna göre yakıt,ilaç ve bakım iÅŸlemleri,baÄŸ tesisi,iÅŸ gücü gereksinimi,mekanizasyon gibi giderler köylünün belini bükmektedir.örneÄŸin,trakyada zeytin yetiÅŸtiriciliÄŸinin baÄŸlara oranla daha az masraflı ve ürünün pazar deÄŸerinin yüksek oluÅŸu bu alana kaymaların en önemli nedeni sayılabilir.
                                      Zir.Tek.Mehmet Öztürk

Gönderen: mehmet öztürk

16-10-2002 13:45   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

sn.Mehmet ÖZTÜRK ben Gazi Üniversitesi müh. mim. fak ÅŸehir ve bölge planlama bölümü son sınıf öğrencisiyim. Diploma projesinde Kırıkkale- Hasandede’de TüpraÅŸ’ın etkisiyle yok olmaya baÅŸlayan baÄŸcılığın yeniden canlandırılmasına yönelik bir çalışma hazırlıyorum. mesajınızda bahsettiÄŸiniz konularda (ilaç ve bakım iÅŸlemleri,baÄŸ tesisi,iÅŸ gücü gereksinimi,mekanizasyon ) daha geniÅŸ bilgi edinebileceÄŸim kaynaklar önerebilirmisiniz. bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.       
                                                teÅŸekkürler…...

Gönderen:sema Taşdemir

18-10-2002 21:18   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Sayın TASDEMİR ilgili konuları GENEL BAÄžCILIK adlı kitapta bulabilirsiniz. http://www.sunfidan.com.tr  adlı siteden kitabı nasıl temin edeceÄŸinizi bulabilirsiniz.Sanırım sun fidancılığın Ankara’da merkez bürosu olmalı.Ayrıca Ankara ÜNİVERSİTESİ zir.fakültesinden gerekli bilgileri daha kolay bulursunuz.kitabı da oradan bulabilirsiniz.Kitabın yazarları Prof.Dr Hasan ÇELİK, Prof.Dr Y.Sabit AÄžAOÄžLU.(ANK.Ü)

Gönderen:MEHMET ÖZTÜRK

18-10-2002 21:22   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Sayın TAŞEMİR projenizde başarılar dilerim.bilgiler umarım yardımcı olur.iyi çalışmalar.

Gönderen:MEHMET ÖZTÜRK

10-12-2002 17:04   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  31
Katıldı  2006-12-01

2002 yılında 5   dönüm bag ekimi gercekleÅŸtirdim.  cinsi merlot üzümü . araÅŸtırdım Edirne uzuköprü  YENİKÖY de dedelerimiz bu iÅŸi 1970 yıllarına yapıyorlarmış  sonra ne olduysa olmuÅŸ  baÄŸları  sökmüşler. GeçmiÅŸ  geride kalmış artık ileri ye bakıyoruz ben ne yaparım veya bizler neler yapabilirizi konuÅŸmalıyız. Buradan hareketle EDİRNE valimize bu durumu anlattık süper vali bizi anladı  ve 2003 mart ayına kadar bizlere 3 milyon lira olan fidanları  tanesini 350 bin liraya dağıtıyor yaklaşık köyümüz ve cıvarına 600 dönüm merlot   ve cabernet savıngnon ekilecek yetmedi direklerini de parasız dağıtıyor Bİzim valimizin yaptığı  olay bana göre nobellik tüm TÜRKİYEYE duyurulur darısı  diger insanlara   sanıyorum 3 yıl içinde bölgemizde baÄŸcılık sıçrama yapabilir doÄŸamız yeÅŸile   dönecektir.                                                 

BaÄŸcılık katma deÄŸeri yüksek bir ürün AB kapısında olduÄŸumuz bu zamanda girdiÄŸimiz yıl ülkemiz zor birkaç  yıl geçirecek.  Çünkü  AB standartlar bütünü  olduÄŸunu göreceÄŸiz her üretilen ürün pazarda satılamayacak.  menÅŸeyi sertifikası  olan ürünlerin satılma ÅŸanşı  var.  ey çiftçiler ce baÄŸlı  kuruluÅŸları  ziraat odaları  uyanın fakir halkımızı  uyandırın bu olaya karşı  hazırlık yapın yapalım komÅŸumuz YUnanistanda bu yıl domates kg 2   milyondan aÅŸağı  düşmedi bizde 200 bine bile satılmadı  onlar aptal deÄŸil yukarıda bahsettiÄŸim sebepten dolayı  öyle olmak zorunda   Ey canım çiftçi arkadaÅŸlar   UYANIN sertifikalı  ürünleri ÅŸimdiden ekin özellikle baÄŸ  ve meyvacılığa geç  kalmadan dönün BirÅŸey daha FRANSA 60 dönüm baÄŸ  ekene kırmızı  pasaport   veriyor
saygılar
ATİLLA ÖZTURAN
O 542 3212708

11-12-2002 10:19   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  31
Katıldı  2006-12-01

söylediklerine katılıyorum sana basarılar

11-12-2002 14:42   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

sn.özturan yaptıklarınızı takdirle karşılıyorum.çok güzel ve olumlu iÅŸler yapıyorsunuz.ayrıca edirne valisine de ÅŸahsınızda teÅŸekkürlerimi arz ederim.çoÄŸu giriÅŸimci ruhlu insanımız yoksulluktan adım bile atamamakta.ülkemizin üretim alanındaki en büyük sorunu sizin de belirttiÄŸiniz gibi standardizasyonu yakalayamamadır.bunu baÅŸardığımızda inanıyorum ki çiftçimiz baÅŸta olmak üzere tüm üreticilerimiz refaha ulaÅŸacaklardır.kalite ve standardizasyonu mutlaka yakalamalıyız diye düşünüyorum.iÅŸlerinizde kolaylıklar dilerim…

Gönderen:mehmet öztürk

08-01-2003 11:08   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ülkemizdeki şarapçılık ve bağcılık hareketlerinin kıpırdanmaya başladığı bu dönemde ,yabancı sermayenin yatırımlarının ülkemiz üzerinde yoğunlaştığını gözlemlemekteyim.Bugün telekomünikasyon ve alkollu içecek dağıtımı konularında iştigal ederken ,dağıtımını yaptığım ürünlerin kalitesini yükseltmek ve ülkemizde bağcılığın yaygınlaşması yolunda bir adım atmak için kalitesi yüksek şaraplık üzüm yetiştirmeyi düşünmekteyim.Bu projemi geçmiş yıllarda bağcılık yapıldığını duyduğum, Marmaris bölgesinde uygulamaya geçirmek arzusundayım. Projeyi uygulamak için kullanmak istediğim yer Marmaris civarında yaklaşık 50 dönümlük bir arazidir,şayet başarılı olabilir isem yaklaşık bir 100 dönümlük arazidede bu çalışmalarımı devam ettirmek istemekdeyim.Fakat bağcılık konusunda bilgi birikimi ve tecrübem olmamaktadır, bu konuda kaynak,bilgi ve tecrübeli kişilerin fikirlerine ihtiyaç duymaktayım.
Herkeze saygılar sunarım.

Niyazi YİĞİT 532 3248685

Gönderen:Niyazi YİĞİT

27-01-2003 16:22   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Bağcılık konusunda Yük.Lisans yapmaktayım. Tez konusu henüz belirlenmedi. Gaziantep ilinde yapabileceğim araştırmada tez konusu belirlemede tavsiyeleriniz nelerdir.

Gönderen:sedat gökoğlu

19-09-2003 16:32   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba, hazırlamakta olduÄŸum bir haber için yardımlarınızı rica ediyorum. Türkiye’de ne kadar alanda baÄŸcılık yapılıyor? Bunun ne kadarı ÅŸarap üretiminde kullanılıyor? Åžarap için en iyi üzüm hangisi?Bunun üreticiye maliyeti ne kadar oluyor? Bir de Türkiye’nin ÅŸarap üretimine iliÅŸkin rakamlara ihtiyacım var. DiÄŸer ülkelerle karşılaÅŸtırmalı veriler çok daha fazla iÅŸime yarar…
Teşekkür ediyorum

Gönderen:Gönül Yakar

14-11-2003 12:10   [ Yok say ]   [ # 10 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ülkemizde bağın dekara verimi son birkaç yıl itibarıyle ne kadardır.Bölgeler itibariyleyapılan istatistiki çalışmalardan,özelikle Elazığ ili ve ilçelerine ilişkin veriler mevcutmudur? TarımBakanlığı personelinin yaptığı istatistik ve verilerin gerçeği yansıtmadığını düşündüğümden bilgilerinize başvurma gereğini duydum.Yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Gönderen:Zeynel Abidin TAN

28-01-2004 15:18   [ Yok say ]   [ # 11 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhabalar;
Zeynel Abidin bey;
ilimizde (Elazığ) yaklaşık 25-30 bin ton arasında üzüm üretilmektedir. bu rekoltenin yaklaşık %-30’u siyah (ÅŸaraplık) üzümdür. siyah üzümde ağırlık öküzgözü, boÄŸazkere ve köhnü çeÅŸitleri üzerine yoÄŸunlaÅŸmıştır. beyaz çeÅŸitlerde ise ağırlık ağın beyazı, ÅŸilfoni, tehannebi ve kabarcık çeÅŸidindedir.
ilimizdeki baÄŸcılığın yoÄŸun olarak yapıldığı ilçeler sırasıyla merkez ilçe , Arıcak, Alacakaya, Keban ve Ağın olup diÄŸer ilçelerde de üretim yapılmaktadır. İlde üretilen ÅŸaraplık üzümün u-80’i merkez ilçe, Keban ve Ağın ilçelerinde olup Arıcak ve Alacakaya ilçesinde ise ağılıklı olarak beyaz çeÅŸitlerden Kabarcık üzüm çeÅŸidi üretilmekte olup (€-85) bunun yanında boÄŸazkere çeÅŸitli üretim de yapılmaktadır.
Saygılarımla
Dr. Yusuf İPEK
Zir. Yük. Müh.

Gönderen:Yusuf İPEK

29-03-2004 13:40   [ Yok say ]   [ # 12 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

cografya öğretmenimiz türkkiye’de baÄŸcilik hakkında dönem ödevi verdi yardımcı olursanız sevinirim

Gönderen:ekrem

31-03-2004 11:46   [ Yok say ]   [ # 13 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Türkiyedeki bağcılık ve şarapcılık ile ilgili istatistiki veriler

Gönderen:sevda

31-03-2004 11:54   [ Yok say ]   [ # 14 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Türkiye’de ne kadar alanda baÄŸcılık yapılıyor? Bunun ne kadarı ÅŸarap üretiminde kullanılıyor? Åžarap için en iyi üzüm hangisi?Bunun üreticiye maliyeti ne kadar oluyor?Åžarap üretimi yapan tesislerle ilgili ve de Türkiye’nin ÅŸarap üretimine iliÅŸkin rakamlara ihtiyacım var. Åžimdiden teÅŸekkürler.

Gönderen:sevda

12-04-2004 22:23   [ Yok say ]   [ # 15 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ben çanakkale bayramiçte üzüm üreticisiyim karasakız üretiyoruz amama
sonyılardaki devlet politikaları biz üreticiyi zordurumda bıraktı başka sektörlere
yönelmeyi düşünmedik değil ama devlet tekelinden çıkması bizim için bir umut ışığı oldu ilerki yıllarda inşallah şartlar iyileşir tezini bizim memlekette hazırlamanı
isterdim size başarılar

Gönderen:ercan

1 of 5
1