sayın bugra
ban selcuk üniversitesinde bagcılık egitimi aldım.ayrıca 1 ay sonra antalyada olacagım.bag tesisini nerede kuracaksınız.bana ulasırsanız size en iyi sekilde yardımcı olabilirim.
adım mustafa bilgiç urfalıyım zır. fak tarla bit. mezunuyum 300 dekar sulu arazim var bag kurmak istiyorum bana maddi ve teknik bilgi olarak yardım edecek sözleşmeli ortaklık yapacak kişiler veya kurumlar arıyorum ilgilenmenizi bekliyorum bu kişilerle veya kurumlarla nasıl iletişime geçebilirim şimdiden teşekkürler
Sevgili Erdoğan;
Elazığ ilinde bağcılıkla ilgili olarak talep ettiğin teknik desteği tarım İl Müdürlüğünde bulabirisin. Adresim ve tlf numaram aşağıda verilmiştir. Temasa geçersen gerekli bilgileri temin edebilirsin.
Selamlar
Dr. Yusuf İPEK
Tarım İl Müdürlüğü- ELAZIĞ
Tlf: 0.424.2411616
Bağ çeşitleri hakkında bilgi almak istiyorum; Siraz,kabarnet,merlot,şardone,bu bağ aşıları hakkında yetkililerden yadım almak isityorum yardımızın için mail adresime yollarsanız sevinirim…
Ayrıca bu aşıları yaptıgımız taktirde bakımı ve ilaçlanması v.b. hastalıkalra karşı önerilerinizi mail adresime göndermezin arz ederim
iyi günler.ben osmangazi üniversitesi ziraat mühendisliği öğrencisiyim.bağcılık dersi için yapmamız gereken bir ödev konusunda sizden yardım istiyoruz.60 hektar arazide nevşehir yöresinde emir üzüm çeşidine ait bir bağ tesisi kurmamız gerekiyor.bu bağ tesisinde telli terbiye sistemi uygulanacak ve yörede filoksera zararlısı olduğu için uygun anaç belirlenecek.ödev 27.01.2005 tarihinde teslim edilecek.en kısa zamanda cevbınızı bekliyoruz lütfen.teşekkürler
selamlar
ben yuk.zıraat muh. hakan
ızmır urlada 25 da alanda bır arazım var ve subatın basında hemen arazı duzenlemelrımı yapıp fıdan yerlerını haazırlayıp gabarnet cesıt uzum yetıstırıcılıgı yapmak ıstıyorum ancak kalıtelı fıdelerın dıkım zamanına kadar neredn temın edebılecegımı ve fıyatlarını bılmıyorum
eger aranızda bu konu da bılgısı olan bır arkadasım varsa bana ulasırsa sevınırım bırım fıyatı ne kadar
sıra arası ve uzerı ne kadar yapmalıyım(ben1,90a2,90)dusunuyorum
ne kadar fıde almalıyım
ne zaman elıme gecer ve odeme sekıllerını
1 da alandan ne kadar sure sonra 0 verıome gececegımı
bu tarz sorulara cevap verırsenız sevınırım
saygılarımla hakan
Merhaba Nurcan panım ödeviniz konusunda size yardımcı olmak isterdim. Ben Alaşehir M.Y.O. bağcılık bölümü mezunuyum. Ancak çok kısa bir zaman var. Sana tavsiyem söylediğin bölgede Bağ kurucağınız bölge kıraç ise 110 R veya 140 Rugeri, şayet taban bir arazi ise 5BB A.A.A. üzerine aşılı emir üzüm çeşidini tesis edebilirsiniz. Bu konuda çok daha geniş bilgi vermek gerekir. Ancak memur olduğum için zamanım müsait değil sana başarılar dilerim.
Ankara üniversitesi ziraat mühendisliği 2,sınıf öğrencisiyim.geçen sene mesleki ders görmedik fakat şu geçen dönem birkaç saat bağcılık dersi aldık.amerikan asma anaçlarının gerekliliğinden bahsedildi ayrıca 30_40 cm yükseklikten sonra istenen şekil budamaları yapılmalı.bunlar goble(3yada4eşit güçteki dal ana gövdeye dengeli binecek şekildeoluşturulmalı),kordon(30-40cm yüksekliğe ulaşmış ana gövdeden iki eşit güçte dal zıt istikamette tellere ağdırılır)olabilir.ama bence telli sistem budama bakımından daha kolay olmasına karşılık dekarda yetiştirilecek asma sayısı azalmakta.şekil, yetiştirilecek asma türüne görede değişiklik gösterir.şekil budamasından sonra verim budamaları kurallara göre uygulanır.verim budaması genelde geçen senenin dalını dipten alıp yeni sürgünlerden iki tanesinin üsttekini 2.3.göz üstünden kesip alttakini enalt göz üstünden kesmek şeklinde yapılır bu yedek dal olup seneye ürün dalı olarak kullanılır.bu bahsettiğim verim budaması goblede uygulanır kordanda ise daha basiti uygulanır tüm sürgünler 2,göz üzerinden kesilir. size başarılar dilerim herhangi bir sorununuzda bana yazarsanız bilgimin yettiğince ve yetmediğinde değerli hocalarımızdan bilgilenerek size yardımca olmak isterim. İLDENİZ DÜNDER
ben diyarbakırın ergani ilçesinde ikamet etmekteyim.30 dönümlük alanda bağcılık tapmak istiyorum.ama her türlü çabama karşı fide bulamadım.tercihen öküzgözü veya boğazkere fidesini nerden bulabilirim ve fiyatları ne kadar şimdiden teşekkürler
Ben bağ kalemleri hakkında bilgi almak istiyorum ve bu kalemlerin aşılama teknikleri hakkında açıklamaı resim istiyorum Bağ kalemleri hakkında yardımızın için e-mail adresime atabilirisiniz ve yardım almak istediğiniz konu hakkında bana müracet edebilirsiniz elimden geldigi kadar yardımcı olurum saygılarımla
ank.ünü.ziraat müh.2.sınıf öğrencisiyim.bağla yada diğer bitkilerle ilgili proplemlerinizde sorularınızı bekliyorum.amacım hem kendim ve değerli prof.hocalarımızın bilgileriyke size yardım etmek hemde kendimi geliştirmektir.sorularınızı a.mail adresime yazarsanız değerli hocalarım vasıtasıyla size yardımcı olurum.saygılar.ildeniz dünder