Yeni bağlar kurmak |
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 5042
Katıldı 2008-10-12
|
Elazığ‘da 12 dönüm arazim var.Bu bağa 800 adet öküzgözü,800 adet de boğazkere fidesi ektim.Yörenin bu üzümleri yetiştirmeye daha uygun olması sebebiyle başka tür bir fide ekip riske girmek istemedim.Buraya merlot da ekebilir miyim?Bir fideden yaklaşık kaç kilo üzüm çıkar?Bu işin bana getirisi tahminen ne kadar olur?Saygılar.
Gönderen:Gökhan Aytekin
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
istanbul üniversitesi işletme 1. sınıf öğrencisiyim ve karadenizde bağcılıkla ilgili olarak iş alanı yaratmak istiyorum ve bu konuda bilgi vermek isteyenler email adresime msj gönderebilir
Gönderen:m.akif
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Merhaba Sayın Ergin,
Bağcılık konusunda vakit ayırıp bana verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli.Mümkün olursa sizinle görüşüp tanışmak istiyorum. Yılın çoğunu Ürkmez Meltem-Tur sitesinde geçiriyorum.
Uzun zamandır bu siteyi ziyaret etmemiştim.Cevabınızı şimdi okudum.Gecikmeden dolayı özür diliyorum.
Saygılar…
Alaaddin Turgut
Gönderen:Alaaddin Turgut
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
sayın mine hanım .ben ankara ünüv. ziraat fakültesi 2,sınıf öğrencisiyim bilgi için ankara dışkapıdaki ankara ünüversitesi ziraat fakültesi ne bağlı olan bahçe bitkileri bölümünün bağcılık alanındaki profösörlerinden başvurabilir doğru bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.beyinizle dışkapıya gelip 05444949811nolu tlfna ararsanız size yardımcı olabilirim.iyi günler başarılar
Gönderen:ildeniz dünder
|
|
|
|
|
|
|
|
Müdavim
Toplam Mesaj: 34
Katıldı 2007-01-11
|
Merhaba bizim Hasandede’de 17 dönümlük bağımız var. Bu yıl Kalecik Karası diktik. Arazi içinde kuyumuz var fakat ne tür bir sulama yapacağımıza karar veremedik. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Funda Toksoy
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Kontrollü,Aşılı, tüpte şaraplık ve sofralık asma fidanı üretiyorum. 5000 ad. Caberna, 3000 ad. Alphonse, 1000 ad. Trakya İlkeren, 500 ad. Yalova İncisi, 500 ad. Kadın Parmağı ve 3000 ad. çekirdeksiz sultani fidanım dikime hazır durumdadır. İlginizi çekerse haberleşelim. selamlar
Gönderen:Tuncay Altunezen
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
4000 adet (41 B anaç) Caberna ve 3000 adet Alphonse (Anaç 1103 P ve 41 B) tüpte aşılı, kontrollü asma fidanım dikime hazır durumdadır. Satuş fiyatımız 2.250.000.- TL.dir. İlginize sunulur.
Gönderen:Tuncay Altunezen
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Denizli Güney ilçesinde çukur sayılabilecek bir yerde bulunan 13 dönüm tarlama kaliteli şaraplık üzüm dikmek amacındayım. yalnız bu arazi ilkbaharda sonradan oluşan don olaylarından çok etkilenmektedir. daha önce burada bulunan sofralık üzüzmleri soguk vurmaktaydı. buraya soguga daha çok dayanıklı ve baharda geç uyanan hangi tür üzüm dikebilirim. bu konuda tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Gönderen:Akın EROL
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Tarım İl Müdürlüğünce Kontrollü,Aşılı, tüpte asma fidanı üretiyorum. 3000 ad. Alphonse (1103P ve 41B anaç), 400 ad. Trakya İlkeren (1103p Anaç), 500 ad. Yalova İncisi, 500 ad. Kadın Parmağı fidanım dikime hazır durumdadır. İlginizi çekerse haberleşelim. selamlar
Gönderen:tuncay altunezen
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
saygılar okuyanlara ve beni aydınlatanlara teşekkürler.ben bir bağ satın aldım bunu hobi olarak yapıyorum,acaba asmalar yaşlanırmı değiştirmek gerekirmi,birde asmaları tele almak dahamı mantıklı olur.
Gönderen:tayfun köse
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni üye
Toplam Mesaj: 16
Katıldı 2007-04-09
|
merhabalar
asmalar ekonomik ömrünü 25-40 yaşına geldiğinde tamamlar.siz asmalarınızı ne şekilde değerlendirmek istiyorsunuz? Sofralık yada şaraplık olarakmı.Asmaları tele almak modern bağcılığın olmazsa olmazıdır.Birim alandan en yüksek kalite ve verimi yüksek gövdeli telli terbiye ile alırsınız.asmalar yerden ne kadar yüksek olursa topraktan buharlaşan su zerreciklerinin mantari hastalık yapma riski en aza iner.Güneşe daha yakın olduğu için renklenme tam gerçekleşir. Bunun gibi daha birçok olumlu yönü sayılabilir.sorularınızı iletebilirsiniz.
kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Bala Karaali mevkiinde 20 dönüm arazi almış bulunmaktayım daha önceleri bu yörede üzüm baglarının oldugunu biliyoruz üzüm yetiştirmek istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
Gönderen:mustafa il
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
merhabalar,
izmir -karaburun-ovacık mevkiinde 40 donum yerimiz var. Bu yeri saraplık uzum bagı olarak degerlendirmek istiyoruz. bu konuda bizi hem ticari hemde teknik olarak bilgilendirecek destek verecek firma aramaktayız. bu tur firmalara nasıl ulasabiliriz? Yardımcı olmak isteyenler mail adresimden bana ulasabilirler. @: (JavaScript must be enabled to view this email address)
Gönderen:serkan gurbuz
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
merhaba.tabiki her canlı gibi yaşlanır ekonomik ömrü 30 ile 40 yıl
arasıdır.asmaları tele almak tabiki faydalı nemden rüzgardan ve güneşten
en uygun yararlanmayı ve korunmayı sağlayacaktır.budaması ilaçlaması ve
hasat işlemleri kolaylaşacağı gibi nematotlara karşıda koruma
sağlayacaktır bunlar sadece birkaçıdır
Gönderen:ildeniz dünder
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
40 dönüm arazi için sertifikalı boğazkere yada öküz gözü fidan almak istiyorum fiyatını öğrenebilirmiyim
Gönderen:necdet
|
|
|
|
|