7 of 7
7
Yeni bağlar kurmak
14-03-2006 11:58   [ Yok say ]   [ # 91 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5044
Katıldı  2008-10-12

Sayın YILDIRIM

Elimizde 2700 adet köksüz trakya ilkeren üzüm çubuğu vardır.
selamlar 0-555-6297758

Gönderen:Mehmet KARAASLAN

15-03-2006 21:39   [ Yok say ]   [ # 92 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

urla bölgesinde şaraplık bağ oluşturmaktayım direk aşamasına geldim. Beton direk tavsiye edilmiyor
  paslanmaz demir direk kullanmak istiyorum,nasıl temin ederim,doğrumudur. teşekkür ederim

Gönderen:ismail çimen

19-03-2006 18:05   [ Yok say ]   [ # 93 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

izmirin menemen ilçesinde dağlık arazide şaraplık üzüm yetiştirmek istiyorum bu tip arazide şaraplık üzüm yetiştirmek mümkünmü

Gönderen:cem akarsu

25-03-2006 19:57   [ Yok say ]   [ # 94 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

şaraplık üzüm ihtiyacım var, acilen diyaloğa geçebilirsek sevinirim. 0535 596 22 11

Gönderen:M.Hazım Açanal

09-01-2008 13:48   [ Yok say ]   [ # 95 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  4
Katıldı  2008-01-07

Merhaba Ali Sadık bey ben bu işe yatkın tam aradığınız kriterde biriyim diyebilirim ama siz Konyada sınız ben Manisa dayım keşke daha yakın olabilseydiniz.Araziniz kaç dönüm,sondaj varmı,ne tür bağ yetişiyo sizin oralarda bunu da merakımdan soruyorum..biz 50 senedir bağcılıkla uğrasıyoruz.her türlü ekipmanımız var..

16-02-2009 23:08   [ Yok say ]   [ # 96 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  12
Katıldı  2008-03-28

sevgili arkadaşlar adım üzüm anne, trakyada bağlarla ilgili çalışmalarım var. emeklilikten çiftçiliğe gazetecilik ve yazarlığa terfi ettim. 30 ayakın belki de fazla üzümle yola çıkıp yanlış yaptım amma doğruyu bulup başkalarına da örnek oldum bağ ürünlerinin de ekonomiye kazandırılması için de birlik kurup başına erkekleri geçirdim çünkü eşimle bir çiftlikte yazıyoruz.kırklareli değirmencik köyünde kuntlar çiftliği.
facebook.com da çiftliği izleyebilirsiniz. allah hepinize kısmet etsin. hepinize de kolay gelsin bağcılıkla ilgili bilgileri http://www.gazetetrakya da bulabilirsiniz yazar hatice kunt. gerçi bu yıl sadece hardaliye projesi ile uğraştım. amma yine de geçmiş sayılarda budama şekilleri üZüm özellikleri var.
ister buradan isterseniz facebooktaki kuntlar çiftliğinden bize ulaşabilirsiniz kırsalda kadın çalıştayında biz kadın çiftçiler çiftçilik tecrübe gurubu oluşturduk.
mühendis değilim amma alaylı bir araştırmacı çiftçiyim
bir diğer adım da toprak ana slm

24-09-2009 14:16   [ Yok say ]   [ # 97 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2009-09-24

mrb NİYAZİ bey Manisa/Alaşehir sizin bağınız hakkında telefonla yada yüz yüze görüşmek ve tanışmak istiyorum biz bağcı ve üzüm üretiyoruz + bağ beton direk çift montajı yapıyoruz bölgemizde her dürlü aşılı aşısız,köklü-köksüz sertfikalı üzüm ve asma çeşitleri mevcuttur eğer buraya Alaşehir e gelmeniz mümkün olursa bir e bir herşeyi görüşebiliriz saygı ve sevgilerimi sunar işlerinizde başırılar temelini ederim…

KAYA KAYALI BAĞ BETON DİREK ÇİFT SANAYİİ
                          SARIGÖL CADDESİ NO:99/45600
                                        ALAŞEHİR
                                    ———————
                                        MANİSA
  TEL:05059171693
    :05384847885
    :0236/6541058

Resim ekleri
IMG0641A.jpgIMG0055A.jpg

25-09-2009 22:34   [ Yok say ]   [ # 98 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  12
Katıldı  2008-11-15
misafir - 14-03-2006 11:58

Sayın YILDIRIM

Elimizde 2700 adet köksüz trakya ilkeren üzüm çubuğu vardır.
selamlar 0-555-6297758

Gönderen:Mehmet KARAASLAN

Merhaba,
Acaba bu çubuklar amerikan köklümüdür? Eger cevabınız evet ise hangisidir?
Fiyat konusundada bir bilgi verirseniz memnun olurum
Tel. 0536 445 97 51 veya (JavaScript must be enabled to view this email address)

02-06-2010 12:54   [ Yok say ]   [ # 99 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  5
Katıldı  2010-06-02

Değerli Bağ ve Şarap Dostları,

Sizleri Yeni Bağcılık Teknolojileri hakkında bilgilendirmek isterim. Aslında bu Dünya bağcılığı için pekte yeni sayılmaz. Türkiye’de de 4-5 yıldır yaygın olarak kullanılmaya başlandı ve her geçen süre de yayılmaya devam ediyor!

Evet! Konumuz Organik Bağcılığa elverişli, yüksek kaliteli, uzun ömürlü Telli Terbiye Sistemleri!!!

Bir bağ tesisinde temel olarak kullanılması gereken ürünleri belirleyelim…
1- Baş ve ara direkler
2- Su, Gövde ve Terbiye Telleri
3- Baş direk gerdirmeleri / takımları
4- Tel gerdirme sistemleri

İlk olarak atadan kalma yöntemler dediğimiz geleneksek sistemleri tanıyalım:

1- Beton direkler: Doğa ile son derece uyumsuz. TSE standartlarında üretilse dahi ve hiçbir darbeye maruz kalmasa da kullanım ömrü ortalama 8 yılı geçmemektedir. Nakliye, hamaliye ve işçilik masrafları doğal olarak yüksektir. Birim fiyatları uygun maliyetli gözükse de bu masrafları da eklediğinizde fiyat avantajı ortadan kalkmaktadır. Traktör çarpmalarına karşı dayanıksız olduklarında ön görülen 8 yıllık ömürlerini tamamlayamadan kolayca kırılırlar. Kırılmaları halinde araziden çıkartılmaları ve yenisi ile değiştirmeleri artı olarak nakliye, hamaliye ve işçilik maliyeti getirmektedir. Bilindiği üzere beton suyu emen ve bünyesinde muhafaza edebilen bir materyaldir. Buzdolabınızın dondurucusunda su dolu bir plastik şişeyi unuttuğunuzda donacak olan su genleşir ve şişeyi patlatır. Sulama ve yağmur suları sonrasında suyu toprak içinde kalan bölümünden emecek olan beton direk te don olan bölgelerde aynı reaksiyonu gösterir ve toprak altında patlar. Sonuç olarak tesisiniz çöker ve yaptığınız yatırım boşa gider.

2- Standart Galvaniz Teller: Herhangi bir nalburdan kolaylıkla temin edebileceğiniz bu teller TSE standartlarında üretilmiş olsalar dahi normları gereğince ST37 standartlarında üretilmiş demektir. Yani mm2 de maksimum 37kg çekme kapasitelerine sahiptirler. Bu standart ayrıca minimum   uzama oranına eşittir. Bir başka değişle 100mt uzunlukta olan bağ sırasına çekilen bu tel yaz aylarında 120mt olacaktır. Standart Galvaniz Teller hakkında bir başka atlanılmaması gereken konu ise PAS oluşumudur. Sebebi ise, bu tellerin özü dediğimiz ST37 hammadde   oranında uzama yaparken üzerindeki 40gr galvaniz kaplama daha sert bir alaşım olduğundan aynı oranda uzama yapamaz ve pul pul koparak dökülürler. Kaplama özelliği kaybolan içerisindeki öz açığa çıkar ve maksimum 3-4 yıl içerisinde başlayan paslanma kaçınılmaz olur. mm2 de 37kg çekme kapasitesi bizi daha kalın tel kullanımına yönlendirir. Su teli: 2.5mm - Gövde teli: 3.5 / 4mm - Terbiye teli: 3mm olması gerekmektedir.

3- Baş Direk Gerdirmeleri/Takımları: Baş Direk ve Baş Direk Gergi Takımları tesisin en önemli parçalarıdır. Tüm tesis gerektiğinde bu ürünlerden destek alarak ayakta durmaktadır. Ara direkler gibi sadece taşıyıcı özelliği olmamakla birlikte sıra üzerindeki tüm yükü bu ürünler yüklenmektedir. Bu nedenle arazinin toprak ve yerleşim yapısı doğru incelenmeli ve çıkan sonuca göre uygun baş direk ve baş direk gergi takımı seçilmesi sistemin sağlığı için zorunludur. Olası fırtına ve hayvan sürüsü saldırılarında (sisteme gelecek fazladan ve ani yük bindirmelerinde) seçilmiş olan gergi takımları arazinin yıkılmamasını sağlayacaktır. Muhtelif şekillerde imal edilen bu ürünler toprak altında kalacağından hurda demir ve/veya köşebent kullanılarak uygulanır. Üzerine sağlamlaştıracağını düşünerek beton harcı atılır ve üzeri toprak ile kapatılır. Farklı bölgelerde farklı özellikte kullanılması gereken tesisin bu son derece önemli parçaları, geleneksel uygulamalarda her zaman aynı ürünü kullanmaktadır.

4- Tel Gerdirme Sistemleri: Standart Galvanizli Teller başlığında bahsettiğim üzere geleneksel (atadan kalma) sistemlerde kullanılmakta ve   oranında uzama yapmaktadır. Yeni çıkan sürgünlerin kırılmaması, genç gövdenin eğilmemesi ve su borsunun eğimli hale gelmemesi için tellerin sürekli gerilerek belli bir gerginlikte tutulması sağlıklı bir bağ gelişimi için zorunludur. Geleneksel bağcılıkta su borusundan yapılmış ve anti-pas sürülmüş gerdirme makaraları, zincir, burgu kelepçe gibi türlü gerdirme teknikleri kullanılmaktadır. Bunların çoğu amaca hizmet etmemekle birlikte oldukça maliyetli çözümlerdir.

Asıl konumuz olan Yeni Bağcılık Teknolojileri hakkında 2. yazıda bilgilendirme yapacağım…

Resim ekleri
11221.jpg

02-06-2010 12:57   [ Yok say ]   [ # 100 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-06-02

Değerli Bağ ve Şarap Dostları,

Tekrar merhaba!!

Şimdi de sizlere Yeni Bağcılık Teknolojilerinde kullanılan ürünlerden bahsetmek istiyorum:

1- Çelik Profil Direkler: Hafif ve iç içe geçebilen ambalaj imkânıyla nakliyesi, hamaliyesi ve işçilik maliyetleri son derece ucuzdur. Yaklaşık 6-7 saniyede toprağa çakılarak montaj edilirler.
Traktör darbelerinden etkilenmezler. 220gr/m2 Pre-Galvaniz çelik hammadde kullanılmaktadır. Kullanım ömürleri ortalama 40 yıldır. Bu süre yaklaşık olarak bir bağ ömrüne eşittir. İstenildiği taktirde Sıcak Daldırma Galvaniz olarak imal edilerek kullanım ömürleri iki katına çıkartılabilinir. 24 istasyonlu bir roll form (profil çekme) makinesinde imal edilmektedirler. Yapısında 27 adet kıvrım bulundurması Çelik Profil Direkleri son derece sağlam yapmaktadır. Geri dönüşüm özelliği ile doğaya terk edilmeden değerlendirilebilinir. Tarım İl ve İlçe müdürlüklerinin de teknik şartnamelerinde yer alan Çelik Profil Direkler modüler yapısı ile kullanım alanınızı genişletmektedir. Şaraplık bağınızı sofralık bağa değiştirmek istediğinizde ihtiyacınız olacak Te sistemini rahatlıkla sisteme dahil edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus ise ülkemizde imalatı yapılan çelik profil direklerin imalatçı firmaya göre kalitesinin değişkenlik göstermesidir. Şaraplık bağlarda baş direkler 2mm kalınlığında ara direkler 1.5mm kalınlığında olmalıdır. İrtibat kurduğunuz üretici firmadan kullanılan hammaddenin menşeini ve teknik toleranslarını öğrenmeyi unutmayınız…

Resim ekleri
grip.jpg

02-06-2010 13:03   [ Yok say ]   [ # 101 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-06-02

Kota uygulamasından dolayı yazımın tamamını gönderemiyorum.Daha detaylı bilgi edinmek isteyen Şarap Dostları bana yazabilirler.

Saygı ve Sevgilerime,

Erhan DOĞAN
http://www.modenerji.com

03-06-2010 10:44   [ Yok say ]   [ # 102 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-06-02

2- Süper Çelik Bağ Telleri: Süper çelik teller mm2 90-100kg arasında çekme kapasitesine sahiptirler. Bu sayede uzama oranın maksimum

17-06-2010 15:50   [ Yok say ]   [ # 103 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  2
Katıldı  2010-06-17

merhaba

20 000 m2 (10 dönümlük) arazimizin bu sene (05,kasım,2010) itibari ile
  3 dönümünde bağcılığa başlamak istiyoruz..kalan kısmınıda diğer sene yapmak istiyoruz..Rakım 1150 toprak kalker ,çorak.

3 dönümlük bağ arıyoruz .şaraplık Reisling ve shiraz düşünüyoruz
    bu konuda sertifikalı ürün arıyoruz..lütfen yönlendirirmisiniz.

ayrıca bağ etrafı için tel ve baş,ara direkler için tavsiyeniz nedir.
      (JavaScript must be enabled to view this email address)  0542 565 85 90

Resim ekleri
eğ.jpg

7 of 7
7