2 of 2
2
YENİKÖY /uzunköprü/ BAĞLARI
09-11-2005 19:23   [ Yok say ]   [ # 16 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Merhaba Can Bey,
Manisa Mrk Yeniköy ’ de şaraplık ve sofralık asma fidanı üretimi yapmakla beraber bağ tesisi konusunda danışmanlık yapmaktayız. Bu konu ile ilgili görüşme talebimizi dile getiriyoruz.
En kısa sürede görüşmek dileğiyle,

Saygılarımızla,

0 236 286 70 54 MANİSA

Gönderen:Asma bağcılık danışmanlık

18-11-2005 23:53   [ Yok say ]   [ # 17 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba Atilla Abi,

Hakiki şarapçılıksa;üzümü kendimiz üretip şarabı da kendimiz yapalım diyoruz her zaman.Yöremizde hla kooperatifleşme ile ilgili hiçbir çalışma yapamadık.Gerçek girişimlere ve bir an önce ekim ve üretilen kaliteli üzümlerle çeşitli karışımlar yaparak bu işin temelini atmak düşüncesindeyim.Elimizde olan bağları da bu sene tamamıyla cabernet savingnon ve merlot üzümü olarak değiştirmeye karar verdik artık.Ben şarapçılığı gerçekten çok kaliteli ve entellektüel bir iş olarak görmekteyim.Bu yüzden de çok ciddiye alıyorum.Bir an önce biraraya gelmeyi teklif ediyorum.En azından yapabilir miyiz ,bi görüşmüş oluruz.Gerekirse bu ,işi yapan insanları en müsait zamanda biraraya getirip toplantı yapalım. Nasıl olur?

Cüneyt ÖZKAN/ Yeniköy

Gönderen:Cüneyt ÖZKAN

04-12-2005 12:29   [ Yok say ]   [ # 18 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

İzmir Bayındır’da 17 DÖNÜMLÜK tarlamda merlot üzüm yetiştirmek istiyorum. Lütfen bilgi verirmisiniz. SAYGILARIMLA…
Enis ŞENGÜL   Tel: 0 533 230 22 00

Gönderen:enis

03-01-2006 14:52   [ Yok say ]   [ # 19 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

hafta sonu ismailin yeri veya şakirin yerinde görüşmek üzere

Gönderen:ATİLLA

05-01-2006 15:10   [ Yok say ]   [ # 20 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ya atilla abi yaptıklarınız şeyleri bende kutlarım cok doğru bir karar [bende yeniköylüyüm]

Gönderen:hüsüyin kezer

31-01-2006 18:48   [ Yok say ]   [ # 21 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Sevgili Attila abi;
İstanbul ‘da yaşayan bir Yeniköylü olarak bağcılık ile ilgili görüşlerinizi büyük bir beğeniyle okudum.İşin büyütülebilmesi için kooperatifleşmenin gerekli olduğu yazınız ve diğer yazılardan da anlaşılmaktadır.Bende konuya Yeniköyümüzle ilgili eski tarihlerde çıkmış yazılardan örnekler vererek katılmak istedim.Tarım yada bağcılık ile uğraşmıyorum ama Yeniköyde yapılacak her türlü başarılı çalışmaya destek verebileceğimi belirtmek isterim.Herkese selamlar.

Cumhuriyet’in ilk yıllarında Edirne’de çıkan ‘Edirne Milli Gazete’nin Kasım 1927 yılı sayısında Yeniköy hakkında şu bilgiler verilir :
‘‘Zalof Yeniköy’ü 200 haneli, ahalisi fevkalade çalışkan, uyanık. Büyük bir köy odası yaptırıyorlar. Köyde iki traktör var. Üç dershaneli okulları, şehir okullarını aratmayacak derecededir. Temiz çiçek gibi. Muallimleri İhsan Efendi ve karısı Muallime Hanım okullarına kendi evleri, talebeye evlatları gibi ilgi gösteriyorlar.
Kız öğrencilerin siyah önlükleri, beyaz yakaları, erkek öğrencilerin düzgün ve bir örnek elbiseleri var. okulun ders araçları bol, her dershanede Gazi’nin resmi ve haritalar ile ders levhaları duvarları süslüyor.
Köylü bu seneki pancardan çok memnun. Tütünleri henüz satmamışlar. Yeni bağlar ekmişler. Birkaç sene sonra zengin bağlı bir köy olacak. Koyunları ve büyükbaş hayvanları çok iyi. Fakat geçen senenin süt fiatlarından pek memnun değiller.
Köylünün şimdi en önemli düşüncesi, köylerine telefonu biran önce yaptırmaktır. Köy dediğin böyle olur. Aferin Yeniköylülere…..’’
‘Yakın Yurt Serhat Şehri Edirne’ kitabının 1965 yılı baskısında Ahmet Korkut ise Yeniköy’ü şöyle anlatır:
‘‘Yeniköy, Edirne-Uzunköprü Şosesi üzerinde şerit gibi uzanmıştır. Okulu tam teşekküllüdür. Halkı çok çalışkan ve marifetlidir. Çocuk okutmada örnek bir köyümüzdür. Üniversiteyi bitiren gençlerin sayısı hayli kabarıktır. Toprakları, bağcılığa pek elverişlidir. Bağcılık günden güne gelişmektedir. Son yıllarda Amerikan çubuğu bağ yetiştirilmektedir. Yerli şarabı pek ünlüdür. Misafirlerine rengarenk şarap ikram etmeyi pek severler. Yeniköy’de misafir kalıpta nefis Yeniköy Şarabı‘nı içmeyen ve Yeniköy halk türkülerini dinlemeyen yoktur. Misafirperverlikte nam salmıştır.
Araba yapan demircisi, un değirmeni vardır. Dükkan ve kahveleri çoktur. Belediyesi vardır. Nüfus 2243’tür.’‘

Gönderen:ORHAN SÖZER

05-02-2006 13:54   [ Yok say ]   [ # 22 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

bağcılık kurmak isteyen benimle görüşebilir                                    

tel:05435903280
    zıraat teknizyeni

Gönderen:hüseyin

25-02-2006 05:19   [ Yok say ]   [ # 23 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba benim sevgili ve cefakar hemserilerim. bende Havsaliyim. Atilimlariniz ,ugraslariniz inaninki beni müthis etkiledi.Bizde Yeniköyü sarapciligi ve misafir severligi ile tanidik ve o sirin yeri her ziyaretimizde mutlu olduk.Sizin bagcilik adina emin adimlarla ilerleyisiniz inaninki bu konuda hic bir bilgim olmadigi halde beni dahi cesaretlendirdi ve bu sektöre tesfik etti..
Sayin Atilla ÖZTURAN eger 0 542 3212708 numaraniz halen gecerliyse enkisa zamanda size ulasacak
ismailin yeri veya şakirin yerinde bagcilik hakkindaki üstün tecrübelerinize danisacagim.Tabiki kabulunüz olursa

Saygilarimla

Gürkan BAYRAK…....

26-02-2006 20:06   [ Yok say ]   [ # 24 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Bir Yeniköylü olarak köyümüzdeki bu gelişmeleri büyük bir zevkle izlemekteyim. Herkese başarılar

Gönderen:Zafer Özer

08-03-2006 16:42   [ Yok say ]   [ # 25 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

hayırlı işler

Gönderen:HASAN ÇOBANOĞLU

30-03-2006 00:31   [ Yok say ]   [ # 26 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

evet bu konuda size katılıyorum bilgilerinize saygı duyuyorum basarılasrınızın devemını diliyorum

Gönderen:özkan

24-04-2006 18:54   [ Yok say ]   [ # 27 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2006-04-24

Herkese selamlar,

Böyle bir foruma katkıda bulunan tüm Yeniköy’lüleri kutlarım,
ben de bir Yeniköy’lü olarak aranıza dahil olmak istedim.
23 Nisan da Yeniköy’deydim bağlarda ufak tefek işler vardı onlarla ilgilendik çok keyifliydi.
Yeni mahsüllerimizi toplayıp meşhur şaraplarımızı üretip içmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Yeniköy olarak şarabımız oldukça büyük bir üne sahip olsada
ben de çoğunuz gibi bu işin daha ciddi bir şekilde yapılmasını ve önde gelen şarap markaları arasında yer almasını ümit ediyorum.

Hepinizin çabaları karşılıksız kalmasın.

Sevgiler
Cem

31-07-2010 10:34   [ Yok say ]   [ # 28 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2010-07-31

YENİ KÖYÜN ŞARAP ÜZÜMÜ BAĞLARI

tll2pqYx.jpg

bagcilik_top.jpg

TOPRAKLARIMIZDAN İYİ OLUYOR KIRCA SALİH 500 METREDEN AYIRIYOR BİZİM ŞARAP DORMEN MARKA İÇİMİ SÜPER BİR BARDAK KAFA TUTUYOR KIRCASALİHİN PAPAZKARASI ŞERBETLİ OTU GİBİ smile) BELEJ OLSA İYİ DERİM HEHEE

b091f6b7390f4243325a0b1ae5f04b29_1271853821.jpg

Ben gözyaşı olsam, sen , onu silen bir âşık..
  Ben türkü olsam, sen, onu çağıran bir dudak..
Ben şarap olsam, sen, içtikçe içen bir sarhoş..
  Ben sarhoş olsam, sen, haşredek içtiğim bir şarap..

2 of 2
2