Bozcaada Şarapları |
|
|
|
|
Üstat
Toplam Mesaj: 5042
Katıldı 2008-10-12
|
Bozcaada’nın şarapları hakkındaki düşüncelerinizi buraya yazarsanız sevinirim.
Temel sorun Bozcaada şarapları Türkiyede öncü nitelik taşırken, niye zamana yenik düştü gözüküyor?
Levent Balkan
Gönderen: Levent Balkan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
ayazma güzel şarap. ataol’un karalahna’sını hiç beğenmedik. hem daha pahalı hem de sanki sulandırılmış gibi bir tadı var. belki biz şaraptan anlamıyor da olabiliriz. truva/troya da iyiydi, şurup gibiydi yani. biz beğendik!
Gönderen:recep
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Ataol’un Karalahana’sini begendim.Aslinda Bozcaada’da icilen saraplar iyiydi.Mesela Kapadokya saraplari iyi derler ama ben begenmedim.Ataol bildigim kadariyla hangi sehirde olursan ol gonderebiliyor.Biz oradan alisveris yaparken soylemislerdi.Fiyatlar yazin oynar vaziyette.Bu yaz Bozcaada’ya iki kez gittim ve ikisinde de sarap fiyatlari farketmisti.
Gönderen:little star
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bozcada şarapları ne yazıkki çok vasat. üzüm cinsleri iyi olabilir belki ama ıslah edilmeleri şart gibi bence. kapadokya şarapları ise little starın görüşlerine katılmıyorum. iklim koşulları çok iyi.üstelik hiç bir yerde olmayan sabit ısı nem özelliğine sahip kaya oyma kavlara sahip olması son derece eşşiz bir özellik. Turasan Seneleri özellikle herkeze tavsiye ederim.1997 rekoltesi piyasada bulunabiliyor.
Gönderen:umut
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
ben, bozcaada’ya iki yıl önce gittim. üzümlerini gördüm. sonra şaraplarından aldım. iki çeşit. üzümleri de, şarapları da çok güzel. bu kadar
Gönderen:selim
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Sevgili Recep,
Şaraptan anlamamak diye bir şey olamaz diye düşünüyorum.
Sevdim yada sevmedim yeterlidir bence,
Şaraptan anlamak, O şarabın ne şarabı olduğu, kaç yılına ait, karışımı, bozuk olup olmadığı konusunda teknik bir konu…..
sevmek veya sevmemek ise ayrı bir konu
Selamlar..
Levent
Gönderen:Levent Balkan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bozcaada şarapları kadar güzel şarap yok o kadar iddalı....
Gönderen:ahmet kocamış
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bozcaada sarapları nefis tir asmalıkonak dizisi sayesinde tanınmış kapadokya sarapları nı ise aldım baktım tattım bence berbat içilecek gibi değil mecbur kalsam en azından tekel sarabı alırım hem cok pahallı hemde lezzeti berbat kapadokya sarabı almam
Gönderen:korsanbaba
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Benim bu aralar en fafori sarabim TALAY Kalecikkarası .. Mutlaka denemelisiniz. Birde Camlibag’in cabarnet’inin icimi diger Bozcaada cabernet lerine gore daha kolay geldi bana ....
sevgiler..
Gönderen:evrem
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Bozcaada şaraplarından en iyi olanı tabiki ATAOL kostarağa nve karalahna’dır.Hem ucuz hem güzel
Gönderen:Derya
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Bozcada şarapları 3 fabrika mevcut ve inanın kaliteli şarap üretiliyor . Bazı dostlara katılmak mümkün değil ben şarrap sektörüne yan ürün katkısı yapıyorum ve çoğunu tanıyorum inanın kalite şarap üretiliyor.
Gönderen:semih gül
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bozca ada ya bu sene gittim ada da şarapları da çok güzel kalecik karası müthiş birde beyaz şarap sade gazozla iyi gidiyor.
Gönderen:ozan evren sever
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Bence dünyada seçkin , kaliteli şarap üretimi için gerekli üzüm türleri belli..Karasakız üzümü ile bir Cabernet Sauvignon yada sangiovese harmanlanarak ,daha iyi bir teknolojiyle çok kaliteli şaraplar elde edile bilinir…Tabii kaliteli şaraplık üzüm,doğru seçilmiş iyi bakılmış bağlardan çıkar koşuluyla…
Gönderen:Hakan Eryılmaz
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
Herkese selam,
Aslında şarap konusuna yabancı sayılırım. Siteyi de bugün ilk defa ziyaret ediyorum. Pek haddime değil ama adayı sık ziyaret eden biri olarak Talay’ın Truva ve Karalahna’sını tavsiye edebilirim.(bu arada üreticinin tavsiye ettiği ısılarda tüketilmesi gerçekten çok farkediyor). Bursa’da konuyla ilgilenenleri beklerim.
saygılar
Gönderen:Alkan
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
bence bozcaadanın en iyi şarabı ataol insan bu şarabı içince oranın mistik havasına giriyor
Gönderen:kemal
|
|
|
|
|
|
|
|
Üstat
Katıldı 2008-10-12
|
ada şarabını eşi benzeri yok,denemenizi tavsiye ederim…..
Gönderen:regaib kocamış
|
|
|
|
|