1 of 2
1
Sarap Kültürü ve Degüstasyonu Kursu
13-04-2004 02:10   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

Değerli Şarapseverler,

Uzun ve ciddi bir uğraş sonucu oluşturulan Şarap Kültürü ve Degüstasyonu Kurslarımız Nisan sonunda İstanbul, Ankara ve İzmir’de başlıyor.

Vindrôme Şarap Kültürü ve Degüstasyonu Kursu, gerek programın kurgusunda gösterilen titizlik, gerek içerik zenginliği, gerekse kullanılan ileri eğitim yöntemleri açısından sizlere Türkiye’de ilk defa uluslararası standartlarda bir şarap eğitimi olanağı sunmaktadır.

Her biri 18 saatlik 4 etaptan oluşan bu kursun temel hedefi katılımciların şarap kültürü ve tadımı alanlarında bilgi, beceri ve deneyimlerini geliştirmektir.
Daha geniş bilgi için lütfen aşağıda anılan bilgi noktalarımızndan basılı broşürümüzü edininiz ya da web sitemizi ziyaret ediniz: http://www.vindrome.com

Bu kursun önemli birkaç özelliğini sıralamak gerekirse:

(a) Kurs sadece şarap tadımı üzerine inşa edilmemiştir, şarap kültürü ve tarihi ile ilgili önemli bilgileri de katılımcılarla paylaşmayı hedeflemektedir
(b) Şarap kursu Avrupa’daki benzer kaliteli programlar gibi, herbiri 18 saat eğitim içeren 4 ayrı etaptan oluşmakta, toplam eğitim süresi 72 saati bulmaktadır.
(c) Eğitimler konularında uzman bir ekip tarafından yürütülmektedir.
(d) Kursa sponsor firma ya da eşantiyon ürün kesinlikle kabul edilmemektedir.
(e) Kurs sırasında hiçbir üretici ya da ithalatçı firmanın şarapları hiçbir amaçla ya da bahane ile pazarlanmayacaktır.
Şarap tadımlarında hem bölge, hem de üzüm odaklı şarap tadımları yapılacak ve bu çalışmaların kesişen noktaları bilgi ve tadım becerilerinin pekiştirilmesi için kullanılacaktır
(f) Kursta tadılacak şaraplar, uzmanların yaptığı binlerce tadım sonucu seçilmiştir ve her etapta 50 değişik şarap, tüm kurs boyunca toplam 200 şarap tadılacaktır. (g) Standart etap ücretinin yarısı tadılacak şaraplar için harcanmaktadır.
(h) Her etabın son oturumunda, dünyanın en kıymetli ve nadir şaraplarından beşi katılımcıların beğenisine sunulacaktır.
(i) Program, dünyanın en prestijli şarap eğitim kurumlarından biri olan London Wine Academy diplomalı uzmanlar ile Wine & Spirits Education Trust diplomalı uzmanların katkılarıyla oluşturulmuştur.
(j) Kursta, Groningen Üniversitesi öğrenim üyelerince geliştirilen ileri erişkin eğitim yöntemleri kullanılmaktadır.
(k) Kurs programı, eğlenceli birer yarışma olarak planlanmış olan probleme dayalı eğitim modülleriyle zenginleştirilmiştir.
(l) Kurstaki sunumların pek çoğunda profesyonel barkovizyon olanakları kullanılmaktadır.
(m) Katılımcılara her oturumda eğitim desteği olarak basılı seminer notları sağlanmaktadır.

Vindrôme Şarap Kursunda etkinlikler, şarap kültürü, sistematik şarap tadımları ve ödüllü yarışmalar olarak üç başlık altında toplanabilir. Kullanılan modüler program, öğrenim sürecinde en ciddi problem olan monotonluğun ortadan kaldırmasını sağlamak ve kursa katılanların dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla uygulanan bir sistemdir. Amaç hem sizi aktif olarak eğitim sürecine katmak hem de yaşamda uygulama sahası bulacak örnek ve çalışmalara ağırlık vererek keyifli bir biçimde bilgi, beceri ve deneyim kazanmanızı sağlamaktır.

Kursun uzman eğitim ekibi Gence Alton, Jean-Luc Colin, Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu, Esra Önat, Dr. Mustafa Tolay , Oğul Türkan ve Emre Utku’dan oluşmaktadır.

Kurs, hem şarabın olağanüstü dünyasını daha iyi öğrenmek ve anlamak isteyen bütün şarapseverlere hem de şarapla profesyonel uğraşan sektör mensuplarına hitap etmektedir.

Yaz öncesi kursun birinci etap eğitimleri yapılacak, diğer etaplar yaz sonrası düzenlenecektir. Bir kurs grubunun oluşturabilmesi için o gruba en az 18 başvuru olması gerekir. Her gruba en fazla 22 kişi kabul edilir.

Kurslara son başvuru tarihi 22 Nisan 2004’tür.

ANKARA
———————————————————————————————————————————————————————
Ankara’da ilk etapta üç grup için kayıtlar yapılmaktadır:

Cuma Akşam Grubu: Oturumlar 30 Nisan-4 Haziran arası her cuma saat 19:00-22:00 arası gerçekleştirilecektir.

Cumartesi Sabah Grubu: Oturumlar 1 Mayıs-5 Haziran arası her cumartesi saat 11:00-14:00 arası gerçekleştirilecektir.

Cumartesi Öğle Grubu: Oturumlar 1 Mayıs-5 Haziran arası her cumartesi saat 15:00-18:00 arası gerçekleştirilecektir.

Kayıtlarınızı doğrudan Veritas’a başvurarak yapabileceğiniz gibi, Ankara’daki seçkin şarap butikleri olan Dubonnet (Tunalı Hilmi Cad/Bülten Sok), KeyifShop (Arjantin Cad) ya da KavMar (Tunus Cad) aracılığıyla da yapabilirsiniz. Keyif Dünyası (http://www.keyifdunyasi.com) ya da WineScope (http://www.winescope.com) aracılığıyla kursa İnternet üzerinden online başvurmanız bu hafta içerisinde mümkün olacaktır.

Detaylı bilgi için: http://www.vindrome.com/kurs/ankara

İSTANBUL

İstanbul’da ilk etapta altı grup için kayıtlar yapılmaktadır:

Pazar Sabah Grubu: Oturumlar 2 Mayıs - 6 Haziran 2004 arası her pazar günü saat 11:00-14:00 arası yapılacaktir.

Pazar Öğle Grubu: Oturumlar 2 Mayıs - 6 Haziran 2004 arası her pazar günü saat 15:00-18:00 arası yapılacaktir.

Pazar Öğle Grubu (Anadolu Yakası): Oturumlar 2 Mayıs - 6 Haziran 2004 arası her pazar günü saat 15:00-18:00 arası Anadolu Yakasında yapılacaktir.

Pazartesi Akşam Grubu: Oturumlar 26 Nisan-31 Mayıs arası her pazartesi günü saat 19:00-22:00 arası gerçekleştirilecektir

Salı Akşam Grubu (Anadolu Yakası): Oturumlar 27 Nisan-1 Haziran arası her salı günü saat 19:00-22:00 arası Anadolu Yakasında yapılacaktır.

Çarşamba Akşam Grubu: Oturumlar 28 Nisan-2 Haziran arası her çarşamba günü saat 19:00-22:00 arası gerçekleştirilecektir.

Kayıtlarınızı doğrudan Veritas’a başvurarak yapabileceğiniz gibi, İstanbul’daki seçkin şarap butikleri olan Bade (Cihangir), Kav Butik (Teşvikiye), Coquine (Bağdat Cad, Selamiçeşme) aracılığıyla da yapabilirsiniz. Keyif Dünyası (http://www.keyifdunyasi.com) ya da WineScope (http://www.winescope.com) aracılığıyla kursa İnternet üzerinden online başvurmanız bu hafta içerisinde mümkün olacaktır.

Detaylı bilgi için: http://www.vindrome.com/kurs/istanbul

İZMİR

İzmir’de ilk etapta Mayıs ve Haziran grupları için kayıtlar yapılmaktadır. Oturumlar 29 Nisan-3 Haziran arası her perşembe günü saat 19:00-22:00 arası gerçekleştirilecektir.

Kayıtlarınızı doğrudan Veritas’a başvurarak yapabileceğiniz gibi, İzmir’deki seçkin işletmeler olan olan Babil Şarap Ürünleri (Çankaya) ya da Pier’s Gourmet Store (Alsancak) aracılığıyla da yapabilirsiniz. Keyif Dünyası (http://www.keyifdunyasi.com) ya da WineScope (http://www.winescope.com) aracılığıyla kursa İnternet üzerinden online başvurmanız bu hafta içerisinde mümkün olacaktır.

Detaylı bilgi için: http://www.vindrome.com/kurs/izmir

Size şarabın renkli dünyasını biraz daha yakından tanıma şansını sağlacak olan kurslarımızdan birinde buluşmak umuduyla, tüm Veritas ailesi adına sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu

Veritas Şarap Eğitim ve Organizasyonları
50. Sokak 8/C
06680 Yıldız, Ankara

Tel: (0312) 438 4476
Fax: (0312) 438 4482

(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gönderen: Yunus Emre Kocabaşoğlu

03-06-2004 14:06   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba!

Programınızla çok ilgilenmeme karşılık birinci etap ankara kursu için geç kaldım görünüyor.Broşürünüzde belirtilen adreslerden 1. etap kursların tekrarlanıp tekrarlanmayacağına dair bir bilgi edinemedim.
  Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim…

Gönderen:Sibel Kasaboğlu

04-08-2004 15:26   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

İstanbul kurs programı ile ilgili güncel bilgilere ihtiyacım var. Beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

Gönderen:Ceyhuni GÜRER

26-08-2004 17:00   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Ben İstanbul Ankara veya İzmir’de yaşamıyorum.Böyle bir kurstan yararlanabilmem nasıl mümükün olacak.

Gönderen:DİLDAR ÇETİN

05-09-2004 14:22   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Denizli Akköy And.Otel. ve Tur.Mes.Lisesinde servis teknikleri öğretmeniyim. Şaraplar konusunda kendimi daha iyi yetiştirmek için düzenlediğiniz kurslardan daha yeni haberim oldu. Yardımlarınız için cevap bekliyorum. Saygılarımla.

Gönderen:sahin taskin

27-10-2004 10:29   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ben üniversitede okuyorum benim bu seneki tezim şarapla ilgili bana bu konuda yardımcı ola bilirmisiniz. teşek kürler

Gönderen:ahmet

14-02-2005 11:39   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

merhaba ben 1.500 donum uzum bahcesı olan bır yetıstırıcıyım.sızden ankara ve ızmır cıvarı sarap fabrıkaları ırtıbat numaralarını ve adreslerını ıstıyorum.rıca etsem gonderebılırmısınız….. tesekkur ederım….

mesaj adresım:s_grc@mynet.com
tel: 05423922254

Gönderen:serkan gorucu

01-07-2005 18:06   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ben bu sene öss sınavına girdim ve şarap teknikerliğinin 2 yıllık okullarının olduğunu öğrendim bana bu konuda bilgisi olanların bilgi vermesini istiyorum. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler…..

Gönderen:Salih İNAL

01-07-2005 18:15   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

adresimide yazayım 2 yıllık şarap uzmanlığı okulları için bilgi vermek isteyenlere

e-posta: (JavaScript must be enabled to view this email address)

Gönderen:Salih İNAL

11-07-2005 22:47   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba ben hüseyin koçak benim kalecik elmapınar köyünde 45 dönüm arasim var ben bu arsiyi sizin gibi köklü bi firmaya kiraya vermeyi düşünüyorum.
Şu an akrabalarım KALECİK KARASI ÜZÜMÜ ekiyor benim işlerim şehir merkesinde olduğu için köy ve arasiyle uğraşamıyorum ondan dolayı sizle çalışmak isterim .
                    Bilgilerinize arz ederim
                                                    Saygılarımla

Gönderen:hüseyin koçak

03-10-2005 17:05   [ Yok say ]   [ # 10 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

su arıtma ve su şartlandırma işleri yapılır.BİOTERM

Gönderen:muazaffer Tunç

28-10-2005 16:49   [ Yok say ]   [ # 11 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

slm canakkale 18mart unı. zıraat bolumu mezunuyum bu yıl mezun oldum iş arıyorum fabrıkada caılşmak ısterım ılgılerınızı bekler saygılarımı sunarım

Gönderen:özgen güzel

10-02-2006 16:55   [ Yok say ]   [ # 12 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba
Ben izmirde yaşıyorum sizden 2006 yılı şarap kursu hakkında bilgi almak istiyorum…

Gönderen:duygu kayi

11-02-2006 22:09   [ Yok say ]   [ # 13 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

adım gürhan
eskişehirliyim lise kimya mezunuyum lab bilgim var
kocaeli üniversitesi fermentasyon bölümü mezunuyum mayalama ve alkollü içkiler üretimi hakında ünversite eğitimi aldım bunla ilgili bir fabrikada calışmak isterim

Gönderen:gürhan aytacegerler

12-02-2006 00:57   [ Yok say ]   [ # 14 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

merhaba ben murat bagcılık sertıfıkam var ama devam edemıyorum mümkünse baglarda calısmak ısterım

Gönderen:murat

24-02-2006 15:48   [ Yok say ]   [ # 15 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Merhaba;

2006 yılında İstanbul da gerçekleştirilecek şarap kursları hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Gönderen:meltem çilingir

1 of 2
1