şarap yapımı
14-03-2006 00:57   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5042
Katıldı  2008-10-12

24 dönüm erik bahcem var şarap yapmak istiyorum.Olurmu bilmem bana bilgisi olan arkadaşlar yardım edermisiniz.birde üzümden yapılan şaraba şeker katılırmı katılırsa ne olur.selamlar

Gönderen: ahmet tarık

14-03-2006 22:21   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

kayısıdan denemedim, genel de üzüm veya üzüm suyundan şarap yapıyorum. Bir kaç defa da elma ile yaptım. Her meyveeyle yapılabileceğini biliyorum. İşin doğrusu dostum, genel bir takım bilgilerin dışında en doğru bilgi kendi deneme yanılma yöntemindir. Şeker katarsan hiç bir şey olmaz. Tadı değişir ancak. O da şekeri ne oranda kattığına bağlı. İyi oranlama mükemmel sonuç verir. Oranlşamıyı ben genel de şu şekilde yapıyorum. 10 litre üzüm siyah üzüm suyuna 500 gram şeker katıyorum . Beyaz üzüm suyuna daha az bir oranda. Neden mi? Çünkü beyaz üzüm, siyah üzüme göre daha çok şıralı.(Şekerli) Diğer meyvelerin suyunu üzüm suyunun şırasına göre karşılaştırabilirsin. Mesela elma suyundaki şeker oranı, üzümünkine göre daha az. Dolayısıyla elma suyuna biraz daha fazla şeker katıyorum. Kayısı suyunu da aynı mantıkla denemelisin. Sonuçtan muhakkak haberim olsun.

Gönderen:abbas ates

24-03-2006 11:52   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

meraba benim merak ettiğim şu evde nasıl şarap yapılır ?belki biraz anlatırsanız biraz bilgilenmiş olurum,benim doğal olan gıda maddelerine ilgim var buda biraz okuduğum bölümle ilgili ben alternatif tıp öğrencisiyim şarabın yaralarını biliyorum ama yapmasını bilmiyorum eğer sizin için bir sakıncası yoksa nasıl yaptığınızı ve içindeki mazemelerin tarifini alabilr miyim ?meilinizi bekliyorum .çalışmalarınızda bşarılar diliyorum

Gönderen:deniz

28-03-2006 20:07   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

arkadaslar bende evde sarap yapmak istiyorum gerekli donanımlar ne acaba?

Gönderen:serkan narince