2 of 2
2
En basit haliyle evde şarap nasıl yapılıyor
08-07-2010 09:53   [ Yok say ]   [ # 16 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  22
Katıldı  2010-02-18

HOCAM Saygılar,
O bölgede ikamet edenler için sizin gibi bir insan bulunmaz bir fırsat. Değerini bilmeliler bence.

İmza 

İşinizi şanşa bırakmayın.

08-07-2010 14:01   [ Yok say ]   [ # 17 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  39
Katıldı  2006-08-13

arkadaşım zaten bende seni kastederek yazmadım.
daha yukarıdaki yazılanlarda çok yetersiz tarifler var.
onllar için yazmıştım.
teşkkür.

08-07-2010 15:11   [ Yok say ]   [ # 18 ]  
Müdavim
RankRank
Toplam Mesaj:  22
Katıldı  2010-02-18

ahmet bey üzümden şarap yapmak çokta zor olduğunu sanmıyorum. en zoru portakal şarabı bende onu beceremedim. vişne şarabım ve elma şarabını ilk defa bu yıl yaptım.vişne şarabını yazın yapılan konservelerden yaptım. sırf kışın şarap nasıl yapıldığını öğrenmek için. önemli olan ürün kaliteli ise şarabınızda kaliteli oluyor. elma şabına şeker katılması gerekirken ben ekşi pekmez kattım. Hemde ne eşki. o bile icenlerin üyzünde güzel bir tebessüm oluşturdu. pekmezin ekşiliği şaraba yansıdı ve keskin bir tat aldı. bence neyi nasıl neyle yaptığınız değil beğenilmesi ve zevkle içilmesidir. üzümden şarap yapmayı denemedim. bu yaz hazırlıklarım tamam. üzümü alacağım bağı bile belirledim. eğer bu yıl şarabı güzel olursa 11 dönüm bağı satın almayı bile düşünüyorum. diyeceğim şu buzhaneden çıkma elmayla, konserve vişneyle şarap oluyorsa, güzel bir üzümden şahane bir şarap yapmak mümkün. tarih buyunca şarap yapılmış. ellerinde hiçbir olanak olmadan. hijen kelimesinin anlamını bile bilmeden. taşın toprağın içinde. şarap yapmak bukadar basit bence. size gerekli olan bir hava kilidi, fıcı ve kaliteli üzüm.

İmza 

İşinizi şanşa bırakmayın.

03-11-2010 18:02   [ Yok say ]   [ # 19 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  3
Katıldı  2010-11-03

merhaba,

hammaddeler.com da evde şarap yapımı ve profesyonel şarap yapımı ile ilgili her türlü hammadde ve malzemeleri bulabilirsiniz.takıldığınız her konuda e-mail yada telefon ile ulaşabilirsiniz. linke tıklayarak inceleyeblirsiniz!!

http://magaza.hammaddeler.com/Sarap-Malzemeleri,CA2-18.html

12-12-2010 00:40   [ Yok say ]   [ # 20 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-10-03

arkadaşlar yapmış olduğum şarap çook güzel çıktı.
ama bidonlardan birinin içine su döküldü ((20 lt kadar şarap vardı 1/2 bardak kadar su döküldü))
bu durum olgunlaşmış olan şarabıma zarar verecek midir ?
eğer sorun olursa bir çözümü var mıdır?

19-12-2010 12:04   [ Yok say ]   [ # 21 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-12-19

arkadaşlar denizliliyim.gözler de kendimiz şarap yapıyoruz bu şekilde şarap yapan arkadaşlar varsa kendi yapımlarını tatmak isterim .
5066532448

2 of 2
2