Veritas Şarap Eğitim ve Organizasyonları
Teşvikiye Caddesi 99/5
34365 Nişantaşı, İstanbul
Tel: (0212) 236 8221
Fax: (0212) 236 8271
(JavaScript must be enabled to view this email address)
Veritas Şarap Eğitim ve Organizasyonları
Hatay Sokak 25/1
06640 Kızılay, Ankara
Tel: (0312) 425 2485
Tel: (0312) 425 2486
Fax: (0312) 425 2320
(JavaScript must be enabled to view this email address)
*********************************************************************************
Şarabın büyülü dünyasını Veritas Şarap Kültürü ve Degüstasyon Kursu’yla keşfedin!
*********************************************************************************
Türkiye’nin en önemli şarap uzmanlarından Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu ile önoloğ Jean-Luc Colin Türkiye’de ilk defa uluslararası standartlara uygun şarap eğitimi veriyor. İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’de de devam edecek kursların ilki için son başvuru tarihi 24 Kasım 2006…
Türkiye’nin en önemli şarap uzmanlarından Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu ile ünlü Fransız önolog Jean Luc Colin şarapseverleri şarabın büyülü dünyasında yolculuğa davet ediyor.
Veritas, Vindrôme BV (Hollanda) ile işbirliği içerisinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de büyük bir başarıyla yürüttüğü Şarap Kültürü ve Degüstasyonu Kurslarına Aralık ayında İstanbul’da yeniden başlıyor…
Kurs, hem şarabın olağanüstü dünyasını daha iyi öğrenmek ve anlamak isteyen bütün şarapseverlere hem de şarapla profesyonel uğraşan sektör mensuplarına hitap etmektedir.
Şarabın büyülü dünyasını merak edenlerin yanı sıra şarapla profesyonelce uğraşanlara da hitap eden kurs, Bronz, Gümüş ve Altın Sertifika Etapları‘ndan oluşuyor. Kursta, çok özel şarapların tadımının yanı sıra şarabın tarihi ve kültürüne yönelik de derinlemesine bir yolculuğa çıkılıyor.
Şarap eğitiminde dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından London Wine Academy programı izleniyor. Eğitim, önolog Jean-Luc Colin, Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu ve önolog Saba Açıkgöz tarafından veriliyor. Kurs Bronz, Gümüş ve Altın Sertifika etaplarından oluşuyor. Bronz Sertifika Etabı ‘Temel Şarap Tadım Teknikleri, Şarap Yapımı, Şarap Stilleri ve Şarap Ülkeleri olmak üzere 4 ana konu üzerine yoğunlaşıyor. Toplam iki kurdan oluşan Bronz Etap’ta eğitim 8 hafta sürüyor. 28 saat sürecek eğitimde yerli ve yabancı olmak üzere 100 farklı şarap tadılıyor.
Gümüş Sertifika Etabı, şaraplık üzümler üzerine detaylı sunumlar ve dünyadan örnek şarapların tadımı ile gerçekleştiriliyor. Toplam 3 kurdan oluşan Gümüş Sertifika Etabı‘nda ise 42 saatlik eğitim söz konusu olacak. Eğitimler boyunca şarapseverler 150 farklı şarabı tatma olanağı bulacak.
Altın Sertifika Etabı‘nda ise önemli şarap bölgeleri üzerine detaylı sunumlar ile önemli ve örnek olacak şarap tadımları yer alıyor. 3 kurdan oluşan Altın Sertifika Etabı‘nda 42 saatlik eğitim verilecek. Bu etapta da 150 şarap tadılacak.
Şarapseverler 3 etap sonunda 32 hafta ve 112 saat şarap konusunda eğitim almış olacak. Eğitimler boyunca yerli ve yabancı olmak üzere toplam 400 değişik şarap tadılacak.
İstanbul’daki eğitimlerin kur ücreti oturum zamanına bağlı olarak 300-360 YTL, Ankara ve İzmir’deki eğitimlerin kur ücreti ise 360-400 YTL arasında değişiyor. Şarap eğitimine katılmak isteyenler http://www.sarapkursu.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilir.
Eğitim tarafsızlığının korunması için şarap üreticileri ve ithalatçılarının sponsor olarak kabul edilmediği eğitimler bu özelliği ile benzerlerinden ayrışıyor. Eğitimlerde ayrıca eşantiyon şarap da kabul edilmiyor.
Aralık döneminde, Bronz Sertifika etabı birinci kuru ile başlayacak kurslara son başvuru tarihi 24 Kasım 2006.
Kurs programının detayları ve kurs broşürü indirmek için: http://www.sarapkursu.com