Şarapla ilişki bir aşk ilişkisi gibi dostlar.Aromasına,bukesine, o buğulu,gizemli rengine,dilinizin ucunda algıladığınız tadlarına,giderek bu keyfin (küçücük bir yudumu alıp dilinize,ağır ağır damağınıza yedirdiğinizde, sanki kanınıza beyninize ve belki de tamamen) size,her zerrenize nüfuz ettiğini duyumsadığınızda,işte bu diyorsunuz,benim şarabım bu.Benim aşkım bu.Ama aşk işte bu.Bir yeni tad ve
keyf alıp sizi kendine çekebiliyor,derken yeni bir ilişki,yeni bir gözde yer alıyor
gönlünüzde.
E o kadar da şıp sevdi değil canım.Epeyce uzun bir süre tahtı saltanatı sürüyor her birinin.Hatta bir yenisi tamamen unutturmuyor ötekini,diğerlerini.Zaman zaman
a bu benim eski sevdam deyip bir hal hatır soruyor bir yeniden yaşıyorsunuz.Ba-
zan sizi bir zamanlar büyülemiş,bir süre tutsak etmiş o tadı,buruk,dili çalan çinko
tadlı,genze oturan aşırı asidisesi,şıraya kaçan meyve tadları ile niteleyip,gençlik,
toyluk günlerimin seçimi deyip bir kenara itiyorsunuz.Bazan da tanrım ben ne ettimde bunca zaman kendimi bu keyften mahrum ve mahsun bıraktım diyor bir yeniden yaşamaya başlıyorsunuz.
Yani kısaca dostlar insan ömrünce hep sevmelere,aşklara açıktır.Hep yeni tadlar
yeni keyfler ama elbette daha bir rafine,ince ve duyarlı seçimlerle yeni deneyler…
Şarap aşkı bumudur.
Yarın yeni aşkım.
Hilmi Özgül
Gönderen:Hilmi Özgül